Η έλλειψη ρυθμού απ' την απουσία επίσημων αγώνων, κόστισε ακριβά στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε στο ραντεβού με τους «Γάλλους».

Βεβαίως η ιστορία δε γράφεται με αν. Ωστόσο, αν οι «Πειραιώτες» είχαν τουλάχιστον δύο επίσημα ματς στα πόδια τους, ίσως να ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα του αγώνα με την Μαρσέιγ, ο οποίος κρίθηκε σε μία ολιγωρία της άμυνας των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ασφαλώς και οι αγώνες αυτού του επιπέδου κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ένα λάθος αρκεί για να χαθεί μία μάχη. Διευκρινίζουμε πως ο Ολυμπιακός έχασε μία (ευρωπαϊκή) μάχη και σε καμία περίπτωση τον πόλεμο. Η αίσθησή μας είναι πως ο χρόνος θα κυλήσει υπέρ της ομάδας του Πειραιά. Θα βρει τον προσανατολισμό και το ρυθμό της ώστε να διεκδικήσει το ρεαλιστικό στόχο που είναι η κατάκτηση της 3ης θέσης και η μετάταξη στο Europa League.

Όσο για το ελληνικό πρωτάθλημα; Διαθέτει το πληρέστερο ρόστερ για να κυριαρχήσει και φέτος, υλοποιώντας έτσι το βασικό στόχο της περιόδου. Ασφαλώς και δε θα είναι εύκολο το έργο της, έχοντας επιπλέον σε σχέση με πέρυσι και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Που θέλουμε να καταλήξουμε; Πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται πίστωση χρόνου για να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες. Για όσους το αμελούν, έχουν μεσολαβήσει πέντε ολόκληροι μήνες αγωνιστικής απραξίας. Διάστημα εξόχως σημαντικό για οποιαδήποτε ομάδα. Κι απ' τον κανόνα δε θα μπορούσε να ξεφύγει ο Ολυμπιακός. Σίγουρα δεν έχει προηγούμενο το γεγονός πως υποχρεώθηκε να παίξει στις 13 Σεπτεμβρίου το πρώτο επίσημο ματς.

Εκεί εστιάζουμε τα αίτια της ήττας από μία ομάδα η οποία δεν είναι φόβητρο. Ή τουλάχιστον οι «Πειραιώτες» με το παιχνίδι τους μπορούν να την ανταγωνιστούν στα ίσα. Ασφαλώς και με την ήττα έχασαν έδαφος στο δρόμο της πρόκρισης. Αλλά παραμένουν «ζωντανοί».

Πηγή: novasports.gr