Facebook Pixel Τα δεδομένα της επόμενης χρονιάς
| 2012-03-22 00:25:00

Τα δεδομένα της επόμενης χρονιάς

Τα δεδομένα της επόμενης χρονιάς

Προσπαθώντας όπως οι περισσότεροι, να αποτιμήσουμε τις συνέπειες της δραματικής εξέλιξης του ντέρμπι των αιωνίων, βρισκόμαστε ενώπιον κάποιων σκέψεων αναφορικά με το μέλλον του Παναθηναϊκού. Αυτές θα επιχειρήσουμε να καταθέσουμε για συζήτηση και προβληματισμό.

1. Το αρχικό πλάνο

Το 2008, όταν η πολυμετοχικότητα έμπαινε στη ζωή μας, κανείς δε φανταζόταν ότι οι εξελίξεις θα ήταν ανάποδες.

Εκτός από τη μεγάλη ποσότητα χρηματικών κεφαλαίων που εισέρευσαν στην ομάδα και τον αριθμό των παραγόντων που ενεπλάκησαν στα διοικητικά του συλλόγου, μεγάλο κομμάτι των «υγιών» φιλάθλων συσπειρώθηκε γύρω από το καινούργιο όραμα του Παναθηναϊκού που προπαγανδίστηκε εμφατικά από τα ΜΜΕ.

Ένα καινούργιο γήπεδο 40000 θέσεων ήταν στα σκαριά να κατασκευαστεί, οι ακριβές μεταγραφές απογείωσαν τα όνειρα των φίλων της ομάδας. Το νέο ξεκίνημα πλαισιώθηκε από ένα έμπειρο προπονητικό επιτελείο και αρκετούς παλαίμαχους που συνέδεαν το παρελθόν με το –τότε- παρόν.

Ο στόχος του αρχικού πλάνου ήταν ένας και μοναδικός. Κυριαρχία σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής και φαντεζί ομάδας που θα σάρωνε τα πάντα στο πέρασμα της. Από την άλλη, η δημιουργία του γηπέδου στο Βοτανικό καθώς και η ενδυνάμωση της διοίκησης που θα έβαζε στον πάγο οριστικά τις κακές σχέσεις Βαρδινογιάννη οργανωμένων, θα ανέβαζε επίπεδο το σύλλογο εντός και εκτός Ελληνικών και Ευρωπαϊκών συνόρων.

Το σχέδιο αυτό απέτυχε εν μέρει, σε σημεία και για λόγους που έχουν αναλυθεί πολλές φορές. Όμως καλό είναι να θυμόμαστε ποια ήταν η Παναθηναϊκή πραγματικότητα, γιατί θα μας βοηθήσει να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα

2. Το σημερινό πλάνο

Πολύ νερό κύλισε στο μύλο του συλλόγου από τις ένδοξες μέρες Παναθηναϊκής υπερηφάνειας μέχρι το Κυριακάτικο «ντέρμπι της ντροπής».

Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση της επόμενης χρονιάς του ΠΑΟ στο overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags