"Ο νέος προπονητής της Γιουβέντους είναι ο Αντόνιο Κόντε και είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχει. Είναι προσωπική επιλογή του Αντρέα Ανιέλι".

Αυτά ήταν τα λόγια του Τζιουζέπε Μαρότα όταν ανακοίνωνε πριν ένα χρόνο την πρόσληψη του Κόντε και το γεγονός ότι ξεκαθάριζε πως δεν ήταν δική του επιλογή αλλά του Ανιέλι, ουσιαστικά πρόδιδε και την ανησυχία του.

Ο Κόντε ήταν ένα πολύ μεγάλο στοίχημα του προέδρου και η πλειοψηφία του Τύπου, με εξαίρεση τα φιλογουβεντίνικα ΜΜΕ, εξέφραζαν μεγάλες αμφιβολίες για το κατά πόσο ο Ανιέλι ξέρει τι κάνει.

"Τρομοκράτης της τακτικής", χαρακτηριζόταν ο 42χρονος τεχνικός λόγω του 4-2-4 που εφάρμοζε στην καριέρα του και με το οποίο είχε να επιδείξει δύο ανόδους -με Μπάρι, Σιένα- από τη Serie B στη Serie A.

Κολλημένος με αυτό το σύστημα, ο Capitano ήταν αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του και ήξερε ότι δεν είχε περιθώρια αποτυχίας.

"Οταν άρχιζα την προπονητική είχα δηλώσει ότι αν μέσα σε λίγα χρόνια δεν έχω καταφέρει να πείσω ότι αξίζω να αναλάβω τη Γιουβέντους, θα αποσυρθώ", έλεγε ο ίδιος στην παρουσίαση του.

Διαβάστε όλο το σχόλιο στο gazzetta.gr