Facebook Pixel "Σκασμένος" ο Μεντιλίμπαρ με Φορτούνη, το πήρε απόφαση για Τουρκία
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-15 19:30:00

"Σκασμένος" ο Μεντιλίμπαρ με Φορτούνη, το πήρε απόφαση για Τουρκία - Στον πάγκο top όνομα με Φενέρ!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Σκασμένος" ο Μεντιλίμπαρ με Φορτούνη, το πήρε απόφαση για Τουρκία - Στον πάγκο top όνομα με Φενέρ!

Τι δεν άρεσε στον κόουτς από τον Έλληνα άσο στο Καραϊσκάκη; Μπορεί να ήταν εντυπωσιακός επιθετικά, με ένα γκολ και μία ασίστ, όμως ο Βάσκος είχε παράπονα και ίσως αυτά παίξουν ρόλο όσον αφορά στην 11αδα της ρεβάνς.

Όλοι στον Ολυμπιακό ανυπομονούν για τη σπουδαία ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, βλέποντας την προοπτική της πρόκρισης σε έναν ευρωπαϊκό ημιτελικό να ανοίγεται μπροστά τους. Οι Ερυθρόλευκοι σχεδόν έκαναν το τέλειο παιχνίδι για περίπου 70 λεπτά στο πρώτο ματς καθώς προηγήθηκαν με 3-0 έχοντας απόλυτα κυριαρχική εικόνα. Συνεπώς, δύσκολα περιμένουμε να κάνει πολλές αλλαγές ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο αρχικό σχήμα. Αν και με δεδομένο ότι τρεις μέρες μετά οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν κρίσιμο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για τη διαχείριση που θα κάνει ο Βάσκος τεχνικός.

Η μία αλλαγή είναι σίγουρη, εξαιτίας της τιμωρίας του Παναγιώτη Ρέτσου στην άμυνα. Από εκεί και πέρα, δεν αποκλείεται να "θυσιαστεί" ο Στέφαν Γιόβετιτς λόγω αφενός της επιστροφής του Ντάνιελ Ποντένσε και αφετέρου... του Κώστα Φορτούνη!

Ο Έλληνας άσος ήταν καταπληκτικός στο πρώτο παιχνίδι, με την απόδοσή του να του χαρίζει το βραβείο του MVP σε ολόκληρο την προημιτελική φάση του Conference League. Τον εν λόγω τίτλο, ωστόσο, τον κατέκτησε χάρη στις επιδόσεις του στον επιθετικό τομέα, αφού αμυντικά ο Μεντιλίμπαρ είχε κάποια παράπονα από την τακτική συμπεριφορά του "Φόρτου".

Συγκεκριμένα, δεν άρεσε στον Βάσκο τεχνικό το γεγονός ότι ο Φορτούνης ως αριστερός εξτρέμ σε κάποια σημεία δεν κατάφερνε να καλύψει αποτελεσματικά τον αριστερό μπακ, Ορτέγκα. Για την ακρίβεια, 2-3 καλές στιγμές των Τούρκων δημιουργήθηκαν επειδή ο Έλληνας άσος είτε δεν επέστρεψε εγκαίρως στη θέση του είτε εμφανίστηκε παθητικός στον τρόπο που μάρκαρε.

Ίσως ο Μεντιλίμπαρ προτιμήσει να μετακινήσει τον Φορτούνη σε ρόλο δεκαριού, αφήνοντας στον πάγκο τον Γιόβετιτς για να τον φέρει στο ματς ως αλλαγή εφόσον χρειαστεί. Συνεπώς, ο Ποντένσε που επιστρέφει από τιμωρία θα πάρει θέση στα αριστερά και ο Μασούρας στα δεξιά, με ξεκάθαρη οδηγία να δίνουν μεγάλη βάση στις επιστροφές τους και στην κάλυψη του εκάστοτε πλάγιου μπακ.

Αυτό φυσικά είναι μόνο ένα σενάριο και τίποτα παραπάνω προς το παρόν. Στην πράξη, δεν αποκλείεται ο Μεντιλίμπαρ να κρατήσει τον Γιόβετιτς στην ενδεκάδα ξεκινώντας εκ νέου τον Φορτούνη ως εξτρέμ και αφήνοντας εκτός έναν εκ των Μασούρα, Ποντένσε. Ή να παίξει 4-3-3 θυσιάζοντας τον Γιόβετιτς και έναν εξτρέμ για χάρη του Όρτα.

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βρήκε τον… νέο Ελ Κααμπί ο Ολυμπιακός - 24 γκολ σε 23 ματς, χτυπάει πρωτάθλημα - "Κυνηγός" των 6 εκατ.!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags