Champions League: Απίθανες αναμετρήσεις έκρυβε η δεύτερη μέρα της πρώτης αγωνιστικής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης με τον Άγιαξ να περνάει εντυπωσιακά από την Λισαβόνα και την Λίβερπουλ να θυμάται κάτι από την... Κωνσταντινούπολη και να κερδίζει με ανατροπή την Μίλαν. Την ίδια στιγμή η Σίτι, αν και δυσκολεύτηκε ξεκίνησε με το... δεξί την φετινή χρονιά, ενώ ένα από τα μεγάλα φαβορί και με τους Εμπαπέ, Μέσι και Νεϊμάρ, Παρί δεν κατάφερε να κερδίσει την Μπριζ εκτός έδρας. Την ίδια ώρα η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιρνε τεράστιο διπλό στην έδρα της Ίντερ βάζοντας γερές βάσεις για την πρώτη θέση του ομίλου.

1ος Όμιλος

Μπορεί να δυσκόλεψε τον εαυτό της, όμως η Σίτι ξεκίνησε με το δεξί της φετινή διοργάνωση απέναντι στη Λειψία. Οι περσινοί φιναλίστ ξεκίνησαν εντυπωσιακά και στο 28' ήταν με 2-0 σκορ μετά από κεφαλιά του Άκε στο 16' και αυτογκόλ του Μουκιέλε. Οι Ταύροι θα μειώσουν με τον Ενκουκού στο 42', όμως οι παίκτες του Γκουαρντιόλα θα σημειώσουν ακόμα ένα γκολ με εύστοχη εκτέλεσε πέναλτι του Μαχρέζ στο 45+2'. Οι Γερμανοί θα μπουν και πάλι στον παιχνίδι με το δεύτερο γκολ του Ενκουκού στο 51', όμως ο Γκρίλις θα κάνει το 4-2 πέντε λεπτά αργότερα, ενώ στο 67' θα ακυρωθεί τέρμα του Τόρες για τους Σίτιζενς.

Οι Ταύροι, όμως, δεν θα τα παρατήσουν και θα επανέλθουν και πάλι στο παιχνίδι με το τρίτο γκολ του Ενκουκού στο 73', αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι θα έχουν απάντηση και δύο λεπτά μετά θα κάνουν το 5-3 με τον Κανσέλο. Το σόου των Άγγλων θα κλείσει ο Ζεσούς που στο 86' θα κάνει το 6-3. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν την αναμέτρηση με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ανχελίνο στο 63'

Σούπερ γκέλα για την Παρί που παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε, για πρώτη φορά, με τους Νεϊμάρ, Εμπαπέ και Μέσι στην βασική ενδεκάδα, δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της πολύ μαχητικής Μπριζ. Μάλιστα ο αγώνας για τους Παριζιάνους άρχισε ιδανικά, καθώς άνοιξαν το σκορ με τον Ερέρα στο 15', ενώ είχαν και δοκάρι με τον Αργεντίνο σούπερ σταρ.

Οι Βέλγοι θα ισοφαρίσουν με τον Φανάκεν στο 27' και για μεγάλη διάρκεια του αγώνα θα είναι αυτοί που θα χάνουν φάσεις για πετύχουν και δεύτερο γκολ. Οι παίκτες του Ποκετίνο δεν είχαν λύσεις και εκτός από αυτά θα δουν τον Εμπαπέ να φεύγει τραυματίας στο 51'. Στο τέλος της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι θα πιέσουν πολύ, όμως οι γηπεδούχοι θα κρατήσουν το 1-1 μέχρι το τέλος

Μπριζ – Παρί Σεντ Ζερμέν 1-1
Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία 6-3

2ος Όμιλος

Στο πιο εντυπωσιακό αγώνα, από άποψη θεάματος και εξέλιξης, η Λίβερπουλ κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στη Μίλαν με 3-2, κάνοντας ανατροπή! Οι Κόκκινοι ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο μισάωρο και άνοιξαν το σκορ στο 9' μετά από σουτ του Άρνολντ και κόντρα στα πόδια του Τόμορι. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερο προβάδισμα, όμως ο Μανιάν θα αποκρούσει στο 14' την εκτέλεση πέναλτι του Σαλάχ.

Οι Ροσονέρι θα κάνουν μια επική επαναφορά  στον αγώνα και θα πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα, με τέρματα των Ρέμπιτς και Ντιάζ στο 42' και 44' αντίστοιχα! Στο δεύτερο μέρος οι Κόκκινοι όμως θα μπουν αποφασισμένοι να γυρίσουν την αναμέτρηση και θα ισοφαρίσουν άμεσα με τον Σαλάχ στο 49', ενώ θα ολοκληρώσουν την ανατροπή στο 69' με εκπληκτικό σουτ του Χέντερσον.

Στον αγώνα που έγινε στην Μαδρίτη, Ατελέτικο και Πόρτο έμειναν στο 0-0 καθώς και οι δύο ομάδες είχαν στο μυαλό τους περισσότερο να μην χάσουν, σε μια αναμέτρηση χωρίς πολλές φάσεις. Οι Πορτογάλοι κατάφεραν και πέτυχαν ένα γκολ στο 81' με τον Τερέμι, όμως μετά τη χρήση VAR θα ακυρωθεί ως επιθετικό φάουλ, ενώ θα τελειώσουν τον αγώνα με 10 παίκτες μιας και στο 90+5' ο Εμπεμπά θα αποβληθεί για φάουλ πάνω στον Γκριεζμάν.

Λίβερπουλ – Μίλαν 3-2
Ατλέτικο Μαδρίτης – Πόρτο 0-0

3ος Όμιλος

Εντυπωσιακό ήταν το πέρασμα του Άγιαξ από την Λισαβόνα καθώς με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλέ, που πέτυχε τέσσερα γκολ, κέρδισε την Σπόρτινγκ με το εντυπωσιακό 1-5. Ο Αίαντας ήταν κυρίαρχος από το πρώτο λεπτό του αγώνα και μόλις στο 2' άνοιξε το σκορ με τον Αφρικανό επιθετικό, ενώ στο 9' θα πετύχει το δεύτερο προσωπικό και της ομάδας του τέρμα. Οι γηπεδούχοι θα αντιδράσουν και θα μειώσουν με τον Παουλίνιο στο 33', όμως έξι λεπτά μετά ο Μπερχάους θα κάνει το 1-3. Τα Λιοντάρια θα μειώσουν και πάλι με τον Πορτογάλο επιθετικό, όμως το τέρμα θα ακυρωθεί στο 47', με τους Ολλανδούς να σημειώνουν και τέταρτο γκολ, πάλι με τον Αλέ στο 51', ενώ το σόου του φορ του Αίαντα θα συνεχιστεί και στο 63' θα κάνει το 1-5, που θα είναι και το τελικό αποτέλεσμα!

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Άγιαξ 1-5
Μπεσίκτας – Ντόρτμουντ 1-2

4ος Όμιλος

Πολύ ωραίος αγώνας στο Μιλάνο με την Βασίλισσα να χτυπάει στην κόντρα και να καταφέρνει να παίρνει μια πολύ σημαντική νίκη με 0-1 απέναντι στην Ίντερ με γκολ του Ροντρίγκο στο 89'. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα είχαν τις ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, όμως χωρίς αποτέλεσμα, πράγμα που έδωσε στους Μερένχες την δυνατότητα να φύγουν νικητές από την Ιταλία και να πάρουν προβάδισμα για την πρώτη θέση του ομίλου.

Σερίφ – Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-0
Ίντερ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1