Facebook Pixel Bundesliga: Γκέλα της Ντόρτμουντ από τον... γείτονα - Επιβλητικό διπλό για Ουνιόν - Συνεχίζει με νίκες η Βόλφσμπουργκ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-26 19:13:00

Γκέλα της Ντόρτμουντ από τον... γείτονα - Επιβλητικό διπλό για Ουνιόν - Συνεχίζει με νίκες η Βόλφσμπουργκ (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team

Ουνιόν Βερολίνου, Φράιμπουργκ και Βόλφσμπουργκ είναι οι ομάδες που κατάφεραν - μέχρι στιγμής - να κάνουν το 2x2 στην Bundesliga. 

Bundesliga: Ουνιόν Βερολίνου, Φράιμπουργκ και Βόλφσμπουργκ είναι οι ομάδες που κατάφεραν - μέχρι στιγμής - να κάνουν το 2x2 στην Bundesliga. Οι πρωτευουσιάνοι, μάλιστα, το πέτυχαν με εκκωφαντικό τρόπο στο «Μερκ Στάντιον».  

Τι κι αν έμεινε με δέκα παίκτες μόλις στο 21ο λεπτό - αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μπρέντεν Αάρονσον. Η Ουνιόν επιβλήθηκε της Ντάρμστατ με 4-1, με τον Ρόμπιν Γκόσενς να σκοράρει δις και τον Κέβιν Μπέρενς να πετυχαίνει το τέταρτο γκολ του στη σεζόν. 

Ενδιάμεσα οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Μάρβιν Μέλεμ, όμως στο δεύτερο μέρος, αντί να μειώσουν ή να ισοφαρίσουν εκ νέου, δέχθηκαν και τέταρτο γκολ, αυτή τη φορά από τον Ντανίλο Ντεκί. Δεύτερη νίκη και μάλιστα με το ίδιο σκορ για την ομάδα του Ουρς Φίσερ έπειτα από αυτή επί της Μάιντς στην πρεμιέρα.  

Την πρώτη της απώλεια βαθμών είχε η Ντόρτμουντ που έμεινε στο 1-1 στο «Ρούρσταντιον». Μάλιστα, το γκολ του Κέβιν Στέγκερ στο 13ο λεπτό, με το οποίο η Μπόχουμ άνοιξε το σκορ, ήταν ιστορικό. 

Για 129ο διαδοχικό παιχνίδι, σημειώνεται γκολ σε ματς της BVB. Τελευταία φορά που ένας αγώνας της Μπορούσια έμεινε στο στείρο 0-0 ήταν σε ένα ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ, απέναντι στη Σάλκε, στις 26 Οκτωβρίου του 2019. 

Μάλιστα, οι «Βασιλικοί Μπλε» κατείχαν μέχρι σήμερα το σχετικό ρεκόρ στην Μπουντεσλίγκα, με 128 σερί ματς με γκολ. Τουλάχιστον, η ομάδα του Εντιν Τέρζιτς έσωσε το βαθμό με τον Ντόνι Μάλεν - είχε σκοράρει και στην πρεμιέρα.  

Μία επική ανατροπή σημείωσε η Χόφενχαϊμ που πέρασε νικηφόρα με 3-2 από τη «Φόιτ Αρίνα» κόντρα στη Χάιντενχαϊμ. Για τους γηπεδούχους, ο Γιαν-Νίκλας Μπέστε στο 14’ κέρδισε πέναλτι αλλά το έπιασε ο τερματοφύλακας της Χόφενχαϊμ, Ολιβερ Μπάουμαν. 

Στο 26’ ο Μπέστε πήρε... το αίμα του πίσω για το 1-0 ενώ ο Μάρβιν Πίρινγκερ έκανε το 2-0 στο ξεκίνημα της επανάληψης. Στο τελευταίο τέταρτο, όμως, Μαξ Μπάιερ, Πάβελ Καντεράμπεκ και Αντρέι Κράμαριτς «υπέγραψαν» το come-back για την πρώτη νίκη της Χόφενχαϊμ.  

Ανατροπή και για τη Βόλφσμπουργκ που έφτασε στους έξι βαθμούς. Μπορεί η Κολωνία να προηγήθηκε με τον Λούκα Βάλντσμιτ στο «Ράιν Ενεργκί Στάντιον», ωστόσο με δύο γκολ του Γιόνας Βιντ οι «λύκοι» έφυγαν με τους τρεις βαθμούς. 

Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια σημείωσε και η Φράιμπουργκ που, χάρη σε γκολ του Μαξιμίλιαν Φίλιπ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, υποχρέωσε σε δεύτερη σερί ήττα τη Βέρντερ Βρέμης.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags