Παραγγελιά να την είχε κάνει τέτοια κλήρωση δεν θα είχε ο Παναθηναϊκός στα play offs του Europa League. Η Καμπάλα, η τρίτη –πέρυσι-ομάδα του Αζερμπαιτζάν είναι για μένα ο πιο εύκολος αντίπαλος που θα μπορούσε να βρει μπροστά του ο Παναθηναϊκός αυτή την εποχή. Ναι είναι άγνωστη ομάδα, ναι κάθε άγνωστο είναι και δύσκολο, ναι ο Παναθηναϊκός είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να προκριθεί αλλά αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί θα πούμε ένα πράγμα. Αν ο Παναθηναϊκός αποκλειστεί από αυτή την ομάδα θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα κάζο της ευρωπαϊκής του ιστορίας. Είναι μία κλήρωση, που ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Δηλαδή την στιγμή, που φίλοι της ομάδας διψούν για ….αίμα μπορεί ο Παναθηναϊκός να κάνει δύο νίκες , να περάσει στους ομίλους του Europa League και να επανέλθει η ηρεμία και να δει μετά τι μπορεί να πετύχει στους ομίλους ανάλογα και με τους αντιπάλους και με την κατάσταση, που θα είναι ο ίδιος.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν φίλοι της ομάδας, που ζητούν το κεφάλι του Αναστασίου στο πιάτο, άλλοι που ζητούν την αποχώρηση του Αλαφούζου, άλλοι, που έχουν βγάλει όλες τις μεταγραφές ήδη αποτυχημένες και ρίχνουν ευθύνες. Αλλοι που τα βάζουν με το ιατρικό τιμ. Διότι ως γνωστόν εμείς οι Ελληνες εκτός από έναν …πρόεδρο και έναν….προπονητή , κρύβουμε και έναν…..γιατρό μέσα μας. Προσοχή δεν λέω ότι κακώς ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν είναι δυσαρεστημένος και οργισμένος –αν θέλετε- για τον αποκλεισμό από την Μπριζ. Άλλο όμως, οργή και δυσαρέσκεια και άλλο η ισοπέδωση και «είστε άχρηστοι όλοι να φύγετε». Φυσικά και υπάρχουν ευθύνες σε ΟΛΟΥΣ τις οποίες κατέγραψα λίγη ώρα μετά τον αποκλεισμό από την Μπριζ. Μέχρι εκεί όμως. Μην φθάσουμε από το ένα άκρο στο άλλο. Υπάρχει και η μέση.

Κλείνω την παρένθεση και λέω. Αυτή η Καμπάλα είναι μία ομάδα, που παίζει δεύτερη χρονιά στην Ευρώπη. Πέρασε την Ντιναμό Τιφλίδας, την Τσουκαρίτσκι και τον Απόλλωνα Λεμεσσού. Απειρη ομάδα μεν με λεφτά δε, διψάει για μία μεγάλη διάκριση και συμμετοχή στους ομίλους του Europa League. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει, ότι αν ο Παναθηναϊκός πάει με την νοοτροπία να περάσει με περίπατο την συγκεκριμένη ομάδα, μπορεί να πάθει τέτοιο κάζο , που δεν πρόκειται να το ξεπεράσει ότι και να κάνει μέσα στην χρονιά. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει την απαίτηση και καλά κάνει, η ομάδα του να κάνει δύο νίκες και να περάσει με άνεση την συγκεκριμένη ομάδα και να προσφέρει και θέαμα. Ας το έχουν αυτό υπόψην τους όσοι παίξουν και ο Αναστασίου. Καμία ομάδα δεν τη κερδίζεις με τα λόγια, οι νίκες κατακτώνται μέσα στο γήπεδο. ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ είναι μία άνετη πρόκριση. Και είναι ευκαιρία και για τους παίκτες να κάνουν δύο καλές εμφανίσεις, να βάλουν κάποια γκολ και να ηρεμήσουν και λίγο τον κόσμο.

*Ο αρχηγός της Καμπάλα μετά το γκολ που πέτυχε με τον Απόλλωνα προκάλεσε με χειρονομία και δείχνοντας την τούρκικη σημαία. Συμπλήρωσε κάρτες και δεν παίζει στο πρώτο ματς, αλλά φαίνεται, ότι στο Μπακού στο πρώτο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός θα παίξει σε ένα ιδιαίτερο εχθρικό περιβάλλον. Δεν το λέω φυσικά για δικαιολογία. Το λέω , για να το έχουν υπόψην τους στην ομάδα. Είπαμε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ η πρόκριση με δύο νίκες, Τίποτα λιγότερο….

Πηγή: gazzetta.gr