Ένας ΠΑΟΚ συγκεντρωμένος και με απόλυτη προσήλωση στην άμυνα κατάφερε να φύγει με το 0-0 από το "Φρίουλι" κόντρα στην Ουντινέζε και τώρα περιμένει τους Ιταλούς στη ρεβάνς της "καυτής" Τούμπας! Οι Ιταλοί πίεσαν, είχαν δοκάρι και ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν ευτυχώς να σκοράρουν, πέφτοντας πάνω και σε έναν καλό Κρέσιτς, που ήταν ο κορυφαίος του Δικεφάλου. Για 12ο σερί ματς αήττητος στην Ευρώπη!!

"Φορτσάτη" μπήκε η Ουντινέζε

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι "φριουλιάνι" μπήκαν δυνατά και στο 10λεπτο είχαν δοκάρι με τον Αμπντί (6`) και ένα τετ-α-τετ με τον Φλόρες στο 9`. Ο ΠΑΟΚ "ξεμύτισε" με την προσπάθεια του Γεωργιάδη από αριστερά, αλλά οι Ιταλοί έδειχναν να ελέγχουν το ματς.

Σιγά σιγά από το 20` και μετά, οι παίκτες του Μπόλονι πατούσαν πιο καλά στον αγωνιστικό χώρο και ο Φωτάκης απείλησε με μια "βολίδα" στο 28`, με τους 6000 ΠΑΟΚτσήδες, στο μεταξύ, να έχουν κάνει το Φρίουλι, Τούμπα!

Οι Ιταλοί προς το τέλος ανέβασαν την πίεση τους και είχαν δυο καλές ευκαιρίες με τους Αρμέρο και Αμπντί, από την προσπάθεια του εξαιρετικού Μπάστα, αλλά σημασία είχε οτι ο ΠΑΟΚ πήγε με το μηδέν στην ανάπαυλα.

Πίεση

Καρμπόν με το πρώτο ήταν το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, καθώς η Ουντινέζε πίεζε, έκλεβε μπάλες και δημιουργούσε καταστάσεις στην εστία του Κρέσιτς, ο οποίος ήταν μονίμως σε θέση άμυνας. Οι Ιταλοί είχαν πάρει το κέντρο, είχαν γρήγορες εναλλαγές και ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν πολύ να κυκλοφορήσει μπάλα.

Ο ΠΑΟΚ άντεχε παρά την πίεση, κλεισμένος πίσω, ο Μπόλονι στο 83` πέρασε και τον Λίνο για να δέσει λίγο στα αριστερά την άμυνα, ενώ δειλά-δειλά προς το τέλος βγήκε και στην επίθεση κρατώντας τους Ιταλούς μακριά από την εστία του μέχρι το τέλος.

Το φιλμ του αγώνα:

90+2`Λήξη του ματς

90` Κίτρινη ο Φωτάκης

86` Ξαφνικό σουτ του Μπάστα, σε καλή θέση ο Κρέσιτς μπλόκαρε

83` Λίνο αντί Γεωργιάδη

75` O Γιάννου στη θέση του Κλάους

69’ Σουτ του Μπενάτια από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα πάνω από την εστία του Κρέσιτς

66` Κίτρινη στον Λάζαρ

57` Aναγκαστική αλλαγή. Ο Φαμπρίνι αντί του Πίντσι

48’ Εκτέλεση κόρνερ του Πίντζι από αριστερά, κεφαλιά του Ντανίλο από το ύψος του πέναλτι, ο Κρέσιτς μπλόκαρε σταθερά

46` Έναρξη του δευτέρου μέρους

45` Λήξη του πρώτου μέρους

43` Ο Μπάστα από δεξιά "άδειασε" την άμυνα του ΠΑΟΚ, πάσαρε στον Αμπντί, αλλά η προβολή του κόντραρε στον Τσιρίλο και κατέληξε στην αγκαλιά του Κρέσιτς

39’ Δυνατό σουτ του Αρμέρο από αριστερά, ο Κρέσιτς έπεσε στην κλειστή του γωνία και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε

28` "Bολίδα" του Φωτάκη από τα 25 μέτρα, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

22’ O Πίντσι εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Πασιέντσα επιχείρησε το γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από την εστία του Κρέσιτς

16’ Ο Γεωργιάδης μπήκε στην περιοχή από αριστερά, παίρνοντας την κάθετη μπαλιά, προσπάθησε να γυρίσει στον Αθανασιάδη, αλλά ο Ντανίλο με προβολή έστειλε τη μπάλα κόρνερ

9’ Ψηλοκρεμαστή μπαλιά του Πίντζι, ο Φλόρες βρέθηκε μόνος στο ύψος του πέναλτι, προσπάθησε να κρεμάσει τον Κρέσιτς, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ απέκρουσε!

6` Σουτ του Αμπντί στην κίνηση μέσα από την περιοχή, η μπάλα τράνταξε το κάθετο δοκάρι και πήγε παράλληλα προς την εστία!

1` Έναρξη του αγώνα

Οι συνθέσεις:

Ουντινέζε (Φραντσέσκο Γκουιντολίν): Χαντάνοβιτς, Ντανίλο, Μπάστα, Ντομίτσι, Μπενάτια, Πασκουάλε, Αρμέρο, Πιατσέντσα, Αμπντί, Πίντσι, Φλόρο Φλόρες

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Πάμπλο Γκαρσία, Γεωργιάδης, Φωτάκης, Λάζαρ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης