Facebook Pixel Βρήκε τον… νέο Ελ Κααμπί ο Ολυμπιακός - 24 γκολ σε 23 ματς
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-14 22:58:00

Βρήκε τον… νέο Ελ Κααμπί ο Ολυμπιακός - 24 γκολ σε 23 ματς, χτυπάει πρωτάθλημα - "Κυνηγός" των 6 εκατ.!

του Παναγιώτη Νικολάου
Βρήκε τον… νέο Ελ Κααμπί ο Ολυμπιακός - 24 γκολ σε 23 ματς, χτυπάει πρωτάθλημα - "Κυνηγός" των 6 εκατ.!

Παίζει ως φορ και εξτρέμ και θέλει να φύγει, παρότι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025. Η εντυπωσιακή φετινή του πορεία και η σύνδεση με τον Μαροκινό άσο των Πειραιωτών.

Το όνομα του Φιλίπε Κουτίνιο έχει συνδεθεί με τον Ολυμπιακό τις τελευταίες μέρες, καθώς ο διεθνής Βραζιλιάνος άσος τής Άστον Βίλα παίζει με τη μορφή δανεισμού στην Αλ Ντουχαΐλ και, σε λίγο καιρό, τελειώνει ο δανεισμός του στην ομάδα του Κατάρ.

Προφανώς δεν είναι εύκολη υπόθεση να έρθει στην Ελλάδα εν ενεργεία Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, με market value στα 6 εκατ. ευρώ, σε ηλικία 31 ετών, που η ομάδα του είχε δώσει μόλις το καλοκαίρι τού 2022 ένα ποσό κοντά στα 20 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του - Μάλιστα έχει ισχυρό συμβόλαιο μέχρι το 2026.

Παρόλα αυτά, ψάχνοντας κάπως παραπάνω το θέμα, μάθαμε ότι ευρύτερα ο Ολυμπιακός έχει στραμμένη την προσοχή του στο ποδόσφαιρο του Κατάρ, αφού το καλοκαίρι τού 2023 είχε ενδιαφερθεί για τον επιθετικό Μίκαελ Ολούνγκα, επίσης της Αλ Ντουχαΐλ, 30χρονο "κανόνι" με 19 γκολ και 2 ασίστ φέτος και, ίσως, ο μοναδικός ξένος που θα συνεχίσει στην ομάδα και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Κι εδώ αξίζει να γράψουμε κάτι για μια ακόμα φορά: Το ποδόσφαιρο στο Κατάρ δεν είναι όπως, ίσως, το θυμόμασταν πριν από αρκετά χρόνια, που οι ομάδες απλώς μάζευαν ξεπεσμένα αστέρια από την Ευρώπη, χωρίς ιδιαίτερο επίπεδο κ.λπ. Το ποδόσφαιρο εκεί είναι σε πολύ καλό επίπεδο, με πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές και προπονητές - Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο Πέδρο Μαρτίνς τα πηγαίνει ε-ξα-ιρε-τι-κά με την Αλ Γκαράφα και αυτός είναι ο λόγος που η Σπόρτινγκ Λισαβόνας θέλει να υπογράψει συμβόλαιο μαζί του για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Δεν είναι τυχαίο, δηλαδή, που ο Ολυμπιακός έχει στραμμένη την προσοχή του στο Κατάρ (πλην  του Ολούνγκα και, τώρα, του Κουτίνιο, έχει αποκτήσει από τον Ελ Αραμπί μέχρι τον Χάμες Ροντρίγκες - Άσχετα αν τα πήγε καλά ή όχι ο Κολομβιανός σταρ στην Ελλάδα) και έχει ζητήσει να ενημερώνεται για το τι συμβαίνει εκεί.

Κάπως έτσι, πρόσφατα, τέθηκε στα υπόψιν τού Ολυμπιακού μία ακόμα περίπτωση ποδοσφαιριστή που τα πηγαίνει εξαιρετικά στο Κατάρ και, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να απασχολήσει τους Πειραιώτες: Ο λόγος γίνεται για τον Ακράμ Αφίφ, κυνηγό (παίζει τόσο ως εξτρέμ όσο και ως επιθετικός) της Αλ Σαντ που φέτος διεκδικεί με αξιώσεις το πρωτάθλημα - Eίναι η ομάδα στην οποία έπαιζε ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί πριν έρθει στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι.

Ο 27χρονος άσος είναι πρώτος σκόρερ με 23 γκολ και 9 ασίστ σε 24 εμφανίσεις και μετά τη θητεία του σε Ισπανία και Βέλγιο φαίνεται ότι ψάχνει ξανά τον τρόπο για να έρθει στην Ευρώπη. Έχει συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο με την Αλ Σαντ και η χρηματιστηριακή του αξία έχει εκτοξευτεί στα 6 εκατ. ευρώ.

Η ομάδα του δεν πουλάει, καθώς αν το αποφασίσει απλώς αφήνει ελεύθερους τους παίκτες της - Για να καταλάβετε, η μεγαλύτερη πώληση τα τελευταία χρόνια είναι της τάξης των 200.000 ευρώ. Μπορεί το προσεχές καλοκαίρι ένας εξτρέμ (-που είναι η βασική του θέση) με 23 γκολ μέχρι στιγμής, να απασχολήσει τον Ολυμπιακό;

Εμείς θα συμπληρώσουμε ότι και το περασμένο καλοκαίρι είχαν ενδιαφερθεί οι Πειραιώτες για τον Αφίφ, με τον Αντόνιο Κορδόν στον σχεδιασμό τους, καθώς ήταν εκείνος που ήδη από το 2014 είχε διακρίνει την αξία του 17χρονου, τότε, εξτρέμ και τον είχε πάρει στην U19 της Βιγιαρεάλ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νταμίρ Κάναντι: "Μίλησα με Μαρινάκη - Θα αναλάμβανα την Εθνική Ελλάδας - Μεγάλωσε ο Λουτσέσκου" (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags