Champions League:  Πολύ μεγάλα παιχνίδια και την Τετάρτη (3/11) για την διοργάνωση, με την Λίβερπουλ να είναι η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς καθώς με το 2-0 απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε την πρόκριση στην φάση των 16 και μάλιστα σαν πρώτη ενός πολύ απαιτητικού ομίλου, ενώ με ανατροπή ο Άγιαξ ήταν νικητής στην Βεστφαλία απέναντι στην Ντόρτμουντ κάτι που τον έκανε να περάσει και αυτός στον επόμενο γύρο.

Την ίδια στιγμή πολύ σημαντικές νίκες πήραν, Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ απέναντι σε Μπριζ και Σερίφ αντίστοιχα, κάτι που τους δίνει πλεονέκτημα για ώστε να βρεθούν στον δεύτερο γύρο, ενώ παράλληλα η Σπόρτινγκ διέλυσε την Μπεσίκτας παίρνοντας σίγουρα την πρόκριση στο Europa League.

Στον τελευταίο αγώνα της ημέρας η Παρί είχε κάνει την ανατροπή και... κρατούσε τη νίκη μέχρι το τέλος, όμως ένα λάθος του Κιμπεπέ έδωσε τη δυνατότητα στην Λειψία να ισοφαρίσει με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σομποσλάι.

Γκρούπ Α':

Αυτοκτονία για τους Παριζιάνους που παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πολύ νωρίς πίσω στο σκορ από την Λειψία, με τον Νκουκού στο 8' μια τους Γερμανούς να πιέζουν πολύ τελικά ήταν αυτοί που το γύρισαν σε 1-2, με τους Γερμανούς όμως να ισοφαρίζουν στις καθυστερήσεις με πέναλτι του Σομποσλάι. Την έναυσμα για την... παροδική αντεπίθεση έδωσε ο Ντοναρούμα, όταν απέκρουσε πέναλτι του Σίλβα στο 12', ενώ 9 λεπτά μετά ο Βαϊνάλντουμ, μετά από πάσα του Εμπαπέ θα ισοφαρίσει.

Οι Γάλλοι θα πάρουν προβάδισμα πριν το τέλος του πρώτου μέρους και πάλι με τον Γάλλο στο 39', σε ένα γκολ που αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ αλλά μετά την χρήση VAR μέτρησε κανονικά. Ο Εμπαπέ θα χάσει δύο τετ α τετ και παράλληλα την ευκαιρία να "κλειδώσει" τη νίκη της ομάδας του κάτι που πλήρωσε η Παρί μιας και στις καθυστερήσεις ο Σομποσλάι νίκησε τον Ιταλό τερματοφύλακα κάνοντας το τελικό 2-2.

Νίκη κάτι παραπάνω από μισή πρόκριση πήρε η Σίτι που κέρδισε με 3-1 την Μπριζ στο Etihad, αποτέλεσμα που τους φέρνει στο +5 από τους Βέλγους. Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα θα ανοίξουν το σκορ μόλις στο 15' με πολύ ωραίο γκολ του Φόντεν, όμως οι φιλοξενούμενοι θα ισοφαρίσουν δύο λεπτά μετά με απίστευτο αυτογκόλ του Στόουνς. Οι Πολίτες θα συνεχίσουν να πιέζουν και αυτό θα έχει αποτέλεσμα στο 54', όταν ο Μαχρέζ θα επωφεληθεί της πάσας του Κανσέλο κάνοντας το 2-1. Το 3-1 θα διαμορφώσει στο 72' ο Στέρλινγκ μετά από ασίστ του Γκουντογκάν, με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς να κάνει το 4-1 .

Λειψία – Παρί Σεντ Ζερμέν 2-2
Μάντσεστερ Σίτι – Μπριζ 4-1

Γκρουπ Β':

Στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής η Λίβερπουλ ήταν η μεγάλη νικήτρια με απέναντι στην Ατλέτικο και με τους τρεις βαθμούς όχι μόνο προκρίθηκε στην φάση των "16" της διοργάνωσης, αλλά θα πάρει και την πρώτη θέση του ομίλου ό,τι αποτελέσματα και να έχει τις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Το σκορ για την ομάδα του Κλοπ άνοιξε νωρίς ο Ζότα, που στο 13' εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Άρνολντ, ενώ οχτώ λεπτά μετά ο Μανέ έκανε το 2-0 και πάλι μετά από ασίστ του Άγγλου ποδοσφαιριστή.

Τα πράγματα για το σύνολο του Σιμεόνε δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο όταν στο 36' ο Φελίπε θα αποβληθεί στο 36' με κόκκινη κάρτα, ενώ με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ζότα θα σκοράρει ξανά, όμως το γκολ του θα ακυρωθεί ως οφσαίντ μετά από χρήση VAR. Την ίδια τύχη θα έχει και το τέρμα του Σουάρες στο 57', μιας και δεν θα μετρήσει ως οφσαίντ στην αρχή της φάσης, ενώ και το 85' ένα γκολ του Μιναμίνο θα ακυρωθεί για τον ίδο λόγο κρατώντας το 2-0 μέχρι το τέλος.

Λίβερπουλ – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0

Γκρουπ Γ':

Απίστευτος αγώνας στην Βεστφαλεία με τον Άγιαξ και την Ντόρτμουντ να τα δίνουν όλα με το τελικό αποτέλεσμα να κάνει τους Ολλανδούς να πανηγυρίζουν μιας και προκρίθηκαν στην φάση των 16. Ο αγώνας είχε πολλές φάσεις από την αρχή, όμως οι Γερμανοί στο 29' θα δεχθούν μια πολύ αυστηρή κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα του Χούμελς πάνω στον Άντονι αλλάζοντας τις ισορροπίες.

Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι θα πάρουν το προβάδισμα στο 37' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρόις και κάπου εκεί θα αρχίσει η... κατηφόρα από πλευράς Αίαντα. Τελικά το γκολ της ισοφάρισης θα έρθει στο 72' με τον Τάντιτς, ενώ μετά από την δεύτερη ασίστ του Άντονι ο Αλέ στο 83' με εκπλητκικό γκολ θα δώσει τη νίκη στους Ολλανδούς με ανατροπή, με τον Κλάασεν να κάνει το τελικό 3-1.

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η Σπόρτινγκ τον αγώνα με την Μπεσίκτας στην Λισαβόνα παίρνοντας την πρόκριση στο Europa League. Οι πρωταθλητές Πορτογαλίας ήταν καταιγιστικοί από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και παρά τις άστοχες προσπάθειές τους, κατάφεραν και άνοιξαν το σκορ στο 31' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκονσάλβες.

Ο νεαρός Πορτογάλος θα διπλασιάσει τα τέρματά του και της ομάδας του επτά λεπτά μετά, ενώ στο 41' ο Παουλίνιο θα πετύχει ένα πολύ όμορφο τέρμα κάνοντας το σκορ 3-0. Οι Λουζιτανοί δεν θα σταματήσουν και στο 56' ο Σαράμπια θα ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 4-0 που θα είναι και το τελικό σκόρ.

Ντόρτμουντ – Άγιαξ 1-3
Σπόρτινγκ – Μπεσίκτας 4-0

Γκρουπ Δ':

Μπορεί για ένα ημίχρονο η Σερίφ να έβαλε… δύσκολα στους Νερατζούρι, με τους παίκτες του Σιμεόνε να χάνει πολλές ευκαιρίες, για να ανοίξει το σκορ, όμως το… γόρδιο δεσμό για την Ίντερ θα τον λύσει στο 54' ο Μπρόζοβιτς. Με την συγκεκριμένη νίκη οι Ιταλοί προσπερνούν την ομάδα των Κολοβού και Αθανασιάδη, που όμως έχουν ακόμα πολλές ελπίδες, παρά τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα, να είναι αυτοί που θα συνεχίσουν στο Europa League. Δώδεκα λεπτά μετά ο Σκρίνιαρ θα κάνει το 2-0 μετά από εκτέλεση κόρνερ, κλειδώνοντας τη νίκη των Νερατζούρι, ενώ ο 82' ο Αλέξις Σάντσες θα κάνει το 3-0, ενώ ο Τραορέ στις καθυστερήσεις θα μειώσει κεφαλιά στο τελικό 3-1.

Σερίφ - Ίντερ 1-3