Κάποιες στιγμές, μάλιστα, στο β' ημίχρονο του αγώνα με τη Λάτσιο και πριν γίνει αλλαγή, έδειχνε εκτός τόπου και χρόνου. Δεν κυνηγούσε τις φάσεις, δεν κοίταζε τους συμπαίκτες του όταν του δίνανε την μπάλα, δεν μπορούσε να κάνει μια σωστή πάσα.

Ο Σισοκό, λοιπόν, δείχνει μέχρι τώρα ότι δεν το έχει και πολύ εύκολο το γκολ ούτε και την ασίστ πια, αφού στην τελική προσπάθεια σα να πελαγώνει αρκετά. Έχει χάσει, όμως, και την έκρηξή του. Αυτό είναι το βασικό. Ίσως να κουράστηκε από συνεχόμενα ματς, ίσως να έχει θολώσει το μυαλό του, η ουσία είναι πως τον τελευταίο καιρό η πορεία του είναι πτωτική. Σαφέστατα!

Είναι και κάτι ακόμα, όμως. Ο Παναθηναϊκός είναι ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης τίτλου. Πάει το ένα κίνητρο. Στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν προκρίθηκε, ενώ στο Γιουρόπα σε τρία ματς δεν έχει νίκη.

Ταυτόχρονα και στην ομάδα που ανήκει ο Σισοκό, στην Βόλφσμπουργκ, τα πράγματα είναι άσχημα, αφού είναι τελευταία στη βαθμολογία και η κατάσταση είναι τραγική κι εκεί.

Σα να τον έχει πάρει από κάτω, λοιπόν, λίγο η κατάσταση γενικότερα τον Σισοκό με όσα γίνονται γύρω του. Και σα να έχει επηρεαστεί αρκετά. Έτσι φαίνεται τουλάχιστον.

Αν συνέλθει σύντομα μπορεί σίγουρα να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό στον δημιουργικό τομέα, αφού έχει εξαιρετικές δυνατότητες. Αν, όμως, συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, τότε δεν θα μπορέσει να κάνει τη διαφορά, ούτε να ενισχύσει την όποια προσπάθεια γίνεται.