Facebook Pixel Αν είχε ματς στα πόδια του, τους κοίταγε στα μάτια!
Ποδόσφαιρο
| 2011-09-12 14:05:00

Αν είχε ματς στα πόδια του, τους κοίταγε στα μάτια!

Αν είχε ματς στα πόδια του, τους κοίταγε στα μάτια!

Μπορεί η ήττα της Μαρσέιγ από την Ρεν να έμοιαζε με μαγική εικόνα στο «Βελοντρόμ» το βράδυ του Σαββάτου, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, ούτε αυτός που κάνει τις πιο κλασικές ευκαιρίες. Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου. 

Έτσι, μετά από 5 αγώνες στη Γαλλία, η πρώτη αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Γιατί θα έρθει στο Καραϊσκάκη; Μα φυσικά για να κάνει σεφτέ στις νίκες και να πάει με άλλο αέρα στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής με τη Λιόν.

Αυτό που θέλει όμως, η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσαμπ το θέλει και ο Ολυμπιακός. Να ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις του σε ευρωπαϊκό επίπεδο με νίκη. Μπορεί να τα καταφέρει; Αν οι ερυθρόλευκοι είχαν μπει κανονικά στις εγχώριες υποχρεώσεις τους και είχαν ρυθμό στο παιχνίδι τους, η απάντηση θα ήταν καταφατική. Αύριο βράδυ όμως, η αποστολή τους θα είναι αρκετά δύσκολη, με δεδομένη την έλλειψη αγώνων.

Και πάλι όμως, η ομάδα του Βαλβέρδε οφείλει να εξαντλήσει τις πιθανότητές της γιατί και δυνατότητες έχει και μια εξαιρετική έδρα που μπορεί να εκμεταλλευτεί, διαθέτει. ʼλλωστε το ματς του Ολυμπιακού της Μασαλίας με την Ρεν, είναι οδηγός για τον Ολυμπιακό του Πειραιά. Αρκεί ο Βαλβέρδε και οι συνεργάτες του να αναλύσουν σωστά όσα είδαν.

Τι είδαν; Μια ομάδα με ταχύτητα, που από την μέση και μπροστά είναι επικίνδυνη και φτιάχνει με ευκολία ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία. Οι παίκτες της μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα, αν έχουν χώρο. Γι αυτό το πρώτο μέλλημα των παικτών του Ολυμπιακού είναι να καλύπτουν τους χώρους, να διατηρούν συμπαγείς τις γραμμές τους και να έχουν αλληλοκάλυψη στην προσπάθεια των Γάλλων να αναπτυχθούν από τα άκρα.

Όσο καλή είναι όμως, η Μαρσέιγ επιθετικά, άλλο τόσο δείχνει να αντιμετωπίζει προβλήματα στην άμυνα. Οι Φανί και Ντιαβαρά δεν δείχνουν να πατάνε καλά στα πόδια τους στο κέντρο της άμυνας, ενώ και στα πλάγια Μορέλ και Αθλιπικουετά δεν είναι δα και τέρατα ανασταλτικής λειτουργίας.

Αν ο Τζιμπούρ είναι καλά και αγωνιστεί, τότε μαζί με τον Μιραλάς ο Ολυμπιακός θα έχει την απαιτούμενη ταχύτητα για να κάνει τη ζημιά. Κι αν την κάνει, μπορεί με κοντρόλ ποδόσφαιρο να φέρει το ματς στα μέτρα του, αρκεί να βρει τις απαραίτητες δυνάμεις να κρατήσει ρυθμό μέχρι το τέλος.

Η πιθανή απουσία των Βαλμπουενά και Λούτσο Γκονζάλες είναι ένα θέμα για την Μαρσέιγ, αλλά αυτό δεν πρέπει να προκαλέσει εφησυχασμό στο κόκκινο στρατόπεδο, αφού Αμαλφιτανό και Καμπορέ δεν είναι αμελητέες ποσόστητες.

Στον όμιλο του Ολυμπιακού υπάρχουν ακόμα η Ντόρτμουντ και η ʼρσεναλ, που κι αυτές δεν είναι στα καλύτερά τους. Στη Γερμανία η περσινή πρωταθλήτρια Ντόρτμουντ έχασε μέσα στο γήπεδό της από την Χέρτα (1-2) και σε 5 ματς μετρά ήδη δύο ήττες και μία ισοπαλία. Καμιά σχέση ως τώρα με την ομάδα που άφησε τους πάντες άφωνους πέρυσι.

Στην Αγγλία η ʼρσεναλ έκανε την πρώτη της νίκη επί της πτωχής πλην τίμιας Σούνσι με το αναιμικό 1-0. Έτσι μετά από 4 ματς έφτασε τους 4 βαθμούς και είναι 11η στη βαθμολογία.

Τι θέλω να πω; Με τον Ολυμπιακό να έχει τα επίσημα παιχνίδια που θα έπρεπε στα πόδια του κι έναν πιο ορθό προγραμματισμό στο θέμα της απόκτησης του αμυντικού μέσου και της σωστής φυγής, αλλά χωρίς χρόνο αναπλήρωσης, του Ριέρα, οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να παλέψουν σαν ίσος προς ίσο όλα τα ματς του ομίλου τους.

Και τώρα μπορούν να κοιτάξουν τους αντιπάλους του στα μάτια, αλλά θα χρειαστεί να υπερβάλλουν εαυτούς.

Πηγή: novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags