Facebook Pixel Χάρι Κέιν: Η παράδοξη ιστορία του "άστεγου" εκατομμυριούχου, που μπορεί να κατέκτησε τη Μπάγερν, όχι όμως ακόμη το Μόναχο
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-13 12:53:00

Η παράδοξη ιστορία του "άστεγου" εκατομμυριούχου, που μπορεί να κατέκτησε τη Μπάγερν, όχι όμως ακόμη το Μόναχο

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι

Η βρετανική, σκανδαλοθηρική «Sun» (…άλλο που δεν ήθελε), δεν άργησε και πολύ να κολλήσει στον αγαπημένο Χάρι Κέιν, αρχηγό της εθνικής Αγγλίας, όσο πρώτο σκόρερ όλων των εποχών στην Ιστορία της Τότεναμ την ετικέτα του «Harry the Homeless»… 

Δηλαδή του «άστεγου», που από τη μία, με τα γκολ του, τις ασίστ και την αλτρουιστική του διάθεση μπορεί να έχει ήδη κατακτήσει τις καρδιές και των πλέον καχύποπτων οπαδών της Μπάγερν, από την άλλη όμως δεν έχει βρει ακόμη το ιδανικό σπίτι που θα ικανοποιήσει τις υψηλές απαιτήσεις, τόσο του ιδίου, όσο της οικογένειάς του: κυρίως της συζύγου του Κέιτ και των τεσσάρων παιδιών τους.

Και μέχρι να το βρουν τι κάνουν, και κυρίως που μένουν; Σ’ ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο, των 13.000 ευρώ τη βραδιά, με δικά τους έξοδα και κυρίως για 4ο συνεχόμενο μήνα: πράγμα που σημαίνει ότι, με πρόχειρους υπολογισμούς του έχει ήδη στοιχίσει περισσότερα από 1.2εκ. ευρώ. Σύμφωνοι: βγάζει 30εκ. το χρόνο, αλλά στο τέλος, με τέτοιους ρυθμούς δεν θέλει πολύ, ο «άστεγος» να τρέχει, τρόπος του λέγειν για… δανεικά.

Όπως συνήθως συμβαίνει σε κάθε οικογένεια που σέβεται τον εαυτό της, δεν φταίνε ούτε ο ίδιος, ούτε όμως και η Μπάγερν Μονάχου που εξ’ αρχής έδειξε στους Κέιν δεκάδες σπίτια, βίλες για την ακρίβεια τις οποίες όμως η Κυρία Κέιτ απέρριψε a priori με την αιτιολογία ότι βρίσκονταν μακριά από το αγγλικό σχολείο των τριών -το τέταρτο είναι ακόμη μωρό- παιδιών τους. Όλες τους βίλες στο Grunwald, το ακριβότερο προάστιο του Μονάχου, με κήπο, οκτώ με δέκα υπνοδωμάτια, εξωτερική, αλλά και εσωτερική πισίνα, Spa και ειδική αίθουσα Home Cinema, κυρίως «μόλις» 80.000 ευρώ το μήνα. Δηλαδή τσάμπα, συγκριτικά με τη σπατάλη των 13.000 ευρώ την ημέρα στο 6άστερο υπερπολυτελές «Vier Jahreszeiten Kempinski Hotel», από τον Αύγουστο το σπίτι του «άστεγου» εκατομμυριούχου και ποιος ξέρει για πόσους μήνες ακόμη. Σύμφωνα με τη «Sun» η αναζήτηση σπιτιού συνεχίζεται, προσθέτοντας όμως παράλληλα ότι δεν φταίει μόνο η Κυρία Κέιτ, αλλά και ο Χάρι γιατί έχει τρομοκρατηθεί από την «ανάποδη», σε σχέση με ό,τι είχε μάθει ο ίδιος, οδήγηση.

 

Για κάθε Άγγλο, η συγκεκριμένη λεπτομέρεια θα μπορούσε να έχει και βάση, όχι όμως όταν μιλάμε για τον Κέιν που μετακινείται από το ξενοδοχείο, στο προπονητικό κέντρο με οδηγό, πληρωμένο, αυτή τη φορά από την ομάδα. Σε αντίθεση πάντως με την άρνησή του να συνηθίσει την κανονική, από δεξιά οδήγηση ο 30χρονος Άγγλος επιθετικός δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να εγκλιματιστεί στην ποδοσφαιρική νοοτροπία της ομάδας αποστομώνοντας ακόμη και τους πλέον καχύποπτους, όπως ο Λόταρ Ματέους που μέχρι πρόσφατα πίστευαν ότι θα ήταν πολύ περισσότερο συμφέρον για τη Μπάγερν ν’ ανανεώσει το συμβόλαιο στον Λεβαντόφσκι και να τον πείσει να μην φύγει για τη Βαρκελώνη, παρά να ξοδέψει το ποσό ρεκόρ, στην Ιστορία της Μπουντεσλίγκα των 100εκ. ευρώ για έναν 30χρονο.

Με τις εμφανίσεις του, ο Κέιν δεν χρειάστηκε πολλά παιχνίδια για ν’ αλλάξει γνώμη στους επικριτές του, και να δαγκώσουν παράλληλα τη γλώσσα τους. Με τα 21 γκολ που έχει ήδη πετύχει στα μέχρι στιγμής 16 παιχνίδια, σε όλες τις διοργανώσεις, 17 γκολ σε 11 στη Μπουντεσλίγκα, 4 σε 4 του Champions League, 7 ασίστ, δύο συνεχόμενα «χατ- τρικ», αλλά κι ένα γκολ πίσω από τη μεσαία γραμμή, ο Κέιν όχι μόνο έκανε τους οπαδούς της Μπάγερν να ξεχάσουν τον Πολωνό, αλλά έχει ήδη πετύχει περισσότερα τέρματα από τα συνολικά 17 του Γκνάμπρι, σε ολόκληρη την περυσινή σεζόν. Μπορεί να ήταν μία ακριβή, αλλά καθόλα πετυχημένη μεταγραφή, και ας παραμένει ένας άστεγος εκατομμυριούχος που δεν έχει ακόμη καταφέρει να κατακτήσει τους δρόμους και τις βίλες του Μονάχου.          

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags