Facebook Pixel Φύγαμε για τελικό!
Ποδόσφαιρο
| 2014-05-06 15:30:00

Φύγαμε για τελικό!

Φύγαμε για τελικό!

Ο πρώτος μεγάλος ευρωπαϊκός τελικός της φετινής χρονιάς πλησιάζει και ο sportdog ετοιμάζει τις βαλίτσες του για ταξιδάκι ...φινέτσας και αναψυχής. Να μη λείψει κανείς!

Το βράδυ της 14ης Μαΐου το -τελευταίας τεχνολογίας- "Juventus Stadium" του Τορίνο θα υποδεχθεί τον τελικό του Europa League, ανάμεσα σε δυο ιστορικές ευρωπαϊκές ομάδες: την ισπανική Σεβίλη και την πορτογαλική Μπενφίκα. Η Σεβίλη έχει σηκώσει το συγκεκριμένο τρόπαιο δύο φορές στο παρελθόν και μάλιστα συνεχόμενες (2006, 2007), ενώ η Μπενφίκα στοχεύει στην κατάκτησή του για πρώτη φορά στην ιστορία της, μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες, η δεύτερη από τις οποίες ήταν η περσινή, όταν οι "Αετοί της Λισαβόνας" έχασαν τον τίτλο στο τελευταίο λεπτό του δραματικού τελικού με την Τσέλσι (1-2). Μεγάλο ματς, έτσι;

Όσοι, λοιπόν, από εσάς είστε ...εθισμένοι στις μεγάλες ποδοσφαιρικές συγκινήσεις, ξεκινήστε από τα βασικά, ώστε να απολαύσετε ακόμα έναν σπουδαίο τελικό από κοντά: κάντε ένα "κλικ" στην airfasttickets.gr και εξασφαλίστε σε ένα οικονομικό πακέτο τα αεροπορικά εισιτήρια και τη διαμονή στη γραφική πόλη της Βόρειας Ιταλίας. Μετά, απλώς προσδεθείτε και το ταξίδι ξεκινά!

Το Τορίνο, φυσικά, δεν είναι γνωστό μόνο για το ποδόσφαιρο. Μπορεί η "Μεγάλη Κυρία" του ιταλικού ποδοσφαίρου, η Γιουβέντους, καθώς και η "θρυλική Γκρανάτα", η ομάδα της Τορίνο, να εδρεύουν στην πόλη, ωστόσο ο επισκέπτης έχει αρκετές ακόμα "σημειώσεις" στις ταξιδιωτικές οδηγίες του. Η πόλη είναι χτισμένη στους πρόποδες των Άλπεων και μεγάλο μέρος της βρέχεται από τον ποταμό Πάδο, με μεγάλα πέτρινα γεφύρια να ενώνουν τις δύο όχθες. Πέραν των γραφικών εικόνων, στο Τορίνο μπορείτε να ικανοποιήσετε και τις καλλιτεχνικές σας ανησυχίες, με μια επίσκεψη στο "Μουσείο Κινηματογράφου Φελίνι, Ροσελίνι, Βισκόντι, Αντονιόνι" (στεγάζεται στον πανύψηλο πύργο Mole Antonelliana) κι άλλη μία στο "Αιγυπτιακό Μουσείο" (το 3ο μεγαλύτερο στον κόσμο με μοναδικά εκθέματα του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού), να αποτελούν μεγάλο δέλεαρ.

Αν η θρησκεία παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή σας, με μια επίσκεψη στον Καθεδρικό ναό της πόλης, μπορείτε να δείτε από κοντά την "Ιερά Σινδόνη", στην οποία τυλίχθηκε το σώμα του Ιησού μετά τη σταύρωση, ενώ στην Basilica Di Superga θα δείτε παπικούς τάφους, αλλά και το μνημείο που θα θυμίζει πάντα το αεροπορικό δυστύχημα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Τορίνο τον Μάιο του 1949.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η Porta Palazzo Market, μια τεραστίων διαστάσεων πρωινή υπαίθρια αγορά ("η μεγαλύτερη στην Ευρώπη", λένε οι Τορινέζοι), ενώ οι φανατικοί του αυτοκινήτου αξίζει να περάσουν μια βόλτα από το ανακαινισμένο και ανασχεδιασμένο παλιό εργοστάσιο της FIAT, που φιλοξενεί πίστα δοκιμών στην οροφή του κτιρίου(!), ένα μεγάλο mall και την πινακοθήκη του ιδρυτή της εταιρίας, Τζιοβάνι Ανιέλι!

Όσο για τους λάτρεις των γεύσεων; Το Τορίνο είναι η πόλη που γέννησε το slow food (μιλάμε για σοβαρή υπόθεση - ιεροτελεστία!) και επίσης το κριτσίνι, την πανακότα, τη νουτέλα και το διάσημο Μαρτίνι!

Πώς θα τα απολαύσετε όλα αυτά μαζί, σε συνδυασμό με έναν σπουδαίο ευρωπαϊκό τελικό Σεβίλη - Μπενφίκα για το Europa League. Είπαμε, απλά πράγματα: "κλικ" στην airfasttickets.gr, οικονομικά εισιτήρια και διαμονή κι όλα τα άλλα είναι στο χέρι σας.

Αirfasttickets.gr και καλό ταξίδι!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags