Facebook Pixel Δεν πρέπει ο Παναθηναϊκός να θυσιάσει τη μεγάλη ευκαιρία της Ευρώπης για τον... Ολυμπιακό!
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-17 13:30:00

Δεν πρέπει ο Παναθηναϊκός να θυσιάσει τη μεγάλη ευκαιρία της Ευρώπης για τον... Ολυμπιακό!

του Κώστα Γκόντζου
Δεν πρέπει ο Παναθηναϊκός να θυσιάσει τη μεγάλη ευκαιρία της Ευρώπης για τον... Ολυμπιακό!

Πρέπει να περάσει για τα καλά στο μυαλό, την σκέψη ακόμα και στις επιλογές εν όψει του ντέρμπι σε όλους στο Τριφυλλι. Γράφει ο Κώστας Γκόντζος

Μπορεί όλος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού να έχει μπει πια στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και σωστό και λογικό είναι αυτό με βάση την κρισιμότητα του συγκεκριμένου αγώνα.

Όμως δεν πρέπει στιγμή να φεύγει έστω και από το πίσω μέρος του μυαλού όλων στον Παναθηναϊκό η Ευρώπη.

Κι αυτό γιατί πέρα απ' όλους τους προφανείς λόγους που μια καλή πορεία στην Ευρώπη είναι πραγματικό οξυγόνο και τεράστιας σημασίας στόχος για τον Παναθηναϊκό, υπάρχει και μια ακόμα καλή συγκυρία που επιβάλλει την προσήλωση του Παναθηναϊκού στον συγκεκριμένο στόχο.

Κι ο λόγος για την πραγματικά μεγάλη ευκαιρία που έχει αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκό να προκριθεί και μάλιστα πανηγυρικά από τον όμιλο του Γιουρόπα που συμμετέχει.

Αυτή την στιγμή και παρά την ισοπαλία στο Ισραήλ, ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος στον όμιλο.

Βέβαια οι δύο κατά τεκμήριο πιο ισχυρές ομάδες του ομίλου, είναι μόλις στον ένα βαθμό πίσω του.

Όμως.

Όμως από την μια ο Παναθηναϊκός έχει ήδη κερδίσει την μία από τις δύο, την Βιγιαρεάλ στο γήπεδο του και την ερχόμενη αγωνιστική υποδέχεται την άλλη, την Ρεν δηλαδή επίσης στο γήπεδό του.

Με μια νίκη δηλαδή ο Παναθηναϊκός ξεφεύγει από την Ρεν και έχει μετά την ρεβάνς με την Βιγιαρεάλ, στη οποία με βάση και την νίκη του στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, πρακτικά πάει για δύο αποτελέσματα στην Ισπανία.

Σ' όλα αυτά προσθέστε και την ευνοϊκή συγκυρία για τον Παναθηναϊκό, του ότι δηλαδή και οι δύο ομάδες δεν είναι σε καθόλου καλό φεγγάρι και έχουν ξεκινήσει μια μέτρια έως κακή σεζόν στα πρωταθλήματά τους.

Από όποια πλευρά δηλαδή και αν το δει κάποιος και οι δύο και η Ρεν και η Βιγιαρεάλ, όχι μόνο δεν αποτελούν φόβητρο για τον Παναθηναϊκό και από πλευράς ονόματος και κυρίως από πλευράς κατάστασης στην οποία βρίσκονται αυτό το διάστημα, αλλά αντίθετα εμφανίζονται σαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να περάσουν οι πράσινοι από πάνω τους, να παρουν την πρόκριση ακόμα και σαν πρώτοι στον όμιλο αν παρουν τα αποτελέσματα που θέλουν και μπορούν.

Το μόνο ντεσαβαντάζ για τον Παναθηναϊκό, είναι ότι η Μακάμπι έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στον Ισραήλ, λογικά θα αποτελεί τον σάκο του μποξ στον όμιλο και πολύ δύσκολα θα μπορέσει να κόψει βαθμό από Ρεν και Βιγιαρεάλ -και από τον Παναθηναϊκό φυσικά στο δεύτερο παιχνίδι- αν τελικά μπορέσει να συνεχίσει στην διοργάνωση.

Η ουσία σ' όλα αυτά είναι μία.

Ο Παναθηναϊκός στην επιστροφή του σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων, έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία όχι απλά να συνεχίσει, αλλά να προκριθεί στην επόμενη φάση του Γιουρόπα κιόλας κι όχι απλά σαν τρίτος στο Κόνφερενς που αυτή την στιγμή μοιάζει σαν ΄σίγουρο με βάση τις δυο πρώτες αγωνιστικές του ομίλου.

Κι αυτό κανείς δεν πρέπει να το υποτιμήσει στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού.

Αυτού του είδους οι "επιλογές" να θυσιάσουμε δηλαδή την προοπτική μια καλής πορείας στην Ευρώπη για να ρίξουμε το βάρος μας στο πρωτάθλημα έχουν γίνει ήδη στο παρελθόν και έχουν κοστίσει στον Παναθηναϊκό την ευκαιρία μιας μεγάλης διάκρισης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Και οι ευκαιρίες πλέον έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν παρουσιάζονται κάθε σεζόν.

Προφανώς λοιπόν ο Παναθηναϊκός θα έχει όλη την υπόλοιπη εβδομάδα το μυαλό και την προσοχή του στην προετοιμασία για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όμως θα τα επαναλάβουμε.

Η Ευρώπη και η προοπτική μιας πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα, δεν μπορεί ούτε να αγνοηθεί, ούτε να μπει σε.... δεύτερο πλάνο σπουδαιότητας για μια ομάδα με το όνομα, την ιστορία και την... προϊστορία του Παναθηναϊκού στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Κι αυτό πρέπει να περάσει για τα καλά στο μυαλό, την σκέψη ακόμα και στις επιλογές εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σε όλους στον Παναθηναϊκό.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Φεύγει ο Σκάρπα, έκανε μεγάλο λάθος - Πληρώνουν 2.5 εκατ. για Μπερνάρ - Μαύρο πρόβατο ο Ροντινέι"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags