Facebook Pixel Βιτ-όλα κι όλα, ΠΑΟ είσαι, θα νικήσεις! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2012-11-22 22:51:00

Βιτ-όλα κι όλα, ΠΑΟ είσαι, θα νικήσεις! (ΒΙΝΤΕΟ)

Βιτ-όλα κι όλα, ΠΑΟ είσαι, θα νικήσεις! (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιτέλους νίκη στο Europa για τον Παναθηναϊκό! Με πέναλτι του Βιτόλο που έχασε άλλο ένα, 1-0 τη Μάριμπορ που έπαιξε με 10 από το 45΄. Ελπίζουν ακόμα οι πράσινοι. Τα μέσα έξω έβγαζε ο Τοτσέ!

Ο Παναθηναϊκός σε ένα ματς που κέρδισε δύο πέναλτι, έβαλε το ένα και δεν του δόθηκε άλλο ένα, επικράτησε της Μάριμπορ στο ΟΑΚΑ με 1-0 και έμεινε «ζωντανός» στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «πράσινοι» με τον Χουάν Ραμό Ρότσα πλέον στον πάγκο, μετά τον ΠΑΟΚ, πραγματοποίησαν άλλη μία καλή εμφάνιση και ικανοποίησαν τους περίπου 15.000 φιλάθλους τους που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Βιτόλο στο 67' από τα έντεκα βήματα, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα είχε σημαδέψει το δοκάρι από την άσπρη βούλα. Οι Σλοβένοι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, μετά την κόκκινη του Μέγιατς.

Με τη νίκη αυτή ο Παναθηναϊκός έφτασε τους πέντε πόντους, ενώ με το 0-0 ανάμεσα στην Λάτσιο και την Τότεναμ, οι Ιταλοί είναι πρώτοι με εννιά και οι Άγλλοι δεύτεροι με επτά. Αυτό σημαίνει πως το «τριφύλλι» θέλει νίκη στην έδρα της Τότεναμ στην τελευταία αγωνιστική για να προκριθεί.

Με ενδεκάδα... ΠΑΟΚ!

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα ξεκίνησε το παιχνίδι με την ίδια ενδεκάδα που είχε νικήσει την περασμένη Κυριακή τον ΠΑΟΚ. Έτσι λοιπόν, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης, στα αριστερά της άμυνας ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Σεϊταρίδης και κεντρικό δίδυμο οι Βύντρα και Βελάσκες. Στη μεσαία γραμμή τα δύο χαφ ήταν οι Βιτόλο και Ζέκα, ενώ μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο έπαιζε ο Κουίνσι. Στα αριστερά ξεκίνησε ο Μαυρίας, δεξιά ο Κουίνσι και στην κορυφή ο Τοτσέ.

Ένα πέναλτι που δεν είδε και μία απώλεια...

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά επέβαλε τον ρυθμό του στο ματς. Μάλιστα, μετά το πέρας των πρώτων δέκα λεπτών άρχισε να πλησιάζει και απειλητικά την περιοχή των Σλοβένων. Στο 11' ο Μαυρίας κινήθηκε εξαιρετικά από δεξιά, μπήκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, όμως το γύρισμα του δεν βρήκε ανταπόκριση, ενώ έξι λεπτά αργότερα η κεφαλιά του αμαρκάριστου Τοτσέ, έφυγε πάνω από το οριζόντιο.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να πιέζουν και στο 31' θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει, αν ο διαιτητής έδινε πέναλτι στο εμφανέστατο σπρώξιμο του Άργκους στον Τοτσέ μέσα στην περιοχή. Η φάση αυτή όμως και η λανθασμένη απόφαση του διαιτητή, δεν... πτόησε το «τριφύλλι», που συνέχισε να επιτίθεται μαζικά στην Μάριμπορ και να ψάχνει το γκολ. Στο 34' όμως η ατυχία χτύπησε την πόρτα του ΠΑΟ, όταν ο Κουίνσι έφυγε μόνος του στην κόντρα, όμως τραυματίστηκε και με θλάση αποχώρησε, δίνοντας την θέση του στον Φορναρόλι.

Το... άχαστο του Τοτσέ και η κόκκινη!

Με την είσοδο του Ουρουγουανού στο γήπεδο, ο Παναθηναϊκός έγινε ακόμα πιο επιθετικός και στο 43' έχασε μία μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Οι Σλοβένοι γύρισαν λανθασμένα την μπάλα πίσω, ο Τοτσέ έκλεψε και βγήκε τετ α τετ, όμως δεν πλάσαρε καλά και ο πορτιέρο των Σλοβένων έδιωξε με τα πόδια. Στο 44' πάντως, το «τριφύλλι» απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, όταν ο Μέγιατς έκανε χέρι έξω από την περιοχή στο ημικύκλιο και αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη!

Έχασαν ένα πέναλτι, έβαλαν το δεύτερο!

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε... φορτσάτος και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 53' έφτασε μία ανάσα από το γκολ. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε χέρι του Άργκους, μετά από σέντρα του Ζέκα, ο Βιτόλο ανέλαβε την εκτέλεση, όμως σημάδεψε το δοκάρι! Παρόλα αυτά, οι «πράσινοι» δεν απογοητεύτηκαν και παίζοντας με παίκτη παραπάνω, συνέχισαν να πιέζουν ασφυκτικά. Στο 63' μάλιστα, έχασαν άλλη μία απίστευτη ευκαιρία. Μετά από σέντρα του Ζέκα, ο Φορναρόλι πήρε την κεφαλιά από κοντά, όμως οι αμυντικοί της Μάριμπορ έδιωξαν πάνω στην γραμμή, ενώ στην συνέχεια της φάσης το σουτ του Μαυρία σε κενή εστία, σταμάτησε στον Τοτσέ (!!) που ήταν οφσάιντ. Τελικά, το γκολ ήρθε τρία λεπτά αργότερα. Ο Βιτόλο κέρδισε νέο πέναλτι μετά από ανατροπή του εντός περιοχής, ανέλαβε ξανά ο ίδιος την εκτέλεση, αυτή την φορά σημάδεψε σωστά και έκανε το 1-0!

Έχασε και έχασε... αλλά γκολ δεν έβαλε

Μετά το γκολ που δέχθηκε η Μάριμπορ, υποχρεωτικά βγήκε από την άμυνα και προσπάθησε να πιέσει. Αυτό βοήθησε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος βρήκε κενούς χώρους και έχασε μερικές ακόμα σπουδαίες ευκαιρίες. Η καλύτερη ήταν η κεφαλιά του Πετρόπουλου στο 80', με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ, αλλά και το τετ α τετ του Μαυρία τρία λεπτά αργότερα, με τον μικρό να κάνει εξαιρετική κίνηση, αλλά να τα χαλάει στο τελείωμα. Έτσι λοιπόν, το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, αν και στο τέλος χρειάστηκε ο Καρνέζης να κάνει δύο καλές επεμβάσεις σε κοντινά σουτ των παικτών της Μάριμπορ.

Παναθηναϊκός (Ρότσα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό(80’ Μαρίνος), Μαυρίας, Κουίνσι(35’ Φορναρόλι), Τοτσέ (72’ Πετρόπουλος)

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Λαγός, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος

Μάριμπορ (Μίλανιτς):Χαντάνοβιτς, Μίλετς(69’ Βίλερ), Μέγιατς, Άργκους, Ραΐσεβιτς, Φιλίποβιτς, Μέρτελι, Τσβιγιάνοβιτς(46’ Πότοκαρ), Ταβάρες(77’ Ντόντλεκ), Ιμπραΐμι, Μπέριτς

Στον πάγκο: Πρίντιγκαρ, Μεζγκά, Κόμαζετς, Πλόι, Βίλερ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags