Facebook Pixel Φεύγει από Ολυμπιακό ο "ήρωας" με Μακάμπι! Παιδί του Μαρτίνς
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-15 18:42:00

Φεύγει από Ολυμπιακό ο "ήρωας" της πρόκρισης με Μακάμπι! Τον "έβγαλε" ο Μαρτίνς (ΒΙΝΤΕΟ)

του Παναγιώτη Νικολάου

Ήταν από τα ρίσκα του Μεντιλίμπαρ στη ρεβάνς των "16" του Conference League.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει το ακατόρθωτο στη ρεβάνς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ισοφάρισε το 4-1 του Καραϊσκάκη και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa Conference League, επικρατώντας 6-1 στην παράταση.  Μία από τις εκπλήξεις που επεφύλαξε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην κατάρτιση της σύνθεσης των Πειραιωτών ήταν η χρησιμοποίηση του Κώστα Τζολάκη στην εστία. Η επιλογή έγινε, λόγω του γεγονός, ότι ο Πασχαλάκης δεν διανύει την καλύτερη περίοδο. Ο έμπειρος τερματοφύλακας άλλωστε έπαιζε το τελευταίο διάστημα με ενοχλήσεις στον ώμο.

Ο Ισπανός τεχνικός ήθελε ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστες, γι’αυτό και προχώρησε σε αυτήν τη ριψοκίνδυνη για κάποιους απόφαση, να χρησιμοποιήσει τον 21χρονο τερματοφύλακα, ο οποίος φέτος μετρά μόνο 2 παιχνίδια στη Super League. Ο νεαρός γκολκίπερ δεν έχει καν αγωνιστικό ρυθμό. Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την πρεμιέρα των πλέι οφ ήταν στον πάγκο, ενώ το πιο πρόσφατο παιχνίδι που έπαιξε ήταν στο ματς με τον Βόλο για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

 

Ο Τζολάκης ήταν άψογος καθ’όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Το μοναδικό γκολ που δέχτηκε ήταν από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζάχαβι, κάτι που μαρτυρά το άψογο της εμφάνισής του σε ένα ματς ειδικών συνθηκών. Ήταν σχεδόν ανίκητος. Γιατί ναι μεν κανείς δεν πίστευε, ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να γυρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα, αλλά και για να έρθουν τα πάνω κάτω στη ρεβάνς, έπρεπε όλη η πίσω γραμμή συμπεριλαμβανομένου του τέρματος να μη δεχτούν γκολ.

Απ’ότι φάνηκε, δεν ήταν δύσκολο για τον Μεντιλίμπαρ να πάρει αυτήν την απόφαση, αν κρίνουμε από το γεγονός, ότι η απόφασή του ήταν προειλημμένη. Γιατί ο Τζολάκης έχει δείξει στο παρελθόν, ότι όποτε κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά βροντοφώναξε παρών, δείχνοντας, ότι τα κότσια και ανταποκρίνεται σε παιχνίδια με μεγάλη κρισιμότητα. Δεν είναι μόνο οι προπονήσεις που έστειλαν στον Ισπανό τεχνικό τα μηνύματα ετοιμότητας του νεαρού Έλληνα τερματοφύλακα.

Τον έριξε στα βαθιά ο Μαρτίνς

Στο βιογραφικό του υπάρχουν αναφορές που εξάγουν συμπεράσματα για την αξία του Τζολάκη. Η πρώτη κρίσιμη αποστολή στην καριέρα του άλλωστε ήταν στο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, σε ματς με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, τον Μάρτιο του 2020! Ο Μαρτίνς τον εμπιστεύτηκε να υπερασπιστεί την εστία των «Ερυθρόλευκων», καθώς ο Σα και ο δεύτερος τότε τερματοφύλακας της ομάδας ήταν τραυματισμένοι. Έτσι, σε ηλικία 17 ετών, ο νεαρός τερματοφύλακας μπήκε κατευθείαν στα βαθιά.

 

Ο Ολυμπιακός μπορεί να ηττήθηκε με 3-2, ο Τζολάκης όμως κέρδισε τις εντυπώσεις με τις αποκρούσεις του. Παρότι υπήρχε πολύ μεγάλη αισιοδοξία για την εξέλιξή του και τον πίστευαν στο Λιμάνι, ο Τζολάκης δεν αποτέλεσε σταθερή βασική επιλογή για κανέναν εκ των διαδόχων του Πορτογάλου τεχνικού. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο παίκτης διάβαζε δημοσιεύματα περί δανεισμού του.

Φευγάτος από τον Πειραιά

Ο Τζολάκης διανύει τους τελευταίους μήνες του συμβολαίου του! Αυτό σημαίνει, ότι μπορεί να συζητεί με όποια ομάδα θέλει, την ώρα που φαίνεται ανταγωνίστριες ομάδες του Ολυμπιακού εντός συνόρων, να κάνουν κινήσεις ελληνοποίησης των δυναμικών τους, αποκτώντας Έλληνες ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας.

Στις αρχές του χρόνου, το Sportdog σας ενημέρωνε, ότι όλα δείχνουν πως ο Κωνσταντίνος Τζολάκης δεν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι. Είναι αποφασισμένος να φύγει στο εξωτερικό για να πάρει χρόνο και να αποδείξει την αξία του. Γι’ αυτό άλλαξε εκπροσώπηση προκειμένου να βρει το κατάλληλο επόμενο βήμα στην ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "55-45 η πρόκριση για Ολυμπιακό, καλύτερη από Φενέρ η Μπριζ - Χειρότερος ο ΠΑΟΚ, προσοχή σε Βανάκεν"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags