Facebook Pixel Φωνάζει ένα χρόνο το πρόβλημα στον ΠΑΟΚ - Πληρώνει την εμμονή του ο Ραζβάν
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-08 00:37:00

Φωνάζει ένα χρόνο το πρόβλημα στον ΠΑΟΚ - Πληρώνει την εμμονή του ο Ραζβάν - Η πρόκριση περνάει από Άρη

του Λάζαρου Γεωργίδη
Φωνάζει ένα χρόνο το πρόβλημα στον ΠΑΟΚ - Πληρώνει την εμμονή του ο Ραζβάν - Η πρόκριση περνάει από Άρη

Ο Ρουμάνος τεχνικός θα ζήσει ή θα... πεθάνει με τις επιλογές του στην κορυφή της επίθεσης του Δικεφάλου του Βορρά, το ζήτημα της ομάδας που εδώ και έναν χρόνο δεν βελτιώνεται και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης που θα κρίνει πολλά για τη ρεβάνς με τη Ντιναμό.

ΠΑΟΚ: Πληρώνοντας λάθη σε άμυνα και επίθεση, ο Δικέφαλος του Βορρά έφυγε με άδεια… χέρια από το Ζάγκρεμπ, σε μια αναμέτρηση που δεν ήταν χειρότερος από τη Ντιναμό και πλέον καλείται να κάνει υπέρβαση αν θέλει να βρεθεί στα προημιτελικά του Conference League. Το γεγονός βέβαια ότι οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν ήταν τόσο κατώτεροι από τους αντιπάλους τους, αλλά τελικά έφυγαν από το Μάξιμιρ με ήττα 2-0, πρέπει να προβληματίσει τόσο τους ίδιους, όσο και τον Ραζβάν Λουτσέσκου, που πρέπει να βρει απαντήσεις στο ζητήματα που εμφανίστηκαν και μάλιστα άμεσα ενόψει της συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ στην Κροατία αφού ξεπέρασε την πρώτη… κρυάδα των 15 πρώτων λεπτών ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, όμως για ακόμα ένα βράδυ το μεγάλο πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από το κενό στο κέντρο της επίθεσης ήταν ορατό.

Ο Μπράντον μπορεί για ακόμα μια φορά να ήταν κινητικός, να έδωσε μάχες, να έτρεξε πολύ, όμως για ακόμα ένα ματς δεν δημιούργησε ούτε για τον ίδιο, αλλά ούτε για τους συμπαίκτες του, ενώ… χανόταν όποτε έμπαινε στην περιοχή μιας και η σωματική διαφορά με τους στόπερ της Ντιναμό δεν του επέτρεπε να κάνει περισσότερα. Την ίδια στιγμή ο Κωνσταντέλιας για μεγάλο μέρος του αγώνα ήταν η κύρια πηγή κινδύνου για την άμυνα των Κροατών, όμως η κούραση έκανε την εμφάνισή της, ενώ ούτε ο Ζίβκοβιτς μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω, απειλώντας την εστία των γηπεδούχων. Αυτά τα δεδομένα έκανε τον ΠΑΟΚ ακίνδυνο, έχοντας για πάνω από 70 λεπτά μια καλή ευκαιρία για γκολ, κάτι που έδινε στους αντιπάλους τους την άνεση να ανεβάζουν παίκτες στην αντεπίθεση χωρίς να σκέφτονται ότι μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στην άμυνά τους.

Το φάουλ του Λουτσέσκου στο Ζάγκρεμπ, δεν είναι το γεγονός ότι έδωσε φανέλα βασικού στον Μπράντον, μιας και ο Ισπανός σε πολλά ματς τον έχει βγάλει ασπροπρόσωπο, αλλά ότι βάζει στη θέση του Ντεσπόντοφ, δείχνοντας ακόμα μια φορά ότι δεν πιστεύει τον Τζίμα παρά το γεγονός ότι το κορμί του ταίριαζε πολύ περισσότερο από τους αμυντικούς των γηπεδούχων. Μάλιστα ο Βούλγαρος πέρασε και αυτός… απαρατήρητος αφού δεν κατάφερε να τα βγάλει πέρα με τους αντιπάλους τους, με τον ίδιο να εκνευρίζεται από το δυνατό παιχνίδι τους, ενώ αν είχε περάσει στα πλάγια όπως συνήθως παίζει ίσως να είχε δώσει περισσότερες βοήθειες. Έτσι όπως πολλές φορές έχουμε γράψει για τα θετικά του Λουτσέσκου, ο Ρουμάνος δείχνει να μην πιστεύει τον Τζίμα, κάτι που έκανε βέβαια και με τον Κωνσταντέλια την περασμένη χρονιά, με τον ίδιο και τον ΠΑΟΚ να πληρώνει αυτή την εμμονή, μιας και ούτε η επιλογή Σαμάτα του έχει βγει, αλλά ούτε μπήκε στην διαδικασία απόκτησης φορ τον Γενάρη, βλέποντας την κατάσταση που υπήρχε στην επιθετική γραμμή, έχοντας σαν… άλλοθι τα τέρματα που έμπαιναν από τους περιφερειακούς.

Εκτός όμως από το πρόβλημα στην επίθεση ο ΠΑΟΚ είχε αρκετά θέματα και στη μεσαία γραμμή με τους Μεϊτέ, Οζντόεφ να μην καταφέρνουν να δημιουργήσουν, ενώ τον δεύτερο στο μεγαλύτερο μέρος του ματς να μοιάζει… χαμένος και τον Σβαμπ σίγουρα να δίνει περισσότερα από την στιγμή που μπήκε στο γήπεδο. Τέλος πρέπει να σταθούμε και στα ατομικά λάθη, που ήταν πολλά και απόψε, μιας και ο Δικέφαλος του Βορρά τον τελευταίο καιρό δείχνει να είναι αρκετά βιαστικός στο παιχνίδι του, κάτι που δεν βλέπαμε λίγο καιρό πριν. Παράλληλα και στο Ζάγκρεμπ μετά το γκολ που δέχεται δείχνει να τα… χάνει και παρά το γεγονός ότι μεσολάβησε το ημίχρονο ο ΠΑΟΚ του δεύτερου μέρους δεν θύμιζε σε τίποτα αυτόν του πρώτου, κάνοντας εύκολη τη ζωή των αντιπάλων του.

Το βασικότερο, πάντως, που χρειάζεται ο Δικέφαλος του Βορρά είναι να ηρεμήσει και να γυρίσει άμεσα… τσιπ μιας και ο χρόνος δεν είναι με το μέρος του. Ο Ραζβάν Λουτέσκου καλείται να καθαρίσει το μυαλό των παικτών του, αφού την Κυριακή υπάρχει… τελικός, όχι απλά γιατί παίζει με τον Άρη στην άδεια Τούμπα, αλλά γιατί μια ενδεχόμενη γκέλα θα τον ρίξει από νωρίς από την πρώτη θέση και θα καλείται να κυνηγάει τους αντιπάλους του στη μάχη για τον τίτλο. Παράλληλα ο Ρουμάνος ξέρει καλά, ότι αν θέλει να φτάσει στην ανατροπή κόντρα στη Ντιναμό και να παίξει στα… ίσια την πρόκριση χρειάζεται οι παίκτες του να έχουν ανεβασμένη ψυχολογία και αυτό θα έρθει μόνο με νίκη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

YΓ: Ο Ότο έδειξε στο Ζάγκρεμπ ακριβώς ότι έλεγαν απάντες σε Αγγλία και Ισπανία για τον ίδιο! Πρόκειται για έναν εξαιρετικό μπακ ο οποίος μπορεί να κάνει τρομερά πράγματα επιθετικά, δημιουργώντας κινδύνους, όμως αμυντικά δεν μπορεί να δώσει βοήθειες, κάνοντας εύκολα λάθη κάτι που έδωσε και το δικαίωμα στους Κροάτες να ανοίξουν το σκορ από το... πουθενά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύο ηχηρές αποχωρήσεις στον Άρη - Πουλάει 11αδατο σε ΠΑΟ ή ΑΕΚ - Σφήνα από Αθήνα σε ΠΑΟΚ για Φαμπιάνο!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags