Facebook Pixel Το 3-4-3 του Γκουαρντιόλα δεν αποδιοργάνωσε την «βασίλισσα»
| 2012-04-22 23:07:00

Το 3-4-3 του Γκουαρντιόλα δεν αποδιοργάνωσε την «βασίλισσα»

Το 3-4-3 του Γκουαρντιόλα δεν αποδιοργάνωσε την «βασίλισσα»

Από εχθές το βράδυ η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η νέα πρωταθλήτρια Ισπανίας σε μία σεζόν, που αδιαμφισβήτητα, επέδειξε πιο σταθερό αγωνιστικό πρόσωπο από την Μπαρτσελόνα. Διαβάστε την τακτική ανάλυση του clasico.

Σαφώς το βάθος του πάγκου των Μαδριλένων και οι απώλειες των Βίγια/Αμπιντάλ έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας της Μαδρίτης αν και credit πρέπει να δοθεί στον Μουρίνιο που έφτιαξε μία ομάδα που παίξει εκρηκτικό ποδόσφαιρο, ενώ μπόρεσε να αποκρυπτογραφήσει σε μεγάλο βαθμό τις τακτικές προσεγγίσεις της… play-station Μπαρτσελόνα. Η χθεσινή νίκη ήρθε να επιβεβαιώσει τα παραπάνω και να δικαιώσει τις συντονισμένες προσπάθειες του Μουρίνιο που βλέπει την ομάδα του να βελτιώνεται σταδιακά απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Το 3-4-3 της Μπάρτσα

Ο Γκουαρντιόλα για άλλο ένα παιχνίδι επιστράτευσε ένα ιδιότυπο 3-4-3 (με τους Αντριάνο/Μπούσκετς ως… κάτι σαν στόπερ), γεγονός που εξέπληξε τους ειδικούς που έχουν κριτικάρει τον Πεπ για την εν λόγω εμμονή του. Είναι σαφές ότι ο Γκουαρντιόλα δεν αισθάνεται άνετα με την ομάδα του μετά τις απώλειες των Αμπιντάλ και Βίγια και το 3-4-3 έρχεται να αντικαταστήσει συχνά το πιο ορθολογικό 4-3-3. Ο πολύ συγκεκριμένος τρόπος αντιμετώπισης της Μπάρτσα από τους αντιπάλους της αλλά και τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του ρόστερ της οδήγησαν στον εν λόγω σχηματισμό που επιτρέπει:

Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση στο overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags