Facebook Pixel "Εγώ θα σας πω γιατί ο Ερνέστο δεν έκανε αλλαγή τον Κάρολ"
Ποδόσφαιρο
| 2012-02-24 11:47:00

"Εγώ θα σας πω γιατί ο Ερνέστο δεν έκανε αλλαγή τον Κάρολ"

"Εγώ θα σας πω γιατί ο Ερνέστο δεν έκανε αλλαγή τον Κάρολ"

Ο Σάββας Θεοδωρίδης εξηγεί γιατί ο Βαλβέρδε δεν έκανε αλλαγή τον Κάρολ, παρόλο που ήταν τραυματίας. Ποια είπε ότι είναι η διαφορά του Μαρινάκη με τον Κόκκαλη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον "Sentra":

Για τον Ρόι Κάρολ: "Όταν ρωτήθηκα για τον Κάρολ, είπα ναι με κλειστά μάτια. Είναι φλεγματικός Εγγλέζος όπως λέμε. Έχει το στυλ του τερματοφύλακα που εγώ λατρεύω. Είναι ήρεμος και το μεταδίδει σε όλη την ομάδα. Έχει τεράστια πείρα. Όταν τον είδα στις προπονήσεις φώναξα τον Μέγερι και τον πιτσιρικά που έχουμε και τους λέω κοιτάξτε πως κάθεται, πως πέφτει. Είναι σπουδαγμένος τερματοφύλακας. Οποιοσδήποτε τερματοφύλακας μπορεί να αποκρούσει πέναλτι, αλλά είναι η όλη του παρουσία. Τα δύσκολα τα κάνει εύκολα. Η καταπληκτική απόκρουση από τις πέντε που έκανε χθες είναι που έπεσε στα πόδια του επιθετικού στο πρώτο ημίχρονο και έδειξε πως αποφεύγεις το πέναλτι. Επίσης είναι καταπληκτικό παιδί. Εύχομαι να τον παρακολουθούν όλοι Έλληνες τερματοφύλακες. Τον έχω για πρότυπο και θα μάθει πάρα πολλά ο Μέγερι".

Για το αν ρίσκαρε ο Βαλβέρδε που δεν τον έκανε αλλαγή: "Στην εποχή τη δική μου, όταν δεν βγαίναμε, όχι μόνο οι τερματοφύλακες, αλλά όλοι, ο προπονητής έλεγε ας μείνεις και ας φας γκολ κάτω από τα πόδια. Φτάνει να σε βλέπουν οι αντίπαλοι. Ο Βαλβέρδε σου λέει ας πάει και κάνα σουτ μέσα και να γίνει γκολ. Η παρουσία του εμπνέει εμπιστοσύνη στην άμυνα. Ο Βαλβέρδε λοιπόν διακινδύνευσε πιστεύοντας στον Κάρολ".

Για το ποσοστό συμμετοχής ενός τερματοφύλακα στο παιχνίδι: "Υπάρχουν παιχνίδια που ο τερματοφύλακας δεν ακουμπάει την μπάλα. Η παρουσία του και μόνο εμπνέει εμπιστοσύνη στην ομάδα. Συμμετέχει, οργανώνει την άμυνα, μιλάει. Είναι συγκεντρωμένος και μην νομίζεται πως δεν κουράζεται".

Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε: "Είδατε τι ωραία έστησε την ομάδα και εχθές. Αν δεν υπήρχε επιπολαιότητα τελική πάσα θα είχαμε βάλει κι άλλα γκολ και θα είχαμε καθαρίσει το παιχνίδι από νωρίς. Ο Βαλβέρδε είναι εργασιομανής. Αν προσέξατε χθες, όλα τα κόρνερ, όλα τα φάουλ, είναι δουλεμένα. Τα διδάσκει στην προπόνηση. Και είναι πάρα πολύ δίκαιος. Εκεί κερδίζει ο Βαλβέρδε. Προσπαθεί να περάσει το ισπανικό στυλ ποδοσφαίρου. Δεν είμαστε Μπαρτσελόνα, αλλά πρεσάρουμε κι έχουμε μεγάλη κυκλοφορία της μπάλας. Επίσης η μεταδοτικότητα του είναι μεγάλη στους παίκτες. Κανείς δεν διαμαρτύρεται. Όταν το ΔΣ του Ολυμπιακού αποφάσισε να φύγει ο Βαλβέρδε, έφυγα κι εγώ και μπράβο στον κύριο Μαρινάκη που τον προσέλαβε αμέσως".

Για τους Σωκράτη Κόκκαλη και Βαγγέλη Μαρινάκη: "Είναι Διαφορετικοί. Και οι δύο είναι Ολυμπιακοί απλά ο Βαγγέλης είναι πιο εκδηλωτικός".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags