Η Μπάγερν που είναι βαθμολογικά αδιάφορη στη Bundesliga είχε την πολυτέλεια να ρίξει «νέο αίμα» στην αναμέτρηση με τη Βόλφσμπουργκ, όπου επικράτησε με 2-0 στο Μόναχο. Ο Τόμας Τούχελ έδωσε φανέλα βασικού στους Γένσεν, Βίνλοφ, Πέρετζ, Μπράιαν Θαραγόσα και Λόβρο Ζβονάρεκ.

Ο γεννημένος στις 5 Αυγούστου 2005 έγινε το θέμα της ημέρας στη Γερμανία, αφού άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό και γενικά εντυπωσίασε με την απόδοση του. Ο Κροάτης - μπορεί να παίξει ως πίβοτ, ως μέσος ή στα άκρα.

"Είναι καλός χαρακτήρας, πολύ εργατικός, του αξίζει. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία του. Είναι διασκεδαστικό να τον βλέπεις να προπονείται και έκανε καλό παιχνίδι", παραδέχτηκε ο Τούχελ μετά το παιχνίδι.

Από τη Σλάβεν Μπελούπο στη Μπάγερν

Ο Λόβρο Ζβονάρεκ ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 11 ετών στην Σλάβεν Μπελούπο το 2016 και έχει ήδη ξεπεράσει τον πρώην Μπλαουγκράνα Άλεν Χαλίλοβιτς ως ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Κροατικής Λίγκας.

Ήταν 16 ετών και 14 ημερών όταν βρήκε δίχτυα, στις 22 Μαΐου 2021, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ εναντίον της Βαραζντίν.

Με 1,8 εκατ. ευρώ στο Μόναχο

Η Μπάγερν, όμως, παρακολουθούσε το ταλέντο του και κινήθηκε γρήγορα και τον απέκτησε. Την ίδια χρονιά, τον Σεπτέμβριο, έκλεισε την υπογραφή του για 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Ο Λόβρο είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που αναδείχθηκαν από την ακαδημία νέων της ομάδας και αναμένεται να είναι ο νεότερος παίκτης της Σλάβεν Μπελούπο που θα κάνει το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα της Κροατίας.

Ο Ζβόναρεκ ολοκλήρωσε τη σεζόν 2021-22 στη Σλάβεν Μπελούπο και κατέληξε στο Μόναχο την περασμένη σεζόν. Στο ντεμπούτο του στην Regionalliga, την 4η κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου, κατέγραψε τέσσερα γκολ και δύο ασίστ σε 17 αγώνες. Φέτος έκανε ένα νέο βήμα μπροστά. Έχει πετύχει οκτώ γκολ και έχει δώσει έξι ασίστ σε 22 αγώνες.

«Έχει την ικανότητα να είναι ο νέος Λούκα Μόντριτς»

Λόγω του τεράστιου ταλέντου του προπονείται με την πρώτη ομάδα 1-2 φορές την εβδομάδα και η Μπάγερν, που ήδη εργάζεται για την ανανέωσή του, σχεδιάζει να δοθεί δανεικός την επόμενη σεζόν για να πάρει λεπτά συμμετοχής και εμπειρία... Στην Κροατία τον βλέπουν ως διάδοχο του Λούκα Μόντριτς. 

"Ο Λόβρο έχει την ικανότητα να είναι ο νέος Λούκα Μόντριτς. Είναι πολύ μπροστά από οποιονδήποτε παίκτη της ηλικίας του. Το συνολικό του προφίλ είναι εντυπωσιακό. Είναι έξυπνος, σκέφτεται γρήγορα, είναι δυνατός στις μονομαχίες, μπορεί να σουτάρει από τα 30 μέτρα. ντρίμπλα, πάσα... », διαβεβαίωσε στη «Bild» ο πρώην προπονητής του Τόμισλαβ Στίπιτς.