Facebook Pixel Wyscout ανάλυση: Εντυπωσιακή η ανωτερότητα της ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-02 06:35:00

Wyscout ανάλυση: Εντυπωσιακή η ανωτερότητα της ΑΕΚ

Sportdog Team
Wyscout ανάλυση: Εντυπωσιακή η ανωτερότητα της ΑΕΚ

Ανάλυση του χάρτη των τελικών προσπαθειών του αγώνα με την Μπράιτον στον οποίο υπάρχουν αρκετά εντυπωσιακά στοιχεία

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός και αρκετά ενδεικτικό των προϋποθέσεων απειλής που δημιούργησαν ΑΕΚ και Μπράιτον στο χθεσινό ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια, το γεγονός ότι η «Ένωση» έβγαλε υψηλότερο δείκτη xGoals από τους Άγγλους παρά την εκτέλεση πέναλτι των φιλοξενούμενων. Η ΑΕΚ έβγαλε συνολικό δείκτη xGoals στο ματς 2.02 ενώ οι Βρετανοί έβγαλαν 1.76 με το 0.76 να προέρχεται από την εκτέλεση πέναλτι, σε ένα ματς που για περίπου μισή ώρα έπαιζαν και με παίκτη παραπάνω. Στα δυο πινακάκια του Wyscout που βρίσκονται στην gallery μπορείτε να δείτε τις σημαντικότερες τελικές που είχαν οι δυο ομάδες στο χθεσινό παιχνίδι, με την ΑΕΚ να απειλεί πολύ περισσότερο μέσα από την περιοχή των Άγγλων, χωρίς όμως να καταφέρει για μια ακόμα φορά να είναι αποτελεσματική.

 

Οι δυο αναγνώσεις

Η μία ανάγνωση είναι πως όταν παίζεις με μια ομάδα Premier League, έχεις αυτή την απόδοση και καταφέρνεις να εκτελείς από τις θέσεις που βλέπουμε στο παραπάνω πινακάκι, είναι πραγματικά αμαρτία από τον Θεό να μην σκοράρεις και να παίρνεις κάτι από το ματς. Η άλλη ανάγνωση είναι πως όταν προέρχεσαι με τόσο εκκωφαντική παρουσία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και καταφέρνεις να έχεις αυτή την εικόνα απέναντι σε μια ομάδα όπως η Μπράιτον, τότε προφανώς κάτι κάνεις (πολύ) καλά και δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα ανταμειφθείς. 

Η σούμα τελικών και xGoals με Μαρσέιγ και Μπράιτον

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα δυο ματς με Μαρσέιγ και Μπράιτον στη Νέα Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ έκανε συνολικά 38 τελικές προσπάθειες με 4.29 δείκτη xGoals. Το γεγονός ότι και στα δυο αυτά ματς η ομάδα σκόραρε… μηδέν φορές, προφανώς κάτι δείχνει και ακόμα πιο προφανώς στο Europa League (και ειδικά σε αυτόν τον hardcore όμιλο) αυτά δεν συγχωρούνται, με αποτέλεσμα η «Ένωση» να βρίσκεται σε μια πιο δύσκολη θέση σε σχέση με αυτή που θα μπορούσε να βρίσκεται αν ήταν υποτυπωδώς πιο εύστοχη. 

Η μεγαλύτερη απειλή που δέχτηκε στον όμιλο η Μπράιτον ήταν από την ΑΕΚ!

Είναι επίσης χαρακτηριστικό και αποτελεί παράσημο για τη δημιουργία της ΑΕΚ το γεγονός ότι καμία άλλη ομάδα στον όμιλο δεν απείλησε τόσο την Μπράιτον. Η «Ένωση» έβγαλε δείκτη xGoals απέναντι στους Άγγλους 1.76 στο Μπράιτον και 2.02 στη Φιλαδέλφεια. Η αμέσως επόμενη μεγαλύτερη απειλή που δέχτηκε η Μπράιτον ήταν στο Βελοντρόμ από τη Μαρσέιγ με 1.19 xGoals (!!!) ενώ σε κανένα άλλο παιχνίδι του ομίλου οι Άγγλοι δεν έβγαλαν μικρότερο δείκτη από τον αντίπαλό τους, γεγονός στο οποίο στάθηκε και ο προπονητής τους στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα. 

Το διάστημα που έπαιζε η ΑΕΚ με παίκτη λιγότερο

Εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι στο διάστημα που η ΑΕΚ έπαιξε με παίκτη λιγότερο δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου το αριθμητικό της μειονέκτημα. Σε αυτό το διάστημα η «Ένωση» και η Μπράιτον είχαν ισάριθμες τελικές προσπάθειες (με τους Άγγλους να έχουν δημιουργήσει λίγο πιο επικίνδυνες καταστάσεις γιατί έβρισκαν αρκετό χώρο σε κάποιες κόντρες που έβγαλαν), η κατοχή μπάλας ήταν 60-40 ενώ στο ίδιο διάστημα οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα είχαν 39 ανακτήσεις κατοχής με τους Βρετανούς να είναι στις 29. Σε εκείνο το διάστημα τα xGoals της ΑΕΚ ήταν στο 0.27 και της Μπράιτον στο 0.64.

ΠΗΓΗ: aek365.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags