Facebook Pixel Ραζβάν Λουτσέσκου: Επίθεση Λουτσέσκου σε Γιοβάνοβιτς-ΠΑΟ: "Ξεκάθαρα τους έσπρωχναν - Χάρηκε με το Κύπελλο της διαιτησίας"!
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-04 13:14:00

Επίθεση Λουτσέσκου σε Γιοβάνοβιτς-ΠΑΟ: "Ξεκάθαρα τους έσπρωχναν - Χάρηκε με το Κύπελλο της διαιτησίας"!

Sportdog Team
Επίθεση Λουτσέσκου σε Γιοβάνοβιτς-ΠΑΟ: "Ξεκάθαρα τους έσπρωχναν - Χάρηκε με το Κύπελλο της διαιτησίας"!

Ο Ρουμάνος τεχνικός αναφέρθηκε και πάλι στην κόντρα που ξέσπασε με τον προπονητή του Τριφυλλιού, στο περιθώριο των δηλώσεών του για το ευρωπαϊκό ματς με την Άιντραχτ.

Για το αυριανό (5/10) παιχνίδι κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης για το Europa Conference League μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Μεταξύ άλλων ο Ρουμάνος κόουτς του ΠΑΟΚ έδωσε συνέχεια στην κόντρα που ξεκίνησε μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, απαντώντας στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και λέγοντας ότι δεν του έχουν κλέψει ακόμα κάποιον τίτλο, γι' αυτό δεν καταλαβαίνει πώς νιώθει ο ίδιος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Όταν υπάρχει κίνητρο και αυτοπεποίθηση μπορείς να προσπεράσεις τα πάντα.  Χθες είχαμε μια καλή προπόνηση, αν και δεν είχαμε αρκετό χρόνο. Είναι σημαντικό αυτό το στοιχείο. Από την αρχή της σεζόν μέχρι σήμερα είμαστε σε μια μόνιμη κατάσταση βελτίωσης».

Για το πώς θα συμβουλέψει τους ποδοσφαιριστές του να παίξουν:

«Πρέπει να σέβονται κάθε αντίπαλο, όποιος κι αν είναι αυτός. Στο ποδόσφαιρο αν δεν σέβεσαι τον αντίπαλο είναι το πρώτο βήμα προς την αποτυχία. Την ίδια στιγμή πρέπει να μπαίνεις στο γήπεδο με αυτοπεποίθηση. Σίγουρα, οι παίκτες μου ξέρουν ποια είναι η Άιντραχτ και σε ποιο πρωτάθλημα παίζει.

Πριν από 1.5 χρόνο ήταν η νικήτρια του Europa League. Δεν είναι αμελητέα ποσότητα σαν ομάδα. Δεν κερδίζουν τόσο εύκολα, έχουν όμως ενθουσιασμό, που οδηγούν κάποιες φορές σε λάθη. Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα η ομάδα που είναι καλύτερη στους αριθμούς. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κυριαρχήσουμε στο παιχνίδι, πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε λάθος για να κερδίζουμε».

Για το αν θα ρισκάρει απέναντι στην Άιντραχτ κάνοντας ροτέισον ή έχει κάποια άλλη φιλοσοφία για το ματς:

«Έχω ένα γκρουπ παικτών και θέλω να πάρω το καλύτερο από τον καθένα. Δεν μ’ αρέσει η λέξη «ροτέισον», θέλω να χρησιμοποιώ όλο το ρόστερ. Από παιχνίδι σε παιχνίδι είναι καλό να έχεις παίκτες με καθαρό μυαλό, γιατί πρέπει να αναζητούμε παίκτες με πνευματική φρεσκάδα. Αν δεν έχεις καθαρό μυαλό, ρισκάρεις να μην σου βγει το παιχνίδι. Ο καθένας πρέπει να καταλάβει αυτές τις επιλογές, γιατί αν δεν το καταλάβει, θα θέσει τον εαυτό του εκτός. Πρέπει να σκεφτούμε και τα ατομικά χαρακτηριστικά. Ο Βιεϊρίνια δεν μπορεί να παίξει κάθε τρεις μέρες, σε κάθε παιχνίδι. Για μένα είναι κορυφαίος, αλλά δεν γίνεται και πρέπει να το λάβω υπόψη. Το ποδόσφαιρο μετά τον covid έχει αλλάξει. Στο δεύτερο ημίχρονο μπορείς πλέον να βάλεις πέντε φρέσκους παίκτες και να αλλάξουν τα πάντα στο ματς. Μπορούν να δώσουν άλλη ώθηση στον αγώνα. Είναι κάτι πολύ σημαντικό. Είναι στο χέρι των ποδοσφαιριστών να καταλάβουν ότι δεν είναι πρόβλημα να μένουν στον πάγκο, γιατί μπορούν να γίνουν «όπλο» για κάθε ομάδα».

Για το αν σκέφτεται ένα πιο επιθετικό πλάνο:

«Μακάρι να ήταν τόσο εύκολο το ποδόσφαιρο. Η γερμανική λίγκα είναι μία από τις καλύτερες στον κόσμο και πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Υπάρχουν οι πέντε κορυφαίες ομάδες και οι υπόλοιπες ομάδες έχουν να επιδείξουν κάτι αξιοσημείωτο. Η Λαμία, ο ΟΦΗ, ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι ομάδες που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Δεν είναι κάτι εύκολο να παίζεις στο εγχώριο πρωτάθλημα. Όσον αφορά τον αντίπαλο πρέπει να αναλύσουμε τα δεδομένα. Δεν έχει σημασία πόσα γκολ έχει δεχθεί η Άιντραχτ. Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα γενικότερο πλάνο που πρέπει να ακολουθήσουμε».

Για την ενσωμάτωση των νέων παικτών στην ομάδα:

«Είναι δύσκολο να τους πιέσω να ενσωματωθούν γρήγορα. Είναι δύσκολο να μπει ένας νέος παίκτης στην ομάδα και να ενσωματωθεί, ειδικά όταν υπάρχουν διπλές υποχρεώσεις και ελάχιστες προπονήσεις ενδιάμεσα. Αν υπάρχουν παιχνίδια ανά τρεις ημέρες, τότε έχουμε προπονήσεις με 11-12 παίκτες σε χαμηλή ένταση. Αυτόματα δεν υπάρχει μια φυσιολογική διαδικασία. Το θεμιτό είναι να έρχονται ποδοσφαιριστές στην αρχή της προετοιμασίας. Τα πράγματα γίνονται περίπλοκα και είναι δύσκολο να ενσωματωθείς. Κάποιοι παίκτες έρχονται από διαφορετικά πρωταθλήματα, που δεν κυριαρχούν τέσσερις και πέντε ομάδες, παίζουν με λιγότερη ενέργεια. Ενδεχομένως να έχουν συνηθίσει να παίζουν σε πρωταθλήματα με μία ή δύο ομάδες να κυριαρχούν. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να διαχειριστείς. Ο Ντεσπόντοφ παραδείγματος χάρη μας έδωσε το γκολ στο Ελσίνκι και τη νίκη. Νομίζω ότι μέχρι τον Ιανουάριο θα έχουν ενσωματωθεί όλοι στο 100%.

Όταν μιλάω για τον Ιανουάριο μιλάω για συνολική ενσωμάτωση και μεταξύ τους. Ο Μεϊτέ είχε ένα δύσκολο καλοκαίρι και προπονούνταν μόνος του. Ο Οζντόεφ είχε ένα περίπλοκο καλοκαίρι, πίεζε να φύγει και ήρθε σε ένα σημείο που παλεύαμε για την πρόκριση στην Ευρώπη. Ο Ντεσπόντοφ ήρθε και έφυγε κατευθείαν στην Εθνική. Το θέμα είναι να καταλάβουν και να εφαρμόσουν μέσα στο γήπεδο όσα τους λέω».

Για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που χαρακτήρισε «γελοίες» κάποιες δηλώσεις του:

«Είμαι ένας μορφωμένος άνθρωπος και δεν χαρακτηρίζω άλλους ανθρώπους. Εγώ είπα αυτό που ήταν αλήθεια. Υπάρχει ένα σύστημα στο ποδόσφαιρο, που δουλεύει για κάποιες ομάδες. Εμένα μου κλάπηκε ένα πρωτάθλημα. Είμαι σε μία ομάδα που έχει χάσει Κύπελλα για διαιτητικά λάθη. Ο κύριος Γιοβάνοβιτς δεν ήταν σε αυτή τη διαδικασία και δεν τη βίωσε. Τον είδα να χαίρεται με την κατάκτηση του Κυπέλλου, το οποίο του δόθηκε μέσα από διαιτητικά λάθη.

Πέρσι, χάσαμε ένα Κύπελλο και δεν ανέφερα τίποτα. Η ομάδα που το κέρδισε, το άξιζε. Πάντα, όταν είναι να πω κάτι, βλέπω και αναλύω τα δεδομένα και μετά λέω την αλήθεια. Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ένα ημίχρονο. Δεν κάνω κριτική στον τρόπο που παίζουν, ούτε στον ίδιο, ούτε στους παίκτες του. Δεν μ’ αρέσει η υποκρισία. Εγώ αναλύω το παιχνίδι, υπάρχουν πολλά πράγματα που κανείς δεν λέει. Πριν μιλήσω, σκέφτομαι, γιατί δεν θέλω να πω ανακρίβειες. Ο Παλάσιος χτύπησε πόδι αντιπάλου και πήρε φάουλ υπέρ του. Είδαμε ένα πέναλτι που δόθηκε εκτός περιοχής. Δεν έχω απευθυνθεί σε κάποιον άνθρωπο προσωπικά, αλλά έχοντας ζήσει όλα αυτά τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μπορώ να μιλήσω. Δεν θυμάμαι κανένα παιχνίδι στο οποίο η διαιτησία να μας βοηθήσει σε ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό με προπονητή τον Γιοβάνοβιτς.».

Ο Λουτσέσκου συνέχισε, αναφέροντας μια άγνωστη -μέχρι τώρα- λεπτομέρειες για τα λεπτά των καθυστερήσεων στο ντέρμπι στη Λεωφόρο:

«Ο διαιτητής ανέφερε πως θα υπάρχουν τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις, ωστόσο ο ρέφερι ανέφερε πως θα υπάρχει ένα ακόμη λεπτό παιχνιδιού. Είναι ξεκάθαρο ότι τους έσπρωχναν για να κερδίσουν. Αυτό δεν έχει σημασία με την ποιότητα, που έχουν σαν ομάδα».

Τέλος, έκλεισε με ένα μήνυμα προς τον προπονητή του Παναθηναϊκού:

«Κύριε Γιοβάνοβιτς, είστε φανταστικός προπονητής και σας σέβομαι. Δεν είναι σωστό, αλλά έχω το δικαίωμα να μιλήσω γι’ αυτή την κατάσταση».

Για τον Σάστρε και το αν υπάρχουν πολλοί δεξιοί μπακ:

«Το λάθος είναι το ποστάρισμα. Το συζητήσαμε και το λήξαμε. Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτή τη διαδικασία. Ο Σάστρε ήταν τραυματίας και όπως κάθε παίκτης στον κόσμο πιστεύει ότι είναι έτοιμος να παίξει. Έχει ποιότητα, διαφορετική από άλλους παίκτες. Μπορεί στο επόμενο ματς να παίξει. Θέλουμε κάθε παίκτης να είναι έτοιμος να παίξει όταν του ζητηθεί. Ο Ζόαν είναι ένα φοβερό παιδί».

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μουλάρωσε" ο Πογιέτ με Δουβίκα - Καμία πιθανότητα για Κωνσταντέλια - Γι’ αυτό κάλεσε Διούδη και όχι Μανδά!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags