Facebook Pixel ΑΕΚ: Δεινός Killer! Έκανε να ξεχάσουν τον Αραούχο - ΟΧΙ σε Ολυμπιακό – Διώχνει Γκαρσία από επίθεση (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-04 21:58:00

Δεινός Killer! Έκανε να ξεχάσουν τον Αραούχο - "Όχι" σε Ολυμπιακό - Αλλάζει θέση στον Γκαρσία (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Δεινός Killer! Έκανε να ξεχάσουν τον Αραούχο - "Όχι" σε Ολυμπιακό - Αλλάζει θέση στον Γκαρσία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Εζέκιελ Πόνσε έρχεται σε μία ομάδα με φοβερή ποιότητα στο έμψυχο δυναμικό της, αλλά και τρομερή ψυχοσύνθεση, μετά την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια και την κατάκτηση του νταμπλ

Η αυγουστιάτικη… βόμβα της ΑΕΚ ακούει στο όνομα του Εζέκιελ Πόνσε! Η Ένωση συμφώνησε με την Έλτσε για την αγορά του ποδοσφαιριστή έναντι 4 εκατ.ευρώ, ο οποίος έρχεται για να ενισχύσει την «κιτρινόμαυρη» επιθετική γραμμή. Ο παίκτης έχει κάνει προετοιμασία με την ισπανική ομάδα και είναι στην κρίση του Ματίας Αλμέιδα, αν θα μπορέσει να δηλωθεί και να παίξει τουλάχιστον στον επαναληπτικό με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Έκανε να ξεχάσουν τον Αραούχο

Η περίπτωσή του είναι γνωστή, αφού στην Ελλάδα ήρθε το καλοκαίρι του 2018 και έκανε τους οπαδούς της ομάδα του «Δικέφαλου» αετού, να ξεχάσουν για λίγο καιρό το όνομα του Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος την προηγούμενη σεζόν, ήταν εκ των πρωταγωνιστών της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Πέτυχε 21 γκολ και 4 ασίστ σε 43 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, προσφέροντας δυνατές αναμνήσεις στον κόσμο της ομάδας του «Δικέφαλου» αετού. Οπότε, συχνά πυκνά στριφογύριζε στο μυαλό των Ενωσίτων μία τέτοια επιστροφή!

Γιατί ο Πόνσε σκόραρε με κάθε τρόπο! Με σουτ, με κοντινά πλασέ, με δεξί ή αριστερό πόδι, με κεφαλιές. Όταν γινόταν αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή δεν χαριζόταν! Μύριζε… αίμα και εκτελούσε. Είναι ένας πραγματικός killer, ένας επιθετικός γρήγορος με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και δύναμη στο παιχνίδι του. 

Το ΟΧΙ στον Ολυμπιακό

Το καλοκαίρι του 2019, όπως θυμάστε η ΑΕΚ έδειξε διάθεση να ενεργοποιήσει την οψιόν των έξι εκατ. ευρώ που υπήρχε στη συμφωνία με τη Ρόμα, αλλά η δελεαστική πρόταση της Σπαρτάκ Μόσχας (πρόσφερε 3 εκατ. ευρώ στη Ρόμα και 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως στον παίκτη) έδωσε άλλη τροπή στην ιστορία. Εκείνη την εποχή, όπως ανέφεραν ιταλικά δημοσιεύματα, ο Πόνσε αρνήθηκε πρόταση του Ολυμπιακού.

Στον Τύπο που πρόσκειται στους «ερυθρόλευκους» μάλιστα είχε γραφτεί πως θα ήταν ιδανικός φορ για την ομάδα του Πειραιά, γιατί ταίριαζε απόλυτα στον τρόπο παιχνιδιού και τις απαιτήσεις του συλλόγου και θα μπορούσε να αναβαθμίσει την επιθετική της λειτουργία. Με απλά λόγια στο λιμάνι ζήλεψαν την εκτελεστική του δεινότητα μετά από μία χρονιά, κατά την οποία παρατηρήθηκε, τεράστια απώλεια ευκαιριών από τους επιθετικούς της (σ.σ. Χασάν, Γκερέρο).

Έχει αυτό που θέλει ο Αλμέιδα

Ο Πόνσε επιστρέφει στη χώρα μας μετά από μία χρονιά με 6 γκολ και 1 ασίστ σε 37 εμφανίσεις στην Έλτσε, η οποία τον απέκτησε πέρσι από τη Σπαρτάκ Μόσχας (έναντι 4 εκατ.Ευρώ) και τον υπέγραψε μέχρι τον Ιούνιο του 2026. Ο ερχομός του αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τη γραμμή κρούσης της ομάδας του «Δικέφαλου» αετού.

Είναι ένας ποδοσφαιριστής περισσότερο φορ από τον Αραούχο, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο σκοράρισμα, αλλά με ίδια δυναμική, όσον αφορά τις περιφερειακές δουλειές που μπορεί να του δώσει ως αποστολή ο Ματίας Αλμέιδα, όπως το πρεσάρισμα ψηλά. Μπορεί να τον δούμε να παίζει επιθετικό δίδυμο με τον Λιβάι Γκαρσία, ή να πάρει τη θέση του στην αιχμή του δόρατος. Έτσι και αλλιώς είναι ένας παίκτης με τρομερή αίσθηση του γκολ, ο οποίος όπως προαναφέραμε είναι ψυχρός εκτελεστής στις ευκαιρίες που του δίνονται.

Σχετικό αφιέρωμα των καναλιών Novasports, ανέφερε, ότι από το 2016 μέχρι και τη σεζόν 2018-2019 πέρασαν πολλοί επιθετικοί από την ΑΕΚ, όμως μακράν ο πιο παραγωγικός ήταν ο Έκι Πόνσε! 

 

Θα τον «φτιάξει» ο κόσμος και το γήπεδο

Ο Πόνσε έρχεται σε μία ομάδα με φοβερή ποιότητα στο έμψυχο δυναμικό της, αλλά και τρομερή ψυχοσύνθεση, μετά την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια και την κατάκτηση του νταμπλ τη σεζόν 2022-2023.  Θα βρει παίκτες που μπορούν να τον ταΐσουν, όπως ο Γκατσίνοβιτς, ο Ελίασον και ο Πινέδα και ένα περιβάλλον ιδανικό και ικανό να τον… απογειώσει. Οι στόχοι είναι πολύ υψηλοί, με την επιστροφή της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ο κόσμος διψά για περισσότερες επιτυχίες, για την επίτευξη των οποίων απαιτούνται δυνατές κινήσεις, όπως ο ερχομός του.

Οπότε, δεν θα είναι καθόλου υπερβολικό να αναφέρουμε, ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες (αν όχι η μεγαλύτερη) μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού, για την ΑΕΚ και συνολικά στη Super League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Dream Team η ΑΕΚ, ξεκινά... δυναστεία - Απόλυτο "κόλπο γκρόσο" Μελισσανίδη με Λιβάι-Πόνσε - Έρχεται top στόπερ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags