Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Κράσνονταρ: Γιατί ρε ΠΑΟΚ; - "Αυτοκτονία" στην Τούμπα και... αντίο αστέρια (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2020-09-30 23:48:00

Γιατί ρε ΠΑΟΚ; "Αυτοκτονία" στην Τούμπα και αντίο αστέρια - Δώρο η πρόκριση στην Κράσνονταρ! (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Γιατί ρε ΠΑΟΚ; "Αυτοκτονία" στην Τούμπα και αντίο αστέρια - Δώρο η πρόκριση στην Κράσνονταρ! (Vid)

ΠΑΟΚ - Κράσνονταρ: Ο ΠΑΟΚ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων την πιο κρίσιμη στιγμή και έτσι το όνειρο της πρόκρισης σε ομίλους Champions League θα πρέπει να περιμένει για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμα.

Ο Δικέφαλος πλήρωσε την ατυχία του, καθώς και δύο παιδικά λάθη στην άμυνα, με αποτέλεσμα να ηττηθεί από την Κράσνονταρ με 2-1 στην Τούμπα, σε ένα ματς που θα μπορούσε κάλλιστα να έχει κερδίσει.

Ένα απίθανο αυτογκόλ του Μιχαηλίδη με... τακουνάκι έδωσε το προβάδισμα στην Κράσνονταρ στο 75'. Ο Ελ Καντουρί ισοφάρισε στο 77' και έδωσε ελπίδες, αφού με ένα ακόμα γκολ το ματς θα πήγαινε στην παράταση, όμως ο Δικέφαλος... αυτοκτόνησε δευτερόλεπτα αργότερα, καθώς αδράνησε κι έδωσε την ευκαιρία στον Καμπελά να κάνει το τελικό 2-1 προ κενής εστίας.

Πλέον ο ΠΑΟΚ θα συμμετάσχει στους ομίλους του Europa League, αναμένοντας την κλήρωση της Παρασκευής για να μάθει τους αντιπάλους του.

Έτσι παρατάχθηκαν

Με 3-4-2-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Αμπέλ Φερέιρα. Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τους Βαρέλα, Ίνγκασον και Μιχαηλίδη στο κέντρο της άμυνας. Στον άξονα έπαιξαν ως δίδυμο οι Σβαμπ και Ελ Καντουρί, με δεξιό μπακ-χαφ τον Κρέσπο και αριστερό τον Γιαννούλη, ενώ οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Πέλκας πλαισίωσαν τον Τζόλη, που προτιμήθηκε στην κορυφή της επίθεσης από τον Τσόλακ.

Η Κράσνονταρ του Μουράντ Μουσάεφ κατέβηκε στο γήπεδο της Τούμπας με σύστημα 4-3-3. Τερματοφύλακας ο Σαφόνοφ, με τους Πετρόφ, Μαρτίνοβιτς, Κάιο και Ραμίρες στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Την τριάδα του άξονα αποτέλεσαν οι Ούτκιν, Γκαζίνσκι και Βιλένα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Μπεργκ, έχοντας στα "φτερά" τους Καμπελά και Κλάεσον.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι με ορμητικότητα και διάθεση να πιέσει από νωρίς για ένα γρήγορο γκολ, σε αντίθεση με το πολύ συντηρητικό ξεκίνημα της Κράσνονταρ, η οποία άφησε την κατοχή της μπάλας στον Δικέφαλο και δεν ανοίχθηκε. Ο ΠΑΟΚ έψαξε το γκολ, κυκλοφορώντας την μπάλα με υπομονή, αλλά δυσκολευόταν να βρει χώρο προς την αντίπαλη περιοχή κόντρα στην καλά οργανωμένη ρωσική άμυνα. Διόλου τυχαία, οι φάσεις που έφτιαξε η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα ήταν κατά κύριο με προσπάθειες εκτός μεγάλες περιοχής.

Στο 16' ο Ζίβκοβιτς βρέθηκε σε διαγώνια θέση μέσα αριστερά και επίχειρησε συρτό σουτ, αναγκάζοντας τον Σαφόνοφ σε δύσκολη επέμβαση. Ο γκολκίπερ της Κράσνονταρ είχε απάντηση και στο 18', μπλοκάροντας σταθερά το δυνατό σουτ του Ελ Καντουρί λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Στο 24' ο Τζόλης ταλαιπώρησε την άμυνα από τα αριστερά, αλλά γύρισε την μπάλα στη μικρή περιοχή λίγο πιο πίσω από το σημείο που περίμενε ο Πέλκας.

Η Κράσνονταρ... εμφανίστηκε στο ματς στο 32', όταν ο Καμπελά έκανε ωραία ατομική ενέργεια αλλά χλιαρό σουτ που απομάκρυνε ο Ζίβκοβιτς και δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ απώλεσε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του. Από γέμισμα του Πέλκα στο δεύτερο δοκάρι ο Ίνγκασον πήρε την πρώτη κεφαλιά σημαδεύοντας τον Κρέσπο που βρέθηκε ολομόναχος λίγο έξω από τη μικρή περιοχή αλλά η κεφαλιά του ήταν αδύναμη και ο Σαφόνοφ μπλόκαρε.

Ο ΠΑΟΚ άντεξε στο διάστημα 35'-45', όταν η Κράσνονταρ επέβαλλε το ρυθμό της και τον έκλεισε στα καρέ του, όμως δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία. Μάλιστα οι Θεσσαλονικείς χτύπησαν στην κόντρα και λίγο έλειψε να σκοράρουν στο 45'. Ο Γιαννούλης βρήκε με ωραία μπαλιά τον Κρέσπο και αυτός "έστρωσε" στον Ελ Καντουρί, το δυνατό σουτ του οποίου μπλόκαρε και πάλι ο εξαιρετικός Σαφόνοφ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος, έχοντας ένα διάστημα κατά το οποίο δημιούργησε τρεις μεγάλες ευκαιρίες. Στο 54' η μπάλα πέρασε μόλις λίγα εκατοστά μπροστά από το πόδι του Πέλκα στη μικρή περιοχή από σέντρα του Γιαννούλη, επιτρέποντας στον Σαφόνοφ να μαζέψει. Ένα λεπτό αργότερα, έπειτα από φάση διαρκείας ο Γιαννούλης βρήκε τον Ζίβκοβιτς, που σούταρε μέσα από την περιοχή και η μπάλα απομακρύνθηκε σε κόρνερ από σωτήρια επέμβαση αμυντικού. Από την εκτέλεση του Ζίβκοβιτς ο Βαρέλα βρήκε την μπάλα με την πλάτη μέσα στη μικρή περιοχή και την έστειλε ελάχιστα άουτ!

Η κίνηση του Φερέιρα να προχωρήσει σε διπλή αλλαγή στο 58', με Τσόλακ και Βαγκέ αντί των Πέλκα και Κρέσπο, δεν βοήθησε τον Δικέφαλο, παρά τη διάθεση των δύο νεοεισελθόντων. Η ορμητικότητα του ΠΑΟΚ κόπασε για 20 λεπτά, αλλά μετά το 75' το παιχνίδι πήρε... φωτιά με απίστευτες εναλλαγές συναισθημάτων.

Σε μια παντελώς ανύποπτη φάση, η Κράσνονταρ άνοιξε το σκορ με απίστευτο τρόπο και αγκάλιασε την πρόκριση. Στο 75' ο Σμόλνικοφ σέντραρε προς τον Μπεργκ, ο Μιχαηλίδης προσπάθησε να απομακρύνει με "τακουνάκι" και η μπάλα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι, καθώς πέρασε τον Ζίβκοβιτς και κατέληξε στα δίχτυα του ΠΑΟΚ!

Εκεί που όλα έδειχναν να έχουν χαθεί, ο Δικέφαλος έβγαλε αντίδραση. Στο 77' ο Σβαμπ έβγαλε τη σέντρα και ο Ελ Καντουρί ισοφάρισε σε 1-1 με κεφαλιά και έδωσε ελπίδες στον ΠΑΟΚ, που έψαχνε πλέον ένα ακόμα γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση. Κι όμως οι Θεσσαλονικείς τα... γκρέμισαν όλα αμέσως. Δευτερόλεπτα μετά την ισοφάριση, η άμυνα αδράνησε, αφήνοντας τον Βιλένα να σουτάρει από πλεονεκτική θέση. Η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι, αλλα στην επαναφορά ο Καμπελά την έσπρωξε στα δίχτυα προ κενής εστίας, κάνοντας το 2-1 και τελειώνοντας οριστικά τα όνειρα του ΠΑΟΚ για πρόκριση.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Α. Φερέιρα): Α. Ζίβκοβιτς, Κρέσπο (59’ Ουαγκέ), Ινγκασον, Βαρέλα (76’ Σφιντέρσκι), Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Πέλκας (59’ Τσόλακ), Τζόλης, Α. Ζίβκοβιτς.

Κρασνοντάρ (Μουσάεφ): Σαφόνοφ, Πετρόφ, Μαρτινόβιτς, Κάιο, Ραμίρες, Ούτκιν (58’ Σμολνίκοφ), Γκαζίνσκι (82’ Καμπόλοφ), Βιλένα, Κλάεσον, Μπεργκ, Καμπελά (85’ Σουλεϊμάνοφ).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags