Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Champions League μετά τη σεζόν 2006-07 και μάλιστα η κλήρωση με αντιπάλους τη Μπάγερν Μονάχου,  τη Μπενφίκα και τον Άγιαξ δεν την απαγορεύει τα όνειρα για την κατάληξη της δεύτερης θέσης (εάν υποθέσουμε ότι η Μπάγερν θα δικαιώσει τον τίτλο του φαβορί και θα τερματίσει πρώτη).

Παρ’ όλα αυτά, η Ένωση θα παραταχθεί με σημαντικές απουσίες στο μεγαλύτερο κομμάτι του ομίλου εξαιτίας των ποινών που επιβλήθηκαν στον Μάρκο Λιβάγια και τον Έλντερ Λόπες. Οι δύο παίκτες προέβησαν σε ανόητες ενέργειες στο ματς των προκριματικών με τη Βίντι, αντίκρισαν κόκκινες κάρτες και η UEFA τους τιμώρησε με «καμπάνα» τεσσάρων αγωνιστικών στα παιχνίδια των ομίλων.

Πρόκειται για δύο βασικούς παίκτες, στους οποίους ο Μαρίνος Ουζουνίδης στηρίζει πολλά. Ο Λόπες είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να προσφέρει πολλές λύσεις αγωνιζόμενος τόσο στην άμυνα όσο και στη μεσαία γραμμή.

Όμως ειδικά ο Λιβάγια αποτελεί βαρόμετρο για την ΑΕΚ, η οποία βασίζει σε αυτόν πολλά αναφορικά με την επιθετική της λειτουργία. Ο Κροάτης σκοράρει, πασάρει αποτελεσματικά και ανοίγει χώρους για τους συμπαίκτες του και το γεγονός ότι η Ένωση θα στερηθεί τις υπηρεσίες του για τέσσερα ματς (με Άγιαξ εκτός, με Μπενφίκα εντός και τα δύο «κολλητά» με Μπάγερν) μπορεί να αποτελέσει καταστροφική εξέλιξη.

Εκτός της αγωνιστικής αποδυνάμωσης όμως, η ζημιά που μπορεί να πάθει ο Δικέφαλος αφορά και το οικονομικό κομμάτι. Άλλωστε στο Champions League κάθε αποτέλεσμα μεταφράζεται σε χρήμα και δεν υπάρχει καμία ελληνική ομάδα που διαθέτει την πολυτέλεια να πάρει αψήφιστα τέτοιες αναμετρήσεις, οι οποίες δύνανται να της προσφέρουν τεράστια οικονομική ανάσα.

Για να καταλάβει κανείς πόσο μεγάλη διαφορά μπορεί να κάνει για την ΑΕΚ η απουσία ενός ποδοσφαιριστή που έχει την ποιότητα να της χαρίσει βαθμούς με τα γκολ και τις ασίστ του, όπως είναι ο Μάρκο Λιβάγια, αρκεί να αναφέρουμε ότι κάθε τρίποντο στη φάση των ομίλων αντιστοιχεί σε μπόνους 2.700.000 ευρώ, ενώ η ισοπαλία πληρώνει 900.000 ευρώ!