Ο Εϊντούρ Γκουντγιόνσεν, κορυφαία μεταγραφή της Ένωσης πέρυσι και από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της από πλευράς βάρους ονόματος, θεωρείται πλέον δεδομένο ότι δεν θα βρίσκεται και του χρόνου στο ρόστερ της και πως δεν θα ολοκληρώσει το διετές συμβόλαιό του. Για πολλούς λόγους...

Πρώτα απ΄ όλα, ο Iceman, στο μικρό διάστημα που ήταν ετοιμοπόλεμος στην αρχή της σεζόν, δεν δικαίωσε σε καμία περίπτωση τις προσδοκίες, καθώς δεν μπόρεσε να αποδείξει πως παραμένει ο μεγάλος παίκτης που στο παρελθόν εντυπωσίαζε φορώντας φανέλες κορυφαίων συλλόγων όπως η Τσέλσι και η Μπαρτσελόνα.

Ακολούθησε ο σοβαρός τραυματισμός του στο ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό, που θα τον κρατήσει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- εκτός δράσης για όλη τη σεζόν. Εκτός κι αν προλάβει κανένα ματσάκι στα πλέι-οφ, κάτι που δεν φαίνεται να επιθυμεί και ο ίδιος, ο οποίος προτιμά να μην πιέσει την αποθεραπεία του, να την ολοκληρώσει χαλαρά και να είναι έτοιμος κατά το καλοκαιράκι.

Αυτό πάντως, δεν σημαίνει πως θέλει να είναι έτοιμος για την προετοιμασία της επόμενης σεζόν, καθώς, όπως έμαθε ο σκύλος, η ομάδα που θα τον εντάξει στο δυναμικό της, εκείνη την περίοδο θα βρίσκεται σε φουλ σεζόν. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γκουντγιόνσεν έχει ήδη στα χέρια του μια καλή πρόταση για τον επόμενο, πιθανότατα και τελευταίο, σταθμό της καριέρας του. Καλή πρόταση για τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και όχι για το βάρος του ονόματός του, καθώς μην ξεχνάμε πως πλέον ο Iceman διανύει το 34ο έτος της ζωής του και προέρχεται από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό που τον κρατά έξω σχεδόν ολόκληρη σεζόν.

Πόσα θα παίρνει ο Γκουντγιόνσεν αν πει το ..."ντα" και ολοκληρώσει τη συμφωνία με την ομάδα της πρώην ΕΣΣΔ που τον έχει πλησιάσει; Περίπου 500 χιλιάρικα το χρόνο, ίσως και λιγότερα. Σίγουρα λιγότερα από τα 650 χιλιάρικα που προβλέπει το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ. Γιατί θέλει να φύγει; Επειδή δεν ξέρει αν θα τα πάρει αυτά τα λεφτά που έχει συμφωνήσει! Η αβεβαιότητα που επικρατεί στην ΑΕΚ και σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για τον Ισλανδό, που ήδη έχει ενημερώσει το ιδιωτικό σχολείο που φοιτούν τα παιδιά του, πως δεν πρόκειται να ισχύσει η προκαταβολή για την επόμενη χρονιά.

Όχι πως στην ΑΕΚ θα βάλουν τα κλάματα με αυτή την εξέλιξη, βέβαια. Δωράκι θα είναι να γλιτώσουν 650 χιλιάρικα που έτσι κι αλλιώς ...δεν υπάρχουν. Φαντάζεστε να μείνει ο Γκουντγιόνσεν, να μην έχουν να τον πληρώσουν και να τους τρέχει σε καμιά FIFΑ ένα τόσο μεγάλο όνομα του διεθνούς ποδοσφαίρου; Να πει το "ντα" παρακαλάνε, έστω κι αν δεν έχουν να του πληρώσουν ούτε τα εισιτήρια...