Facebook Pixel Sportdog.gr | Πέταξε στα αστέρια η ΑΕΚ - Παλικαρίσια πρόκριση με 10 στους ομίλους του Champions League! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2018-08-28 23:54:00

Πέταξε στα αστέρια η ΑΕΚ - Παλικαρίσια πρόκριση με 10 στους ομίλους του Champions League! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Πέταξε στα αστέρια η ΑΕΚ - Παλικαρίσια πρόκριση με 10 στους ομίλους του Champions League! (ΒΙΝΤΕΟ)

Έγραψε ιστορία η Ένωση κι επέστρεψε στην ελίτ της Ευρώπης!

Μπορεί να καρδιοχτύπησε, όμως η ΑΕΚ είναι στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά μετά το 2006!

Παίζοντας με παίκτη λιγότερο στο τελευταίο δεκάλεπτο λόγω ανοησίας του Λόπες, η Ένωση άντεξε κόντρα στη Βίντι και με το τελικό 1-1 πανηγύρισε μια ιστορική πρόκριση παρέα με 40.000 οπαδούς της!

To ματς

Η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι με επιθετικούς προσανατολισμούς και προσπάθησε να πιέσει από την αρχή με σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο. Η Ένωση έβγαλε ενέργεια και κυκλοφόρησε την μπάλα γύρω από την περιοχή των Ούγγρων, ωστόσο υστέρησε στην τελική πάσα, με αποτέλεσμα συνήθως να χαλά τις προοπτικές που δημιουργούσε.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Βίντι ήταν αυτή που είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λάζοβιτς, που απέκρουσε πολύ εντυπωσιακά ο Μπάρκας στο 30’. Η Ένωση απάντησε με καλό σουτ του Σιμόες στο 31’, που ανάγκασε τον Κόβατσικ να επέμβει δύσκολα, και ένα πονηρό σουτ του Μάνταλου από πλάγια θέση, που ανάγκασε τον τερματοφύλακα της Βίντι να κάνει μια δύσκολη απόκρουση.

Η τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους ανήκε στον Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος είχε κέφια και ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ στο πρώτο 45λεπτο. Στο 45’ ο Κροάτης «χόρεψε» την άμυνα της Βίντι με ωραίες ντρίμπλες, ελευθερώθηκε και σούταρε με το αριστερό έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο επεφύλασσε πολύ περισσότερες συγκινήσεις, κάτι που φάνηκε από την αρχή. Μόλις στο 48’ η ΑΕΚ ευτύχησε να πετύχει το γκολ που έψαχνε, μπαίνοντας μπροστά στο σκορ. Ο Λόπες κέρδισε πέναλτι από σπρώξιμο του Φιόλα εντός περιοχής, με τον Μάνταλο να το εκτελεί εύστοχα και να κάνει το 1-0.

Η Βίντι, ωστόσο, απάντησε άμεσα και ξαναμπήκε στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Στο 57’ οι Ούγγροι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Νεγκό έφυγε τετ α τετ με τον Μπάρκα μετά από κάθετη μπαλιά του Λάζοβιτς και «έσκαψε» όμορφα την μπάλα πάνω από τον Έλληνα γκολκίπερ, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Από εκεί και έπειτα, το παιχνίδι έγινε… θρίλερ! Στο 71’ ο Μπάρκας έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτ Στσέποβιτς, ενώ στο 74’ ο Λιβάγια νικήθηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ σε μια καλή στιγμή για την ΑΕΚ.

Στο 80’ σημειώθηκε μια φάση που δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο το έργο της ΑΕΚ. Ο Σιμόες έκανε φάουλ σε αντίπαλό του στο ημικύκλιο της περιοχής, με τον Λόπες να χτυπά αντίπαλό του μποστά στα μάτια του διαιτητή και τον Μαρτσίνιακ να του δείχνει απευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την Ένωση με παίκτη λιγότερο!

Ευτυχώς, στο 81’ ο Μπάρκας έκανε ακόμα μια σημαντική απόκρουση σε απευθείας φάουλ του Λάζοβιτς, ενώ στο 97' το σουτ του Γιούχαζ πέρασε ελάχιστα άουτ! Οι καρδιές των φιλάθλων στο ΟΑΚΑ γύρισαν στη... θέση τους και η ΑΕΚ πανηγύρισε μια τεράστια πρόκριση!

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: O Βασίλης Μπάρκας κράτησε όρθια την ΑΕΚ με μεγάλες αποκρούσεις και οι συμπαίκτες του του… χρωστούν πολλά για την πρόκριση!

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-4-1-1 παρέταξε την ΑΕΚ ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο Μπάρκας ήταν κάτω από τα δοκάρια, τους Λαμπρόπουλο και Οικονόμου ως δίδυμο στα στόπερ, τον Μπακάκη δεξί μπακ και τον Χουλτ αριστερό. Στον άξονα έπαιξαν ο Σιμόες με τον Γαλανόπουλο, τον Μάνταλο δεξιά και τον Λόπες αριστερά. Ο Κλωναρίδης κινήθηκε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από Λιβάγια, που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Σχήμα 4-3-1-2 εφάρμοσε ο Μάρκο Νίκολιτς για τη Βίντι. Τερματοφύλακας ο Κόβατσικ, με τους Φιόλα, Γιούχαζ, Βινίσιους και Στοπίρα να συνθέτουν την αμυντική τετράδα από δεξιά προς αριστερά. Στο κέντρο έπαιξαν οι Χάτζιτς, Νεγκό και Νικόλοφ, με τον Κόβατς στην κορυφή του ρόμβου ως «δεκάρι». Οι Λάζοβιτς και Στσέποβιτς αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Η ΦΑΣΗ: Το σουτ του Γιούχαζ, που πέρασε ελάχιστα άουτ στο 97’ λίγο έλειψε να προκαλέσει… λιποθυμίες στο ΟΑΚΑ!

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Σίμον Μαρτσίνιακ είχε καλή διαιτησία σε γενικές γραμμές. Σωστά υπέδειξε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, ενώ σωστή ήταν και η εκτίμησή του στην αποβολή του Λόπες.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η ΑΕΚ τα κατάφερε και επέστρεψε στην ελίτ της Ευρώπης!

Συνθέσεις:

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Μάνταλος (89′ Τσόσιτς), Σιμόες, Γαλανόπουλος, Λόπες, Κλωναρίδης (62′ Πόνσε), Λιβάγια (84′ Αλεφ)

Βίντι: Κόβατσικ, Φιόλα, Γιουχάζ, Βινίσιους, Στοπίρα, Νεγκό, Χάτζιτς, Νικόλοφ (46′ Πάτκαϊ), Κόβακς, Λάζοβιτς, Σκέποβιτς

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags