Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ξύπνησε ο... εφιάλτης για Ολυμπιακό - Μπέρδεψε τους παίκτες η έμπνευση Μαρτίνεθ - Πολλά νεύρα ο Φορτούνης
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-22 00:36:00

Ξύπνησε ο... εφιάλτης για Ολυμπιακό - Μπέρδεψε τους παίκτες η έμπνευση Μαρτίνεθ - Πολλά νεύρα ο Φορτούνης!

του Παναγιώτη Νικολάου
Ξύπνησε ο... εφιάλτης για Ολυμπιακό - Μπέρδεψε τους παίκτες η έμπνευση Μαρτίνεθ - Πολλά νεύρα ο Φορτούνης!

 "Διπλό" καμπανάκι για συνέχεια - Δικαίωση με Ελ Κααμπί! Οι Ερυθρόλευκοι που μπαίνουν με την πλάτη στον... τοίχο με το καλημέρα στην Ευρώπη, πληρώνοντας τα λάθη τους, ο Μαροκινός φορ που θυμίζει Ελ Αραμπί και τα... καμπανάκια που χτύπησαν δυνατά στο Καραϊσκάκης. 

Ολυμπιακός: Ξεκίνημα με το… αριστερό στην Ευρώπη για τους Ερυθρόλευκους, που σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσαν να έχουν πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία, φεύγουν με την ήττα από το φαληρικό γήπεδο και παράλληλα βάζουν δύσκολα στον εαυτό τους όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Οι παίκτες του Μαρτίνεθ μπορεί να προσπάθησαν πολύ, χωρίς να έχουν κάνει κακή εμφάνιση, έδειξαν να μην μπορούν να διασπάσουν πολυπρόσωπες άμυνες, κάτι που μας θυμίζει τα… περσινά και πρέπει να αλλάξει άμεσα.

Οι Ερυθρόλευκοι στο πρώτο μέρος μπήκαν αρκετά νωθρά, κάτι που έχουμε δει ξανά φέτος και πλήρωσε την τρομερή αδράνεια στην άμυνά τους, κάτι που είδαμε πολλές φορές στη συνέχεια και σίγουρα είναι «καμπανάκι», Φρέιρε και Πασχαλάκης δεν συνεννοήθηκαν με αποτέλεσμα να έρθει νωρίς το 0-1. Τα άσχημα… μαντάτα για τους Πειραιώτες θα έρθουν με την αποχώρηση του Έσε, που είναι κανείς να απορεί πως δεν υπήρχε κάρτα και φάουλ από τον Ολλανδό διαιτητή στο χτύπημα που δέχθηκε, και την αντικατάστασή του από τον Ιμπόρα. Ο Ισπανός όσο εμπειρία και να έχει, δεν μπορεί να δώσει όσα έχει δείξει ο Αργεντίνος και φυσικά δεν έχει τα τρεξίματά του, με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να πάρουν την κατοχή της μπάλας, «παγώνοντας» το παιχνίδι, σε μια στιγμή που οι Πειραιώτες έδειχναν ότι είχαν βρει τα πατήματά τους και πίεζαν για την ισοφάριση.

 

Την ίδια στιγμή η «έμπνευση» του Μαρτίνεθ να αλλάζουν θέσεις Μπιέλ, Φορτούνης και Μασούρας δεν έπιασε, μιας και οι ποδοσφαιριστές έδειχναν περισσότερο να μπερδεύονται, παρά να απειλούν. Μάλιστα τόσο ο Φορτούνης, όσο και ο Μπιέλ φαινόντουσαν πολλές φορές να χάνονται όταν ήταν στα άκρα, με τον Ισπανό πάντως όταν βρισκόταν πίσω από το φορ να είναι κινητικός και προσπαθεί να δημιουργήσει κινδύνους. Παράλληλα ο αρχηγός του Ολυμπιακού φαινόταν αρκετά εκνευρισμένος και μακριά από τα… νερά του, κάτι που είχε να κάνει και με το σκληρό παιχνίδι των ποδοσφαιριστών της Φράιμπουργκ. Ο Ισπανός τεχνικός θα προσπαθήσει να αλλάξει τα προβλήματα, βάζοντας τον Ποντένσε με την έναρξη του δευτέρου μέρους, όμως η επιλογή να βγάλει τον Μπιέλ και αφήνοντας στον αγωνιστικό χώρο, τον πολύ μέτριο, απόψε, Μασούρα δεν έπιασε, με τον Έλληνα επιθετικό να αποχωρεί λίγο αργότερα.

Πάντως αυτό που πρέπει να πιστωθεί στον Μαρτίνεθ είναι το γεγονός ότι δεν φοβήθηκε να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Γιόβετιτς, σαν δεύτερο φορ, κάτι που άλλαξε κατά πολύ την ροή του αγώνα. Ο Μαυροβούνιος, μαζί με τον Ελ Κααμπί έδειξαν να μπερδεύουν την άμυνα των Γερμανών, κάτι που λίγο αργότερα έφερε και το δεύτερο γκολ των Πειραιωτών. Τέλος δεν πρέπει να αφήνουμε στην άκρη μια ακόμα πολύ μεγάλη εμφάνιση του Μαροκινού φορ, που δεν είναι απλά το γεγονός ότι σκοράρει κατά… ριπάς τον τελευταίο καιρό, φτάνοντας τα τέσσερα σερί παιχνίδια που βρίσκει δίχτυα, αλλά είναι πως τις δουλειές που κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο είχαμε να τις δούμε από τις καλές εποχές του Ελ Αραμπί, μιας και δημιουργεί, κερδίζει μάχες και προσπαθεί να βοηθάει και ανασταλτικά.

Πλέον οι Πειραιώτες οφείλουν να προχωρήσουν σε υπερβάσεις κόντρα σε Φράιμπουργκ, εκτός, αλλά και Γουέστ Χαμ αν θέλει να περάσει στην επόμενη φάση, αλλά πρώτα οφείλει να μην έχει κανένα θέμα απέναντι στην Μπάτσκα Τόπαλα, ώστε να «κυκλώσει» από νωρίς το μίνιμουμ, που είναι η τρίτη θέση και η συνέχεια στο Conference.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Κεραυνός με Σκάρπα στον Ολυμπιακό - "Γι’ αυτό θέλει να φύγει - Βραζιλία και ξανά Αγγλία λόγω… Μαρτίνεθ"!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags