Παναθηναϊκός: Με θετικό πρόσημο αποχωρούν οι Πράσινοι από τη Χάιφα, που αν και δεν ήταν καλοί κατάφεραν να φύγουν με το βαθμό της ισοπαλίας, κάτι που τους φέρνει στην πρώτη θέση του ομίλου. Μάλιστα αν κεφαλιά του Ιωαννίδη ήταν λίγο πιο κάτω ή στις καθυστερήσεις Μπερνάρ και Τζούρισιτς ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαμε να μιλάμε από σήμερα ότι έχουν αγκαλιάσει την πρόκριση στο Conference, ενώ θα είχαν κάνει και τεράστιο βήμα για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Europa League. Βέβαια για να έρθει το τελικό αποτέλεσμα έπρεπε σήμερα ο Μπρινιόλι να ντυθεί… Σπάιντερμαν και να κατεβάσει ρολά, πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνισή του με τα Πράσινα.

Ο Ιταλός, που όταν ήρθε κανείς δεν ήταν σίγουρος για το τι μπορεί να προσφέρει και πολλούς να πιστεύουν πως πρόκειται για μια μέτρια επιλογή, κατάφερε στον αγώνα με τη Μακάμπι να πιάσει τα… άπιαστα, σε ένα βράδυ μάλιστα που η άμυνα δεν ήταν σε καλή κατάσταση, δεχόμενη πάνω από τέσσερις φορές βαθιά μπαλιά στην πλάτη της. Οι εμφανίσεις του Μπρινιόλι δίνουν αυτοπεποίθηση τόσο στον ίδιο για τη συνέχεια, όσο και στους συμπαίκτες του ότι ακόμα και στο λάθος πίσω τους υπάρχει κάποιος που δεν θα δεχθεί εύκολα γκολ. Το «αστεράκι» στην υπόθεση Μπρινιόλι για τον Παναθηναϊκό είναι το γεγονός πως το συμβόλαιό του τελειώνει το καλοκαίρι και ακόμα δεν έχει ανανεωθεί. Μάλιστα με εμφανίσεις όπως αυτή στο Ισραήλ οι… μετοχές του θα ανέβουν κατακόρυφα και οι… μνηστήρες θα πληθαίνουν μέρα με τη μέρα κάτι που σημαίνει πως η πρόταση της ανανέωσης πρέπει να γίνει όχι αύριο, αλλά… χθες, ώστε και ο παίκτης να συνεχίσει ήρεμος μια χρονιά με απαιτήσεις και πολλούς αγώνες, αλλά παράλληλα και οι Πράσινοι να δείξουν σε όλους ότι όποιον θέλουν τον κρατάνε με οποιοδήποτε κόστος.

Παράλληλα αυτός που δείχνει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά είναι ο Αραό. Ο Βραζιλιάνος συνέχισε τις… υψηλές πτήσεις του, έχοντας μπει στα «παπούτσια» του Πέρεθ, με τη διαφορά ότι ο ίδιος μπορεί να κάνει όσα Ισπανός σε πολύ μεγαλύτερη ένταση και σε πολύ μεγαλύτερη διάρκεια, ενώ είναι πολύ πιο αξιόπιστος αμυντικά, δίνοντας πολλές βοήθειες στα στόπερ. Μάλιστα ο Αράο δείχνει παιχνίδι με παιχνίδι να ανεβάζει ρυθμούς και να μπορεί να γίνει ακόμα πιο επιδραστικός στο Τριφύλλι κάτι που σημαίνει ότι έχουμε ακόμα να δούμε πολλά από αυτόν. Εκτός από τα θετικά πάντως πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Χούανκαρ περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος, κάτι που πρέπει να «χτυπήσει» καμπανάκι για τη συνέχεια. Ο Ισπανός, που ήταν από τους καλύτερους παίκτες στην αρχή της σεζόν, φαίνεται αρκετά αγχωμένος, κάτι που επηρεάζει το παιχνίδι του τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, με αποτέλεσμα τα αβίαστα λάθη. Είναι δεδομένο ότι ο Χουάνκαρ θα επανέλθει και το πιθανότερο άμεσα, όμως μέχρι και ο ίδιος να βρει τα πατήματά του και την ηρεμία του, ίσως η αντικατάστασή του από τον Μλαντένοβιτς να μπορούσε να δώσει περισσότερες βοήθειες.

Πλέον ο Παναθηναϊκός καλείται να γυρίσει… τσιπ και να πάρει τη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο, για το εξ αναβολής παιχνίδι της Super League ώστε να παραμείνει κοντά στην πρώτη θέση και μετά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να δουλέψει, την περίοδο της διακοπής, πράγματα που σίγουρα χρειάζονται βελτίωση. Όσον αφορά την συνέχεια στο ευρωπαϊκό όνειρο, το Τριφύλλι δείχνει ότι επανέρχεται από τον… λήθαργο που είχε πέσει τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον Σέρβο τεχνικό που έχει αλλάξει το DNA της ομάδας και έχει κάνει τους Πράσινους σε άσχημο βράδυ όπως κόντρα στη Μακάμπι να φεύγουν με θετικό αποτέλεσμα, κάτι που είχε χαθεί όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χειρότερη γκάφα και από Ντόη ο Ροντινέι - Παραφωνία στον Ολυμπιακό ο… - Κρίμα για Ποντένσε, Φορτούνη!