Facebook Pixel Ο Κ. Κουκουλάς για Ολυμπιακό: Αν κρυφτεί πίσω από τον ρέφερι αποκλείστηκε
Ποδόσφαιρο
| 2015-02-20 14:25:00

Ο Κ. Κουκουλάς για Ολυμπιακό: Αν κρυφτεί πίσω από τον ρέφερι αποκλείστηκε

Ο Κ. Κουκουλάς για Ολυμπιακό: Αν κρυφτεί πίσω από τον ρέφερι αποκλείστηκε

Αν διαβάσουμε το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Κίεβο... ανάποδα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δύο λόγους να αισθάνονται αδικημένοι και να έχουν παράπονα από τον Αυστριακό ρέφερι.

Ο ένας είναι το πέναλτι για το οποίο φωνάζουν στο χέρι του Εζίντιο (και θα μπορούσε να δοθεί) και ο δεύτερος στη φάση... καπάκι που ακολουθεί το γκολ που ακυρώθηκε στον Μήτρογλου, ο οποίος όμως σπρώχνει σαν πρωτάρης τον αντίπαλό του.

Το κακό για τον Ολυμπιακό δεν είναι τα διαιτητικά λάθη που έγιναν σε βάρος του, τα οποία διαμορφώνουν τη δυσκολία της ρεβάνς, αλλά και δείχνουν ότι ο Σεργκενχόφερ είχε πάει προκατειλημμένος στο παιχνίδι, αφού όλες τις αμφισβητούμενες φάσεις τις έδωσε στην Ντνίπρο.

Το κακό είναι ότι από το συγκεκριμένο ματς δεν έχει να σταθεί σε τίποτε άλλο. Μέχρι εκείνα τα ελάχιστα δευτερόλεπτα όπου η μία φάση διαδέχτηκε την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανύπαρκτοι, δεν είχαν ούτε μια ουσιαστική στιγμή στο παιχνίδι, έπαιζαν χωρίς αγωνιστική ταυτότητα και επειδή η μπάλα δεν είναι τυφλή, έστω και από δύο κόντρες τους είχε δώσει αυτό που ακριβώς άξιζαν: δύο γκολ σε βάρος τους.

Οι κορώνες για τη διαιτησία από όπου και αν προέρχονται έχουν τον σκοπό τους. Οπως φωνάζουν οι άλλοι εντός των συνόρων, έτσι φωνάζει ο Ολυμπιακός εκτός των συνόρων. Οπως οι αντίπαλοί του θέλουν να κρύψουν κάτω από το χαλάκι των διαμαρτυριών τα δικά τους προβλήματα, έτσι και στο λιμάνι χθες κρύφτηκαν πίσω από το δάκτυλο του Σεργκενχόφερ.

Για να μην παραδεχτούν ότι αν πάρεις την τελευταία μέρα των μεταγραφών Σαντάνα (για μια θέση που ψάχνεις παίκτη πάνω από τρεις μήνες, αφού γνωρίζεις ότι θα φύγει ο Αμπιντάλ) δεν μπορείς να τον βαφτίσεις... Καναβάρο. Στόπερ που γυρνά την πλάτη του σε σουτ αντιπάλου χρειάζεται όντως πολύ ψάξιμο για να τον αποκτήσει μια ομάδα και έτσι μάλλον μπορεί να δικαιολογηθεί η καθυστέρηση στη μεταγραφή του από τον Ολυμπιακό.

Επίσης δεν μπορείς να βαφτίσεις τον Αφελάι... Μιραλάς και τον Ντοσεβί... Γκαλέτι. Για να μην αδικούμε τον Γάλλο, πάντως, χθες ήταν ο καλύτερος σε έναν κακό Ολυμπιακό και η αλλαγή του ήταν λάθος. Οπως, επίσης, λάθος ήταν οι σκέψεις και το διάβασμα του Περέιρα για το ματς. Ο Πορτογάλος «έκαψε» μια αλλαγή του, βάζοντας στόπερ τον Μιλιβόγεβιτς (αφού δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στον Σαντάνα ας ξεκινά μια και καλή ο Σέρβος στην άμυνα), όπως επίσης κακώς άφησε για 90 λεπτά στον αγώνα τον Αφελάι, ο οποίος θα έπρεπε να ζητήσει μόνος του να βγει από το γήπεδο.

Από τη στιγμή, δε, που το ματς πήγε στο 2-0, θα μπορούσε ο Περέιρα να ρισκάρει ρίχνοντας δεύτερο επιθετικό, αφού η επιλογή του Ντουρμάζ ήταν (ξανά) άστοχη. Ο Σουηδός είναι εκτός τόπου και χρόνου και κακώς βρίσκεται ακόμα και στον πάγκο. Ολοι οι αντίπαλοι, άλλωστε, δεν είναι Τύρναβος για να κάνει... πάρτι.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έδειξε χθες ότι έχει ακόμα πολύ δρόμο για να αποκτήσει εμπειρίες στην Ευρώπη, καθώς τα ματς που είχε δώσει με την Πόρτο δεν αρκούν και τα γαλόνια είναι λίγα. Ηττήθηκε κατά κράτος στη σκακιέρα της τακτικής από τον Μάρκεβιτς που αποδείχτηκε ξανά σκληρό καρύδι για τον Ολυμπιακό, καθώς αυτήν τη φορά νίκησε καθοδηγώντας μια ομάδα πολύ χειρότερη από τη Μέταλιστ και στα χαρτιά πολύ χειρότερη και από τον Ολυμπιακό.

Η Ευρώπη μπορεί να έγινε δύσκολη για τους «ερυθρόλευκους», όμως υπάρχουν ακόμα 90 (και μπορεί και περισσότερα) λεπτά για να ανατρέψουν την τραγική χθεσινή τους εικόνα. Το «κόκκινο» Eurogroup θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη και εκεί θα κριθεί αν το ταξίδι θα συνεχιστεί ή θα σταματήσει απότομα...

ΥΓ.: Στο λιμάνι θα πρέπει να φωνάξουν πιο πολύ για τη φάση του Ελαμπντελαουί, αφού από τη στιγμή που ο Σεργκενχόφερ την αφήνει μέχρι το τέλος, έπρεπε να δώσει την ανατροπή του Νορβηγού μέσα στην περιοχή και όχι να τη γυρίσει πίσω στο ξεκίνημά της.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags