Facebook Pixel Τακτική επιλογή το χαμηλό τέμπο
Ποδόσφαιρο
| 2012-06-12 23:16:00

Τακτική επιλογή το χαμηλό τέμπο

Τακτική επιλογή το χαμηλό τέμπο

Στην ζυγαριά των επιλογών ενός προπονητή υπάρχει η πάντα σωστή διαχείριση φυσικών δυνάμεων των ποδοσφαιριστών. Ο ρυθμός που απαιτείται για έναν αγώνα μπορεί να έχει αυξομειώσεις αλλά δεν ξεφεύγει από την γενική εντολή των αποδυτηρίων πριν απ’ αυτόν.

Γαλλία και Αγγλία δοκίμασαν με διαφορετικούς τρόπους να κερδίσουν το παιχνίδι. Καμία από τις δύο όμως δεν προσπάθησε να τρέξει περισσότερο, να κυνηγήσει περισσότερο ή να διεκδικήσει περισσότερο ώστε να προσθέσει πάθος, δύναμη, πίεση και να εκμεταλλευτεί λάθη. Χόγκσον και Μπλαν προτίμησαν να ποντάρουν σε εμπνεύσεις των αστεριών τους παρά να επιβαρύνουν το σύνολο της ομάδας. Άλλωστε ήταν ο πρώτος αγώνας με πρώτο μέλημα να αποβάλουν το άγχος της πρεμιέρας και να μην ηττηθούν.

Ένα κοινό στοιχείο και των δύο ομάδων ήταν το χαμηλό τέμπο που επέλεξαν για τον αγώνα και τον αργό ρυθμό είτε στην αμυντική λειτουργία τους , είτε στην οργάνωση των επιθέσεων. Ενδεικτικά η απόσταση που κάλυψε το σύνολο των παικτών της Γαλλίας είναι 99.586 μέτρα και της Αγγλίας 100.676 μέτρα. Σε σύγκριση με τους Ιταλούς που κάλυψαν 112.350 μέτρα ή τους Ρώσους με 109.320 μέτρα υπολείπονται πολλών μέτρων και αυτό ερμηνεύεται ως τρέξιμο σε λιγότερους χώρους ή λιγότερες φορές.

Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση στο overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags