Αποστάσεις

Πριν 4 δεκαετίες ένας μέσος έτρεχε περίπου 10χλμ σε ένα 90λεπτο, με τους πλάγιους και τους επιθετικούς να τρέχουν 1,5χλμ λιγότερα, ενώ οι αμυντικοί να καλύπτουν 7,8χλμ ανά αγώνα.
Σήμερα οι αποστάσεις έχουν μεγαλώσει τουλάχιστον κατά 30%.
Το εντυπωσιακό είναι ότι μόλις το 2% των κινήσεων του παίχτη γίνεται με την μπάλα στα πόδια!

Ενέργεια

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι ο μέσος ποδοσφαιριστής ξεκουράζεται για 3 δευτερόλεπτα ανά 2 λεπτά. Έτσι, η ενέργεια που καταναλώνει σε 90 λεπτά ισούται με το 65% των θερμίδων που καίει ένας μέσος άνδρας σε μία ημέρα. Ωστόσο, η επιστήμη πλέον δίνει τη δυνατότητα στον ποδοσφαιριστή να επανακάμπτει μέσα στο επόμενο 24ωρο, τηρώντας συγκεκριμένη δίαιτα.

Φάουλ

Το ιδανικό χτύπημα σε απευθείας εκτέλεση:
δίνει στην μπάλα ταχύτητα 60-70 μιλίων την ώρα
δίνει φάλτσα 5-10 περιστροφών ανά δευτερόλεπτο
κάνει μόλις 9 δέκατα του δευτερολέπτου να φτάσει στο δίχτυ.

Η επαφή του ποδιού με την μπάλα διαρκεί 15 millioseconds. Σε ένα ιδανικό χτύπημα ο εκτελεστής δίνει στον τερματοφύλακα 300 millioseconds να αντιδράσει, χρόνο ελάχιστο, όταν τα 200 από αυτά τα χρησιμοποιεί ο εγκέφαλος για να επεξεργαστεί την πληροφορία και να κινήσει το σώμα.

Πέναλτι

Ο μέσος όρος ευστοχίας ενός μέσου ποδοσφαιριστή φτάνει το 80%, ενώ πέφτει στο 75% στη διαδικασία των πέναλτι λόγω της έντονης ψυχολογικής πίεσης. Ένας τερματοφύλακας μπορεί να καλύψει εώς και το 78% της εστίας του. Το υπόλοιπο 22% θεωρείται «άπιαστη ζώνη». Βγαίνοντας, ο τερματοφύλακας ελαττώνει την «άπιαστη ζώνη». Το ιδανικό σημάδι για τον εκτελεστή είναι από το ύψος του ώμου και πάνω. Σε μια από τις διαλέξεις του ο καθηγητής Bray υποστήριξε ότι «…στο 85% των εκτελέσεων πέναλτι, ο εκτελεστής στέλνει τη μπάλα στη γωνία που «δείχνει» το σταθερό του πόδι, δηλ. το πόδι στο οποίο στηρίζεται όταν με το άλλο εκτελεί το πέναλτι.

Το ποδόσφαιρο, για τον περισσότερο κόσμο είναι απλό: μία μπάλα, δοκάρια στις 2 πλευρές του γηπέδου και γραμμές για να ξεχωρίζουν οι περιοχές. Όταν, όμως, πρόκειται για συλλόγους με badget εκατομμυρίων , ίσως τα πράγματα να γίνονται λίγο πιο περίπλοκα.

ΠΗΓΗ: angrybets.gr