Facebook Pixel Sportdog.gr | Η adidas απαγορεύει την πώληση της φανέλας με τον αριθμό 44 στην Εθνική Γερμανίας - Ο λόγος...
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-04 01:31:00

Η adidas απαγορεύει την πώληση της φανέλας με τον αριθμό 44 στην Εθνική Γερμανίας - Ο λόγος...

Του Γιώργου Βροντάκη
Η adidas απαγορεύει την πώληση της φανέλας με τον αριθμό 44 στην Εθνική Γερμανίας - Ο λόγος...

Η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναλαμβάνει δράση και θα αναπτύξει έναν εναλλακτικό σχεδιασμό.

ΗAdidas απαγόρευσε την ηλεκτρονική πώληση της φανέλας της Γερμανίας με τον αριθμό 44 επειδή θυμίζει το σύμβολο του Schutzstaffel, πιο γνωστό ως SS , ή της παραστρατιωτικής οργάνωσης του Εθνικοσοσιαλιστικού Γερμανικού Κόμματος.

Αυτό αποκάλυψε η γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία ανέφερε τη δήλωση του Όλιβερ Μπρούγκεν, εκπροσώπου της γνωστής αθλητικής φίρμας, στην οποία εξήγησε ότι η ομοιότητα μεταξύ του αριθμού 4 και του S των «SS» δεν ήταν απολύτως σκόπιμη.

Το πρόβλημα τέθηκε για πρώτη φορά από έναν Γερμανό ιστορικό, τον Μίκαελ Κόνιγκ, ο οποίος είχε σημειώσει την ομοιότητα του χαρακτήρα του αριθμού 4 με το σύμβολο των SS. Από εκεί ξεκίνησε μια έντονη συζήτηση στη Γερμανία που οδήγησε στη δραστική απόφαση να αφαιρεθεί ο αριθμός 44 από την αγορά. 

Η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία κατέθεσε την αρίθμηση «από το 1 έως το 26» των φανελών της εθνικής ομάδας «για έγκριση από την UEFA» και ο έλεγχος πέρασε.

Όταν προέκυψε ότι ο αριθμός 44 ήταν «παρόμοιος με σύμβολο που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί», αμέσως «μπλόκαρε» στα καταστήματα με την έγκριση της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (DFB). Μάλιστα, ούτε ο αριθμός «88» -που αντιστοιχεί στα γράμματα HH και συνδυάζεται με τον χαιρετισμό «Heil Hitler (Χάι Χίτλερ)»- «είναι πάντα μπλοκαρισμένος».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags