Δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News», φέρνει στην επιφάνεια αρκετές ακόμα οικονομικές εκκρεμότητες, προς ομάδες, παίκτες, προπονητές, μάνατζερ και άλλες εταιρίες, σε σημείο μάλιστα που αρχίζουν να σφραγίζονται επιταγές, όπως συνέβη με την περίπτωση του Σεμπάστιαν Σάχα. Είναι χαρακτηριστικό πως η ΑΕΚ χρωστάει ακόμα χρήματα για την μεταγραφή του Αργυρίου, που έγινε 2 χρόνια πριν, αλλά και λεφτά στον Μαιστόροβιτς και τον Χέρσι.

Απίθανες αποκαλύψεις που εύλογα προκαλούν πολλές απορίες για τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων που έμπαιναν στα ταμεία της ΠΑΕ. Γιατί, όπως τονιζόταν συνεχώς και από την πρώην και από τη νυν διοίκηση, αλλά και τους ίδιους τους μετόχους, Παππάς και Νοτιάς τα τελευταία δύο χρόνια έχουν βάλει κοντά στα 30 εκατ. ευρώ στα ταμεία της Ένωσης. Παράλληλα υπήρξαν και αρκετά έσοδα όλο αυτό το διάστημα, όπως για παράδειγμα δύο συμμετοχές της ομάδας στους ομίλους του Europa League (την περασμένη σεζόν με πολλές περισσότερες επιτυχίες από ότι φέτος), δύο τηλεοπτικά συμβόλαια, αλλά και η χορηγία του ΟΠΑΠ. Είναι πλέον υποχρέωση όλων να ξεδιαλύνουν το τοπίο για να γίνει γνωστό που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα των τελευταίων δύο ετών.

Παρουσιάζουμε αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News» με όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες της ομάδας, που μέχρι στιγμής δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας.

- Ο δικηγόρος του Σεμπάστιαν Σάχα σφράγισε ήδη επιταγή του Αργεντινού, ύψους 102.000 ευρώ, που εκκρεμούσε από τον προηγούμενο Οκτώβριο. Για τον λόγο αυτό η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είχε καλέσει την ΑΕΚ σε απολογία στις 5 Μαρτίου, με την διαδικασία του επείγοντος, αφού ευνόητο είναι ότι κάθε τέτοια κίνηση "τορπιλίζει" την "κιτρινόμαυρη" προσπάθεια για (να φτάσει έως) την αδειοδότηση.

- Επιταγή ύψους 40.000 ευρώ έχει σφραγίσει και η Κέρκυρα, από την μεταγραφή του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου.

- Επιταγές, μεταξύ άλλων, έχουν στα χέρια τους ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς (80.000 ευρώ), ο Γιουσούφ Χέρσι (20.000 ευρώ), αλλά και η εταιρεία μάνατζερ (20.000 ευρώ) που εκπροσωπεί τους δύο ποδοσφαιριστές. Για την υπόθεση του Σουηδού, μάλιστα, έχει οριστεί δικάσιμος στις 30 Ιουνίου.

- Στην ΦΙΦΑ προσέφυγαν ήδη ο Μανόλο Χιμένεθ, τον διπλασιασμό του "κιτρινόμαυρου" χρέους σ' αυτόν και τους συνεργάτες του (πλην του Ντάνι Παστόρ) συνολικού ύψους 625.000 ευρώ είχε αποκαλύψει η Real Sports, αλλά και η Μπρέϊνταμπλικ για την μεταγραφή του Ελφαρ Χέλγκασον (σ.σ. η προσφυγή κατατέθηκε για δύο δόσεις των 40.000 ευρώ που εκκρεμούσαν, όμως ήδη "εξέπνευσε" και τρίτη 40άρα...)

- Δύο χρόνια πριν η "Ενωση" απέκτησε τον Ανέστη Αργυρίου από τον Πανθρακικό, ωστόσο ακόμη δεν έχει εξοφλήσει την ομάδα της Κομοτηνής. Σύμφωνα με πληροφορίες της Real Sports, εκκρεμεί δόση ύψους 100.000 ευρώ, όπως συνολικά 170.000 ευρώ (μαζί με τον ΦΠΑ) οφείλονται στον Πανιώνιο για τον Γρηγόρη Μάκο. Χρήματα, μεταξύ άλλων, περιμένουν η Πόρτσμουθ για την μεταγραφή του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ (50.000 ευρώ) και η Ουντινέζε (100.000 ευρώ) για τον Στιβ Μπέλεκ.

- Ενδεικτικό της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί στο "κιτρινόμαυρο" οικοδόμημα είναι και οφειλή ύψους 155.000 ευρώ σε εταιρεία σεκιούριτι, τα στελέχη της οποίας έχουν ήδη στα χέρια τους διαταγή πληρωμής για το συγκεκριμένο ποσό, όμως... ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος.

- Και μέσα σ' όλα καταγράφονται ενοίκια ποδοσφαιριστών, αλλά και στελεχών της ΠΑΕ (βλέπε Αρναρ Γκρέταρσον) που μήνες τώρα παραμένουν απλήρωτα, δόσεις που έχουν... διπλώσει και... τριπλώσει και πάει λέγοντας. Πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

ΠΗΓΗ: aek365.gr