Facebook Pixel Λίβερπουλ - Κώστας Τσιμίκας: "Δικαίωση Κλοπ με Τσιμίκα, η αλλαγή από πέρυσι - Έτσι θα γίνει... top class - Έφτασε τον Γεωργάτο"
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-04 18:22:00

"Δικαίωση Κλοπ με Τσιμίκα, η αλλαγή από πέρυσι - Έτσι θα γίνει... top class - Έφτασε τον Γεωργάτο"

του Γιώργου Κτενά
"Δικαίωση Κλοπ με Τσιμίκα, η αλλαγή από πέρυσι - Έτσι θα γίνει... top class - Έφτασε τον Γεωργάτο"

Η αγκαλιά με Κλοπ, το... πακέτο του Έλληνα άσου και το μέλλον του. Ο Νίκος Σπυρόπουλος σχολιάζει στο Sportdog.gr την εμφάνιση του Κώστα Τσιμίκα κόντρα στην Ατλέτικο, τις φετινές συμμετοχές του στη Λίβερπουλ, αλλά και το μέλλον του στο κορυφαίο επίπεδο. Ποια η σύγκριση με τον Γρηγόρη Γεωργάτο;

Λίβερπουλ - Κώστας Τσιμίκας: Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στην περίπτωση του διεθνή Έλληνα άσου των Ρεντς ο Νίκος Σπυρόπουλος, παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ, του Πανιωνίου και της Εθνικής ομάδας, που γνωρίζει άριστα τη θέση τού αριστερού μπακ και τα μυστικά της.

Πόσο σημαντική είναι η εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Κλοπ, πώς απέδειξε ότι έχει πνευματική δύναμη, τι δείχνει η αγκαλιά μετά το τέλος τού ματς με την Ατλέτικο και τι χρειάζεται να γίνει για να θεωρηθεί top class παίκτης;

Οι απαντήσεις στη συνέντευξη του Ν. Σπυρόπουλου στο sportdog.

"Για αυτό παίζει φέτος ο Τσιμίκας - Εμπιστοσύνη από Κλοπ - Έχει όλο το πακέτο"

Κύριε Σπυρόπουλε, με αφορμή την εμφάνιση του Τσιμίκα εναντίον της Ατλέτικο, τι είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει σε τόσο υψηλό επίπεδο;

"Προσαρμόστηκε στις εντάσεις και τις απαιτήσεις της Premier League, θεωρώ ότι χρειαζόταν μια περίοδο προσαρμογής, την πήρε και τώρα εμφανίζεται όπως εμφανίζεται. Ο προπονητής τού δείχνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Πέρσι είχε ταλαιπωρηθεί και από τραυματισμό, είχε μείνει πίσω. Φέτος είναι υγιής και έχοντας την εμπιστοσύνη του Κλοπ δείχνει να αντεπεξέρχεται στον ρυθμό και να βγάζει στα ματς την ποιότητα που αναμφισβήτητα έχει".

Πέρσι είχε μείνει σε μεγάλο βαθμό εκτός, κάτι που τον βοήθησε για να προσαρμοστεί - Παρόλα αυτά δεν τσάκισε την ψυχολογία του.

"Δείχνει να έχει και μια πνευματική δύναμη, σίγουρα για να αγωνιστεί κάποιος σε αυτό το επίπεδο χρειάζεται πνευματική δύναμη. Διαθέτει όλο το πακέτο που χρειάζεται ένας σύγχρονος μπακ που παίζει σε αυτό το επίπεδο".

"Δικαιωμένος ο Κλοπ - Αγκαλιές στην προπόνηση - Τότε θα είναι top class παίκτης"

Μετά το τέλος του ματς αγκαλιάστηκαν με τον Κλοπ - Φαίνεται ότι έχει γεννηθεί σχέση εμπιστοσύνης που δεν κλονίζεται ακόμα όταν δεν παίζει. 

"Είναι επιλογή του προπονητή, τον πίστεψε για να τον πάρει στη Λίβερπουλ, φάνηκε ότι με την εμπιστοσύνη που του έδειξε βγήκε δικαιωμένος. Τώρα όσον αφορά την αγκαλιά, και πέρσι θεωρώ ότι θα του έδινε στην προπόνηση αγκαλιές, ο Κλοπ είναι προπονητής που δίνει βαρύτητα στο ψυχολογικό κομμάτι".

Τι χρειάζεται να γίνει για να θεωρηθεί top class παίκτης;

"Η διάρκεια είναι ένα κομμάτι που σε αυτό το επίπεδο, αυτή καταξιώνει και τον κάνει κάποιον top σε σχέση με κάποιον άλλον που δεν είναι πρώτης γραμμής".

Τέλος, πόσο δύσκολο είναι να καθιερωθεί ένας παίκτης σε αυτό το επίπεδο και ειδικά σε αυτή τη θέση;

"Ο Γεωργάτος έχει κάνει ανάλογη καριέρα, σε κορυφαίο επίπεδο, αλλά είναι διαφορετικοί παίκτες βέβαια. Έχουμε δείξει ότι ως χώρα τουλάχιστον οι αμυντικοί μας μπορούν να σταθoύν. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και καλύτερα, γιατί είναι διαφήμιση για τον ελληνικό αθλητισμό να αγωνίζεται σε αυτό το επίπεδο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ψηλά στη λίστα ομάδων των Big-4 ο Κιομουρτζόγλου - "Ανακάλυψη" Ίβιτς - Καραμπόλα με... Άρη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags