Facebook Pixel Η Μασσαλία δεν έγινε Μπράιτον! Εκεί στράβωσε το ματς για την ΑΕΚ - Από πρωταγωνιστής... μοιραίος
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-26 22:43:00

Η Μασσαλία δεν έγινε Μπράιτον! Εκεί στράβωσε το ματς για την ΑΕΚ - Από πρωταγωνιστής... μοιραίος

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Η Μασσαλία δεν έγινε Μπράιτον! Εκεί στράβωσε το ματς για την ΑΕΚ - Από πρωταγωνιστής... μοιραίος

Γιατί η Ένωση μπορεί να νιώθει αδικημένη από το ματς με τη Μαρσέιγ. Το πέναλτι στον Τσούμπερ, το γκολ με... σπρώξιμο και η γκάφα του Στάνκοβιτς.

Η ΑΕΚ ηττήθηκε 3-1 στο Βελοντρόμ από τη Μαρσέιγ, ένα αποτέλεσμα που σίγουρα την αδικεί. Την αδικεί γιατί έχασε με έναν τρόπο απογοητευτικό, σε μία έδρα, όπου οι οπαδοί των δύο ομάδων έδωσαν μία πολύ μεγάλη παράσταση, λόγω της αδελφοποίησής τους. Το κορεό που ετοιμάστηκε, τα συνθήματα από κιτρινόμαυρους και γαλανόλευκους, όλη η γιορτή που στήθηκε δημιούργησαν τις πιο ωραίες συνθήκες για ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Η εικόνα του παιχνιδιού όμως, ή για την ακρίβεια η εξέλιξή του, δεν μπορεί να αφήνει πικρότατη γεύση στην ελληνική ομάδα.

Η ΑΕΚ μπορεί να νιώθει αδικημένη! Βρέθηκε πίσω στο σκορ, από ένα γκολ, στο οποίο ο σκόρερ έκανε επιθετικό φάουλ στον Βίντα. Επίσης ένα πέναλτι στον Τσούμπερ δόθηκε φάουλ εκτός περιοχής. Μετά την ισοφάριση από τον Πινέδα παρότι υπήρχε το μομέντουμ για να γίνει μία ακόμα μεγάλη ανατροπή και νίκη, αλά Μπράιτον, αυτό δεν συνέβη, διότι ο Στάνκοβιτς δεν ήταν συγκεντρωμένος. Ο Αυστριακός τερματοφύλακας ήταν ο μοιραίος του παιχνιδιού, παρότι μέχρι τη στιγμή που έκανε τη γκάφα και έδωσε πάσα πάνω στον Βιτίνια, ήταν πολύ καλός. Τον ματιάσαμε, από το εγκώμιο που του πλέξαμε στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης όπως φαίνεται. Όσες φορές να δει κανείς τη φάση δεν θα μπορέσει να καταλάβει τί είχε στο μυαλό του… Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το πέναλτι πάνω στον παίκτη και η αποβολή του γκολκίπερ της Ένωσης.

Σε αυτό το κομβικό σημείο, η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι για την ΑΕΚ, η οποία ταξίδεψε στη Γαλλία με βαρβάτες απουσίες (Αραούχο, Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς, Πισάρο). Έμεινε με δέκα, δέχτηκε και δεύτερο γκολ, ενώ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχε δει τον Χατζισαφί να γίνεται (ξανά σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό ματς) αναγκαστική αλλαγή. Τα άσχημα όμως είχαν και συνέχεια. Γιατί οι Γάλλοι κέρδισαν και άλλο πέναλτι, το οποίο ήταν αυστηρό…

Έχουμε και λέμε: Η ΑΕΚ έχει δεχτεί στους ομίλους του Europa League έξι γκολ. Τα πέντε είναι με πέναλτι. Δύο πέναλτι είχε κερδίσει η Μπράιτον στην πρεμιέρα, στο ματς με τον Άγιαξ, οι Ολλανδοί προηγήθηκαν με πέναλτι, ενώ στο Βελοντρόμ δέχτηκε δύο γκολ από πέναλτι.

Με 10 παίκτες και το σκορ στο 3-1 οποιαδήποτε ομάδα θα κοίταγε να μη δεχτεί άλλο τέρμα. Εξάλλου ήταν εμφανές, ότι από ένα σημείο και μετά, ο Αλμέιδα κοίταγε το παιχνίδι της Δευτέρας με τον ΠΑΟΚ. Έτσι και αλλιώς, μέχρι σήμερα η ΑΕΚ ήταν πρώτη στον όμιλο. Μια ήττα δεν τελείωσε το παιχνίδι. Υπάρχει ακόμα μπόλικη ιστορία να γραφτεί στην Ευρώπη. Αρκεί να υπάρξουν επιστροφές των τραυματιών. Πάντως στο Βελοντρόμ η ελληνική ομάδα διαχειρίστηκε άψογα το ματς παρά τις απουσίες. Αλλά το πράγμα στράβωσε…

 

Για να δούμε τι σημείωσε το Sportdog για κάθε παίκτη:

Κριτική παικτών

Στάνκοβιτς: Ήταν από τους πρωταγωνιστές της ΑΕΚ στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Αστέρα, καθώς με τις αποκρούσεις του κράτησε ανέπαφη την εστία του ενώ το σκορ ήταν στο 0-0. Στο Βελοντρόμ έκανε δύο πολύ καλές επεμβάσεις στο 20’ και στο 23’. Η γκάφα στο 55’, δύο λεπτά μετά την ισοφάριση ήταν τεράστια!  Έκανε πέναλτι, άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Στην ουσία είναι ο μοιραίος παίκτης. Αν δεν γινόταν αυτή η φάση, ίσως το αποτέλεσμα να ήταν θετικό για την Ένωση. 

Σιντιμπέ: Στην Τρίπολη πήρε ανάσες ούτως ώστε να είναι βασικός στο ευρωπαϊκό ραντεβού της Μασσαλίας. Στην αρχή του παιχνιδιού πήρε μία κάρτα αχρείαστη για αγκωνιά σε αντίπαλο. Στο δεύτερο μέρος ο Αλμέιδα τον έκανε αλλαγή.

Βίντα: Ήταν σταθερός. Είχε ανεβάσματα. Στο 1-0 του έκαναν φάουλ, αλλά ο διαιτητής είχε άλλη άποψη.

Μουκουντί: Στην Τρίπολη αποκλείστηκε για προληπτικούς λόγους. Στο Βελοντρόμ επανήλθε, δεν τα πήγε άσχημα. Είπαμε, το παιχνίδι στράβωσε.

Χατζισαφί: Στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν κάκιστος. Ο Αλμέιδα όμως τον έριξε στη μάχη στο Βελοντρόμ. 36' Ο Χατζισαφί έδιωξε πάνω στη γραμμή. Ήταν άτυχος γιατί στο 41’ τραυματίστηκε στα πλευρά και αποχώρησε! Υπενθυμίζεται, ότι πάλι εκτός έδρας μα της ΑΕΚ στο Europa League, στην πρεμιέρα των ομίλων, στο Μπράιτον, δεν ολοκλήρωσε το παιχνίδι.

Σιμάνκι: Κατάπιε ατελείωτα χιλιόμετρα στην Τρίπολη. Στη Γαλλία δεν μπήκε καλά. Στην πρώτη φάση των Γάλλων του πέρασαν τη μπάλα κάτω από τα πόδια. Στη συνέχεια βρήκε τα πατήματά του.

Γιόνσον: Έδωσε και αυτός τις μάχες του.

Πινέδα: Ισοφάρισε για την ΑΕΚ δίνοντας απίστευτη ψυχολογία στην ομάδα. Ωστόσο η συγκέντρωση είχε χαθεί όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια.

Άμραμπατ: Ήταν νευρικός και αυτό τον επηρέασε πολύ στο παιχνίδι του. Στο δεύτερο μέρος ένα μαρκάρισμά του του δόθηκε πέναλτι. Ήταν αυστηρό.

Μάνταλος: Έδωσε την ασίστ στον Πινέδα! Θυσιάστηκε στη συνέχεια για να μπει ο Αθανασιάδης, καθώς είχε αποβληθεί ο Στάνκοβιτς.

Τσούμπερ: Στο ματς με τον Αστέρα ήταν ο πρωταγωνιστής. Έβγαλε ασίστ και σκόραρε. Στο 25’ ανατράπηκε εντός περιοχής, αλλά δόθηκε φάουλ εκτός περιοχής. Στο Βελοντρόμ έβαλε γκολ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Βίντα. Το γκολ του Πινέδα ξεκινά από τα πόδια του.

Αλλαγές:

Μοχαμαντί: Αντικατέστησε τον τραυματία Χατζισαφί. Είχε προβλήματα από την πλευρά του.

Πόνσε: Η είσοδός του έκανε πιο επικίνδυνη την ΑΕΚ. Από τη στιγμή όμως που στράβωσαν όλα με την αποβολή του Στάνκοβιτς τα πέναλτι, η ελληνική ομάδα κοιτούσε να περιορίσει τη ζημιά. Και με 10 παίκτες δεν ήταν εύκολο να βγούνε επιθέσεις.

Αθανασιάδης: Μπήκε κρύος και δεν κατάφερε να αποκρούσει ούτε το πέναλτι του Χαρίτ, αλλά ούτε και του Βερετού. Έκανε τρεις σημαντικές επεμβάσεις που κράτησαν το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Γαλανόπουλος: Όταν μπήκαν το παιχνίδι είχε κριθεί. Απλά οι παίκτες προσπαθούσαν να κρατούσαν χαμηλά το σκορ.

Ελίασον: Ό,τι γράφτηκε για τον Γαλανόπουλο ισχύει και για τον Σουηδό. Δεν μπορεί να κριθεί.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags