Facebook Pixel Μάθε Μπέλεκ το... γκολ!
Ποδόσφαιρο
| 2011-10-21 18:25:00

Μάθε Μπέλεκ το... γκολ!

Μάθε Μπέλεκ το... γκολ!

Ολα τα σέντερ φορ παγκοσμίως κάνουν... κρα για να βγουν τετ α τετ. Ο Στιβ Λεό Μπέλεκ, δυστυχώς για την ΑΕΚ, αποτελεί την εξαίρεση.

Τα σημάδια είχαν φανεί από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της Ένωσης στο Τόπλιτσε της Σλοβενίας. Ο Γιώργος Τσακίρης, που παρακολούθησε για το gazzetta.gr όλες τις προπονήσεις εκεί, έγραφε για τον... αδύναμο κρίκο Μπέλεκ. Μόνο σε μια απογευματινή προπόνηση είχε γράψει κάτι καλό για τα τελειώματα του Καμερουνέζου και ένα γκολ το «έπιασε» και στο βίντεο, το οποίο όπως πάνε τα πράγματα αποκτά συλλεκτική αξία...!

Ο Μπέλεκ πέτυχε ένα γκολ σε φιλικό αγώνα στη Σλοβενία (με κεφαλιά) και από τη στιγμή που άρχισαν τα επίσημα ματς η σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα είναι η χειρότερη δυνατή. Αυτό που... μπερδεύει τα πράγματα, μάλιστα, είναι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος παίκτης έχει βοηθήσει βασικά ως τώρα, αλλά δυστυχώς για την ομάδα όχι με τον τρόπο που θα περίμεναν όλοι.

Ο Μπέλεκ έχει δείξει θετικά στοιχεία και αυτό είναι ενθαρρυντικό, αλλά και αναμενόμενο. Αν δεν είχε ορισμένα καλά πράγματα στο παιχνίδι του, άλλωστε, δε θα έπαιρνε ποτέ μεταγραφή για την Ουντινέζε, η οποία φημίζεται για την αγορά νεαρών παικτών με ταλέντο. Ποια είναι τα θετικά του Καμερουνέζου;

Καταρχάς, έχει εκρηκτικότητα στα πρώτα 10-15 μέτρα και αυτό είναι ιδανικό για έναν σέντερ φορ. Αυτό αποδεικνύεται και από την ευκολία με την οποία έχει ξεφύγει από τους αντιπάλους του όταν δέχεται την κάθετη πάσα. Ως «όπλο» του Μπέλεκ, φυσικά, λογίζεται η δύναμη του, που του επιτρέπει να παίζει άνετα ξύλο με τα σέντερ μπακ και έτσι -θεωρητικά πάντα- να ανοίγει διαδρόμους για τους συμπαίκτες του.

Με δεδομένη τη σωματοδομή του μπορεί να χαρακτηριστεί ως ικανοποιητική η τεχνική του κατάρτιση (επαναλάμβάνουμε για τα δεδομένα της σωματοδομής του) ενώ έχει και την ικανότητα να παίζει πλάτη, να υποδέχεται σωστά και να κρατάει την μπάλα όταν χρειάζεται για να τη μοιράσει στη συνέχεια στα άκρα, όταν κάνουν κίνηση οι συμπαίκτες του.

Διαβάστε το υπόλοιπο θέμα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags