Facebook Pixel Τακτική μονομαχία γύρω από το pressing του Βαλβέρδε!
| 2012-02-25 21:00:00

Τακτική μονομαχία γύρω από το pressing του Βαλβέρδε!

Τακτική μονομαχία γύρω από το pressing του Βαλβέρδε!

Ο Ολυμπιακός με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρόι Κάρολ πήρε σπουδαία νίκη-πρόκριση με 1-0 απέναντι στην Ρούμπιν Καζάν στο κατάμεστο Καραϊσκάκης. Οι ερυθρόλευκοι διατήρησαν την εστία τους ανέπαφη για ακόμα ένα παιχνίδι πιστοποιώντας την εξαιρετική τους ανασταλτική λειτουργία μέσα από μία επιθετικογενή τακτική προσέγγιση. Διαβάστε την ανάλυση του αγώνα του Ολυμπιακού με τη ρώσικη ομάδα.

Ο Βαλβέρδε παρέμεινε πιστός στο τακτικό του σχεδιασμό την ώρα που ο Μπερντίεφ παρουσίασε ένα σύνολο προσαρμοσμένο πάνω στις τακτικές ιδιαιτερότητες του Ολυμπιακού. Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε τον Βάσκο που είδε την ομάδα του να περνά στους 16 του Europa League και δικαίως να κάνει όνειρα για ακόμα μεγαλύτερη πορεία στον θεσμό.

Α’ ημίχρονο: Το pressing του Ολυμπιακού η βασική τακτική σταθερά

Βαλβέρδε και Μπερντίεφ «μονομάχησαν» γύρω από την εφαρμογή του pressing του Ολυμπιακού.

Ο Βαλβέρδε επέλεξε την προσφιλή του τακτική συνήθεια δίνοντας εντολή για έντονη πίεση στις μεσοαμυντικές ζώνες του αντιπάλου στην έναρξη του αγώνα (πιο συγκεκριμένα μετά το πρώτο αναγνωριστικό 5λεπτο). Οι κύριοι στόχοι της ερυθρόλευκης πίεσης ήταν οι κεντρικοί χαφ της Ρούμπιν, ο αριστερός μπακ κι ο τερματοφύλακας. Για άλλη μία φορά ο Βαλβέρδε τοποθέτησε τον Φουστέρ στο δεξί άκρο της επίθεσης με στόχο να ευνοήσει την εφαρμογή της πίεσης έχοντας ακόμα έναν αθλητικό παίκτη στα χαφ.

Σχόλιο: O Μποκέτι αντιμετώπισε σημαντικό πρόβλημα με την πίεση του Ολυμπιακού αφού, αν και κεντρικός αμυντικός, είδε τον Μπερντίεφ να τον χρησιμοποιεί ξανά στο αριστερό άκρο της άμυνας – θέση με την οποία δεν νιώθει βολικά.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags