Facebook Pixel Η σημασία της εναλλαγής κατάστασης
Ποδόσφαιρο
| 2012-06-18 22:30:00

Η σημασία της εναλλαγής κατάστασης

Η σημασία της εναλλαγής κατάστασης

Στο ιστορικό αθλητικό συγκρότημα της Μέταλιστ στο Χάρκοβο χωρητικότητας 38,633 θέσεων και διαστάσεων χλοοτάπητα 105χ68μ. Πορτογαλία και Ολλανδία διασταύρωσαν τα ξίφη τους με φόντο ένα εισιτήριο για την επόμενη φάση του 14ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Ύστερα από μια σεμιναριακής σημασίας αναμέτρηση και με το τακτικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στην άρτια εφαρμογή της εναλλαγής κατάστασης από άμυνα σε επίθεση η λήξη της αναμέτρησης δεν θα μπορούσε παρά να επιβεβαιώσει στο μέγιστο βαθμό τον τακτικό σχεδιασμό των Ιβήρων.
Πορτογαλία: Απευθείας μεταβιβάσεις και στημένες φάσεις

Το καλοδουλεμένο σύνολο του Πάολο Μπέντο παρατάχθηκε χρησιμοποιώντας το κλασικό 4-3-3 ισορροπημένης νοοτροπίας με έμφαση στις αντεπιθέσεις και την ολοκληρωτική εκμετάλλευση των στημένων φάσεων με σκοπό την κατάκτηση των βαθμών της νίκης. Το συγκεκριμένο πλάνο περιελάμβανε απευθείας στυλ μεταβιβάσεων με σκοπό τον γρήγορο ρυθμό και την ταχύτητα στη διενέργεια επιθέσεων ενώ όσον αφορά τον τρόπο ανάπτυξης προτιμήθηκε η παραγωγή ποδοσφαίρου τόσο από τα πλάγια όσο και από τον άξονα με σκοπό την ταχύτερη δυνατή ανάπτυξη και με ειδικές οδηγίες όσον αφορά τις μακρινές μεταβιβάσεις προς την επιθετική γραμμή αφού αυτές αποτελούσαν σήμα κατατεθέν στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Διαβάστε το υπόλοιπο θέμα στο overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags