Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Καθάρισε" με μία κίνηση ο Γιοβάνοβιτς - Νεύρα Παλάσιος, απάντηση Μαντσίνι - Μεταγραφή αντί του... γκαφατζή!
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-01 23:30:00

"Καθάρισε" με μία κίνηση ο Γιοβάνοβιτς - Νεύρα Παλάσιος, απάντηση Μαντσίνι - Μεταγραφή αντί του... γκαφατζή!

του Νίκου Στεργίου
"Καθάρισε" με μία κίνηση ο Γιοβάνοβιτς - Νεύρα Παλάσιος, απάντηση Μαντσίνι - Μεταγραφή αντί του... γκαφατζή!

Κορυφαία ονόματα απογοήτευσαν και πηγαίνουν πάγκο. Οι Πράσινοι πήραν τη μεγάλη πρόκριση απέναντι στην Ντνίπρο, όμως δεν ικανοποίησαν με την εμφάνισή τους, με εξαίρεση φυσικά τον Τζούρισιτς. Τι συνέβη με τον Βιλένα και ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την θέση τους στην 11αδα...

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί όπου ανήκει! Οι Πράσινοι θα είναι ξανά σε ευρωπαϊκούς ομίλους μετά την ιστορική πρόκριση επί της Ντνίπρο. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη και πλέον η μπάλα βρίσκεται στα πόδια του Γιοβάνοβιτς και των παικτών του προκειμένου να διαπιστωθεί το πόσες υπερβάσεις μπορούν πετύχουν. Καλοί οι πανηγυρισμοί, όμως οι Πράσινοι πρέπει να διδαχθούν πολλά από την αποψινή βραδιά, εάν θέλουν να έχουν τύχη κόντρα στη Μαρσέιγ.

Δεν ήθελε και πολύ για να... αυτοκτονήσει ο Παναθηναϊκός κόντρα στους Ουκρανούς, με αποτέλεσμα να αγχωθεί πολύ περισσότερο από όσο θα περίμενε. Ευτυχώς την κατάλληλη στιγμή "μίλησε" η οξυδέρκεια του Γιοβάνοβιτς να φρεσκάρει το κέντρο με τον Τσόκαϊ αντί του κουρασμένου Βιλένα και φυσικά η κλάση του Τζούρισιτς, ο οποίος έδωσε έτοιμο γκολ στον Σπόραρ για το τελικό 2-2.  Ο Σέρβος έδειξε την ποιότητά του για ακόμα ένα παιχνίδι και εξελίσσεται -όχι άδικα- σε έναν από τους αγαπημένους της πράσινης εξέδρας.

 

Βέβαια, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να έχει "καθαρίσει" νωρίτερα, αν ο Σπόραρ είχε αξιοποιήσει την ασίστ του Μαντσίνι. Ο Αργεντίνος μπήκε ως αλλαγή στην ανάπαυλα, με την εμφάνισή του να αποτελεί μία ευχάριστη έκπληξη. Ο Μαντσίνι έδειξε πολύ μέτρια εικόνα στην προετοιμασία, αλλά κόντρα στη Ντνίπρο έδωσε τη δική του απάντηση. Έδωσε πολλή ενέργεια, ήταν αυτό που ξεκίνησε το φάση για το 2-2 και συνολικά προσέφερε πολύ περισσότερα από τον αρνητικό και ιδιαιτέρως εκνευρισμένο Παλάσιος, που λίγο έλειψε να αποβληθεί στο πρώτο ημίχρονο! Αν Παλάσιος εξακολουθήσει να έχει αυτή την εικόνα, ο συμπατριώτης του καραδοκεί για να του πάρει τη θέση στην ενδεκάδα. Το ευτύχημα για τον Γιοβάνοβιτς είναι πως υπάρχουν επίσης στο ρόστερ οι Αϊτόρ, Βέρμπιτς, Μπερνάρ άρα οι λύσεις στη μεσοεπιθετική γραμμή είναι πολλές και γεμάτες ποιότητα.

Το κύριο πρόβλημα του Τριφυλλιού δεν είναι η επίθεση αλλά η άμυνα. Οι Πράσινοι έδωσαν το δικαίωμα στους Ουκρανούς να ξαναμπούν στο παιχνίδι της πρόκρισης εξαιτίας της δικής τους αδράνειας. Είτε μέσω ατομικών λαθών, κυρίως του Μάγκνουσον, είτε σε φάσεις που συνολικά η άμυνα... πελαγοδρομούσε, με αποκορύφωμα τα δύο γκολ της Ντνίπρο στο ματς.

Ο τραυματισμός του Σένκεφελντ και η αστάθεια του Μάγκνουσον κινητοποίησαν το Τριφύλλι, που προχωρά σε προσθήκη κεντρικού αμυντικού και ελπίζει πως ο Πάλμερ-Μπράουν θα "κουμπώσει" άμεσα με τη νέα του ομάδα. Όπως και στους εξτρέμ, έτσι και στο κέντρο της άμυνας υπάρχουν πλέον τέσσερις ποιοτικές λύσεις. Ειδικά η προσθήκη του Γεντβάι μπορεί να αποδειχθεί "κλειδί", αφού ο Κροάτης δείχνει ικανός να σπάσει το δίδυμο Σένκεφελντ-Μάγκνουσον. Πάντως, απέναντι στη Μαρσέιγ θα πρέπει να συνυπάρξει ξανά με τον Ισλανδό και είναι απαραίτητο η συνεργασία τους να βρεθεί σε πολύ καλύτερο επίπεδο σε σχέση με το αποψινό ματς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν σταματάει ο Γιαννακόπουλος - "Πακέτο" Χεζόνια, Ταβάρες - Πρόταση και σε… γίγαντα 2.13μ. από το NBA!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags