Facebook Pixel Τι πλάνο είναι αυτό; Μα 13 μεταγραφές;
Ποδόσφαιρο
| 2011-09-14 13:53:00

Τι πλάνο είναι αυτό; Μα 13 μεταγραφές;

Τι πλάνο είναι αυτό; Μα 13 μεταγραφές;

Αγαπητοί που μας διαβάζετε και γράφετε τα σχόλιά σας, δυστυχώς δικαιώνομαι. Όλο το καλοκαίρι μάλλιασε η γλώσσα μου. Όταν πανηγύριζαν δημοσιογράφοι, εγώ φώναζα «πού πάτε έτσι για το Τσάμπιονς Λιγκ»! Ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει.

Όλο το καλοκαίρι έλεγα «τι τους μαζεύουν όλους αυτούς τους παίκτες που κανένας δεν είναι γρήγορος και κανείς δεν είναι η κλάση που θα κάνει τη διαφορά»!

Κι άρχισε τώρα η δικαιολογία ότι η ομάδα δεν είχε δώσει επίσημα παιχνίδια. Γιατί τότε δεν δώσατε φιλικά ματς; Μέσα στις τελευταίες 20 μέρες ο Ολυμπιακός έδωσε μόνο ένα φιλικό, με τον ΟΦΗ! Άρα τους είχε διαβεβαιώσει ο Βαλβέρδε ότι γυμνάζει εντατικά την ομάδα και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Και η Μίλαν μόνο 1 ματς πρωταθλήματος είχε δώσει λόγω της απεργίας στην Ιταλία, αλλά πήγε τώρα μέσα στην έδρα της Μπαρτσελόνα και της πήρε 2-2! Έπαιζε όμως γερά φιλικά.

Επί 3 βδομάδες έδωσε μόνο ένα φιλικό, αυτό με τον ΟΦΗ. Με τον ΟΦΗ ρε; Ταμπούρι ο ΟΦΗ στο μισό γήπεδο, τι σχέση μπορούσε να έχει αυτή η ομάδα με τη Μαρσέιγ. Άλλο στιλ φιλικά ματς χρειαζόταν.

Μεταγραφές κύριε προπονητή πήρες τόσους παίκτες, 12-13 παίκτες, έχω χάσει τον ακριβή αριθμό. Πήρε ο Ολυμπιακός πέρσι το πρωτάθλημα από τον Νοέμβρη. Είχε φτιάξει μία 11άδα καλή, έπαιζε γρήγορα, πόναγε μόνο σε 2-3 θέσεις. Και αντί να πάρει 3 παικταράδες που θα κάνουν τη διαφορά, έμπλεξε με το σύστημα Βαλβέρδε- Ιμπάνιεθ- Κοβάσεβιτς, και ήρθαν 13 παίκτες! Ήταν πλάνο αυτό ρε παιδιά; Τι ήθελαν να κάνουν δεν καταλαβαίνω. 13 παίκτες στην περσινή ομάδα που πήρε από το Νοέμβρη το πρωτάθλημα;

Όλο το καλοκαίρι έλεγα «δεν θέλω παίκτες τεχνιτάκους, αργούς, χωρίς καλά τρεξίματα». Αυτά έλεγα και για τον Γέστε και για τον Φέισα που μου την είχαν πέσει εδώ πέρα με πολλά σχόλια. Αυτά έλεγα και για άλλους.

Παίζαμε με τη Μαρσέιγ που ήταν στα κάτω της, σε 5 ματς πρωταθλήματος δεν έχει κάνει νίκη, αποδοκιμάζανε οι οπαδοί της. Και κατεβάζεις τον Ολυμπιακό με έξω αριστερά τον Φουστέρ; Πότε έπαιξε καλά εκεί ο Φουστέρ; Δεν πλευροκοπεί, δεν έχει ντρίμπλα, δεν υπήρχε στο γήπεδο. Χαλάς έτσι τη θέση αριστερά, χαλάς και την κανονική θέση του Φουστέρ, αφού εκεί ο Γέστε ήταν ανύπαρκτος! Πού να επιβιώσει εκεί ο Γέστε απέναντι στους γρήγορους και δυνατούς της Μαρσέιγ. Σε αυτήν την ηλικία, ερχόμενος από την απραξία της Αραβίας...

Έχεις βάλει λοιπόν 3 παίκτες που σέρνονται σε μπλεγμένες θέσεις, τον Γέστε, τον Φουστέρ και τον Φέισα. Απόδειξη είναι ότι μόλις έφαγες το γκολ, πήγες να διορθώσεις τα λάθη σου και άλλαξες αυτούς τους 3 παίκτες. Ο Αμπντούν δεν ήταν καλός, έκανε λάθη, αλλά αυτός δεν έχει κάνει καθόλου προετοιμασία, αυτός όταν ετοιμαστεί θα βοηθήσει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το θέμα είναι ότι με όλους αυτούς γύρω του και πίσω του, χαντακώθηκε ο Μιραλάς. Δεν ήταν σε μέρα, αλλά δεν είχε και βοήθεια. Ούτε πάσες του πέταξαν να βγει σε καμία αντεπίθεση εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του.

Με ρωτάει ο Σινάνογλου για τον Μακούν. Τι να πω για τον Μακούν… Μπήκε μέσα και τα έχασα. Αυτός είναι ο «σκύλος» που μας έλεγαν; Αναρωτιόμουν γιατί δεν τον έβαζε η Άστον Βίλα... Σιγά την ομάδα, την Άστον Βίλα, και όμως δεν τον έβαζε... Δεν είδα να έχει ούτε πολλή ταχύτητα, ούτε να ξέρει πολλή μπάλα. Μην βιαστούμε όμως, θα περιμένω να τον ξαναδώ. Εγώ πάντως δεν είδα «σκύλο»…

Δεν εμπνέει εμπιστοσύνη ο Κοστάντζο. Στο γκολ που έφαγε γονατίζει πριν το φάει και το τρώει γονατιστός! Από την κλειστή γωνία. Επίσης, σε κάποια κόρνερ που έπρεπε να βγει, δεν βγήκε να καθαρίσει.

Κάνουν προετοιμασία 3 μήνες, ξέρει ο προπονητής από τον Απρίλη που έχει λήξει το πρωτάθλημα τι ανάγκες έχει η ομάδα, πώς σας φαίνεται, έγινε σωστή ενίσχυση; Ο Μαρινάκης του είχε δώσει του προπονητή τα κλειδιά της ομάδας. 13 παίκτες πήγαν και πήραν, άλλους μέτριοι, άλλους σε προχωρημένη ηλικία, άλλους νεαρούς που τους δίνουν δανεικούς, άλλους που δεν τους δηλώνουν καν στο Τσάμπιονς Λιγκ, άλλοι στην εξέδρα, τι είναι αυτά. Η φετινή 11άδα θα είναι καλύτερη από την περσινή;

Είναι τρομερό να έχεις πρόεδρο τον Μαρινάκη που είναι ο μόνος με οικονομική δύναμη και οπαδισμό στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να έχεις και τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά να κάνεις 13 μεταγραφές απ’ τις οποίες ψάχνουμε δύο που θα κάνουν τη διαφορά στην περσινή 11άδα!

Ο Ντεσάμπ έστησε εξαιρετικά την Μαρσέιγ, είχε δει την αδυναμία του Ολυμπιακού στα χαφ και τον πρέσαρε πολύ στο κέντρο. Κέρδιζαν όλες τις μάχες, χάναμε εύκολα τη μπάλα. Είχαν δύο ταχύτητες πάνω από τον Ολυμπιακό, και στα μικρά και στα μεγάλα μέτρα έφταναν πρώτοι στη μπάλα. Ο κόσμος του Ολυμπιακού ήταν τρομερός, μόνο ο κόσμος στάθηκε στο ύψος του.

Τώρα έχεις να πας στην Άρσεναλ στο Λονδίνο και έπειτα έρχεται η Ντόρτμουντ. Η Ντόρτμουντ με την Άρσεναλ ήταν εντυπωσιακή, γρήγορη, έβγαινε χειμαρρώδης στις αντεπιθέσεις. Θα έχουμε κι άλλα ντράβαλα...

Πηγή: katimagiko.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags