Η έξι φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει δεχθεί αρκετές αρνήσεις για τον αντικαταστάτη του Τόμας Τούχελ, μεταξύ άλλων από τους Τσάμπι Αλόνσο και Νάγκελσμαν.

Η Μπάγερν Μονάχου συνεχίζει να ζει έναν αληθινό εφιάλτη στην προσπάθειά της να βρει νέο προπονητή υψηλού επιπέδου. Από τα τέλη Μαρτίου, μόλις ο σύλλογος συμφώνησε να απολύσει τον Τόμας Τούχελ με κοινή συμφωνία για το τέλος της σεζόν, η Μπάγερν έλαβε μια σειρά από αρνήσεις από πολλούς διάσημους προπονητές, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη κρίση στην αθλητική διαχείριση του Allianz Arena.

Το όχι του Τσάμπι Αλόνσο

Όλα ξεκίνησαν στις 29 Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία ο Τσάμπι Αλόνσο ανακοίνωσε τη συνέχειά του στη Λεβερκούζεν, απορρίπτοντας έτσι την πρόταση της Μπάγερν. Παρά τις έντονες διαπραγματεύσεις, ο βαυαρικός σύλλογος δεν κατάφερε να πείσει τον νέο πρωταθλητή της Bundesliga να ενταχθεί στις τάξεις του.

Στις 18 Απριλίου, η Μπάγερν δέχτηκε άλλο ένα πλήγμα όταν η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε την ανανέωση του Τζούλιαν Νάγκελσμαν. Αν και είχαν ήδη κάνει συγκεκριμένες συνομιλίες με τον προπονητή, η Μπάγερν έμεινε για άλλη μια φορά χωρίς κόουτς.

Τις επόμενες εβδομάδες, ο σύλλογος εστίασε τις προσπάθειές του στον Ραλφ Ράνγκνικ, αλλά ήταν επίσης ανεπιτυχής. Παρά τις έντονες συζητήσεις, ο προπονητής της Εθνικής Αυστρίας απέρριψε την πρόταση την 1η Μαΐου, αφήνοντας την Μπάγερν σε μια ακόμη πιο περίπλοκη κατάσταση.

Ο Τούχελ και ο Ντε Τσέρμπι

Η πιο σημαντική αποτυχία ήρθε με την άρνηση του Τούχελ, ενός προπονητή που ήταν ήδη στην Μπάγερν, είχε συμβόλαιο σε ισχύ και είχε την υποστήριξη οπαδών και παικτών. Οι συζητήσεις με τον Τούχελ δεν καρποφόρησαν και αποφάσισε να διατηρήσει την απόφαση που συμφωνήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο και να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν.

Η λίστα με τις απογοητεύσεις συνεχίστηκε το περασμένο Σάββατο, όταν ο Ιταλός προπονητής της Μπράιτον, Ρομπέρτο ​​Ντε Τσέρμπι, απέρριψε και αυτός τη γερμανική ομάδα. Αυτό επιβεβαίωσε ο Μαξ Έμπερλ, ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου.

Επιπλέον, η εφημερίδα Bild αποκάλυψε ότι ο Ρότζερ Σμιντ, προπονητής της Μπενφίκα, απέρριψε επίσης την πρόταση από την ομάδα του Μονάχου μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να προχωρήσει με τον Τούχελ.