Προβάδισμα με Καπιτάνο
Το μυαλό του Αλέκρι ήταν και στο Κύπελλο, αφού ρίσκαρε με τη συμμετοχή του Ιμπραΐμοβιτς στο βασικό σχήμα, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε ανεβάσει πυρετό. Οι ροσονέρι μπήκαν δυνατά, πίεσαν ψηλά με στόχο να αναγκάσουν τους γηπεδούχους να κάνουν το λάθος. Η Μίλαν προσπαθούσε τόσο από τον άξονα όσο και από τα αριστερά να αναπτυχθεί, ο Μεσμπά βοηθούσε Μουντάρι και Εμάνουελσον, ωστόσο η Γιουβέντους σωστά τοποθετημένη κρατούσε κλειστούς διαδρόμους.  Ο Σουηδός φαινόταν επηρεασμένος από την ίωση που τον ταλαιπωρούσε, πήρε λίγες προσπάθειες και μόλις σε μια (21') έγινε απειλητικός, αλλά το φαλτσαριστό σουτ έδιωξε ο Στοράρι.

Η «Μεγάλη Κυρία» δεν ρίσκαρε και όποτε έβλεπε ανοιχτούς χώρους έβγαινε στην επίθεση. Σε μια από αυτές, στο 25' ο Βούτσινιτς είχε καλό σουτ αλλά δεν βρήκε στόχο. Αυτό ήταν και το πρώτο απειλητικό μήνυμα των γηπεδούχων, αφού στο 28' ήρθε το... χτύπημα. Λάθος του Μεσμπά, σέντρα του Λιχστάινερ και ο Ντελ Πιέρο πέρασε και τον Αμέλια πετυχαίνοντας το 1-0. Η άμυνα της Μίλαν είχε προβλήματα, όμως τρία λεπτά αργότερα ο Πίρλο δεν μπόρεσε με σουτ να απειλήσει όπως ήθελε. Η Γιουβέντους είχε ανεβάσει ρυθμό, Βιντάλ και Πίρλο έδιναν ώθηση στην ομάδα τους, η οποία όμως έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 45' για να καθαρίσει την πρόκριση. Νέο λάθος της άμυνας της Μίλαν, σέντρα του Βούτσινιτς, κεφαλιά Βιντάλ, αλλά ο Ντελ Πιέρο δεν μπόρεσε να πιάσει κεφαλιά και να την σπρώξει στα δίχτυα.

Άλλη Μίλαν, μεγάλη ανατροπή!

Ο Αλέγκρι πέρασε στη θέση του «Ίμπρα» τον Μάξι Λόπες και η Μίλαν με το «καλημέρα» του β' μέρους έγινε αρκετά επιθετική, αλλά και πιο ουσιαστικά. Καλή κυκλοφορία, πίεση και γκολ στο 51', αφού στην μπαλιά τρύπα του Μεξές, ο Μεσμπά με εξαιρετική κεφαλιά ψαράκι ισοφάρισε σε 1-1. Η Γιουβέντους προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν σωστά τοποθετημένοι, είχαν κλείσει διαδρόμους και με την διαρκή πίεση κρατούσαν πίσω την αντίπαλό της. Ο Μουντάρι στο 65' δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ δυο λεπτά αργότερα η Γιουβέντους είχε καλή ευκαιρία με τον Βούτσινιτς, στην μοναδική καλή ευκαιρία του β' μέρους.

Ο Αλέγκρι πέρασε στο ματς τον Νοτσερίνο, αλλά και τον Ινζάγκι, η Μίλαν πίεζε ασφυκτικά και στο 81' ο Μάξι Λόπες με εξαιρετική προσπάθεια έστειλε το ματς στην παράταση πετυχαίνοντας το 2-1. Βέβαια, όλα θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει, όμως τόσο ο Μποριέλο στο 86' όσο και ο Βούτσνινιτς δεν μπόρεσαν να σκοράρουν για τη Γιουβέντους.  

Στις πέντε ευκαιρίες... ένα γκολ!

Το γκολ της Μίλαν δεν επηρέασε τη Γιουβέντους και στην παράταση η «Μεγάλη Κυρία» ήταν... καταιγιστική, αφού στα πρώτα πέντε λεπτά είχε... πέντε φάσεις και ένα γκολ!. Ο Αμέλια έβγαλε τα σουτ των Μαρκίσιο, Μποριέλο, πρόλαβε τον Τζιακερίνι πριν σκοράρει, ο Κάσερες ήταν άτυχος, όχι όμως και ο Βούτσινιτς, αφού με απίστευτο σουτ από τα 20 μέτρα πέτυχε το 2-2 και έστειλε τη Γιούβε στο Ολίμπικο και τον τελικό, μιας και στη συνέχεια η Μίλαν δεν βρήκε τον τρόπο να απειλήσει.

Πηγή: gazzetta.gr