Εμείς δεν αμφιβάλλουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει από τους αντιπάλους του στην Ελλάδα και ότι κάνει κινήσεις που τον φέρνουν ένα σκαλοπάτι πιο πάνω από τους εγχώριους ανταγωνιστές του.

Αλλά στην Ευρώπη τα πράγματα είναι διαφορετικά και φάνηκε χθες στο Φάληρο κόντρα σε μια ομάδα που στο γαλλικό πρωτάθλημα παρέπαιε.

Πάμε να δούμε, τώρα, και τις φετινές ...επενδύσεις της ομάδας του Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, απέκτησε τους Μαρκάνο και Ορμπάιθ δανεικούς και χωρίς οψιόν αγοράς. Τον Μακούν επίσης δανεικό, αλλά με οψιόν αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, που για να θεωρηθεί "επένδυση" θα πρέπει οι "ερυθρόλευκοι" να τα ...σκάσουν του χρόνου, αν φυσικά ο παίκτης έχει ικανοποιήσει.

Επίσης, αποκτήθηκαν οι Γέστε, Κοστάντσο, Αμπντούν, Δασκαλάκης όλοι ως ελεύθεροι, δηλαδή με μηδενικό κόστος. Κάποια χρήματα δόθηκαν για τον Φέισα και κάτι ψιλά για τους μικρούς Γκρίμπιτς και Κατάι, που ο πρώτος έμεινε εκτός λίστας Τσάμπιονς Λιγκ και ο δεύτερος δόθηκε δανεικός στον ΟΦΗ.

Βεβαίως, επένδυση στο ποδόσφαιρο σημαίνει και ότι αγοράζεις φθηνά (τσάμπα εν προκειμένω) και πουλάς ακριβά, αφού έχεις επωφεληθεί πρώτα από την προσφορά των ποδοσφαιριστών σου. Βγάζουμε, λοιπόν, τους δανεικούς που θα επιστρέψουν στις ομάδες τους. Από τους υπόλοιπους βλέπετε ποιος μπορεί να έχει για παράδειγμα μεταπωλητική αξία;

Πάντως, η αλήθεια στο λόγο του Μαρινάκη είναι ότι όντως παίκτες όπως ο Γέστε μπορεί να ομορφαίνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά αυτός ο παίκτης, που δεν θεωρείται επένδυση με την ευρύτερη σημασία της έννοιας, θα πρέπει να μπορεί να κάνει ...ομορφιές και στην Ευρώπη...