Facebook Pixel Στα... χνάρια του Αμπράμοβιτς!
Ποδόσφαιρο
| 2012-02-27 00:40:00

Στα... χνάρια του Αμπράμοβιτς!

Στα... χνάρια του Αμπράμοβιτς!

Ο επιχειρηματίας, πολιτικός και φιλάνθρωπος, Αλεξάντερ Γιαροσλάβσκι είναι ο άνθρωπος που ηγείται της Μέταλιστ. Διαβάστε για τον 52χρονο Ουκρανό που βαδίζει στα... βήματα του φίλου του, Ρόμαν Αμπράμοβιτς!

Από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ουκρανία

Ο Αλεξάντερ Γιαροσλάβσκι είναι γεννημένος στις 5 Δεκεμβρίου 1959 στην Μαριούπολη και ένα άτομο που έχει δουλέψει πολύ σκληρά επί σειρά ετών για να φτάσει ψηλά, όπως αναφέρουν οι συμπατριώτες του. Αυτήν την στιγμή είναι σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την Ουκρανία ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στην χώρα.

Η περιουσία του εκτιμάται στα 800 εκατομμύρια δολάρια! Εκτός από πρόεδρος της Μέταλιστ, είναι συνιδρυτής της UkrSibbank και πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας DCH, η οποία είναι και από τους βασικούς χορηγούς της ομάδας του.

Αναγέννησε την Μέταλιστ

Στον Γιαροσλάβσκι οφείλεται η αναγέννηση της Μέταλιστ. Ο πρόεδρος της ομάδας από το Χάρκοβο προχώρησε σε ανακατασκευή του γηπέδου της, επένδυσε πολλά χρήματα σε μεταγραφές και ότι άλλο χρειάστηκε ο σύλλογος και γενικά έκανε και κάνει ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου η Μέταλιστ να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες επιτυχίες εντός και εκτός Ουκρανίας.

Κυρίως ήθελε και θέλει να εξελιχθεί σε μία πολύ ισχυρή ομάδα. Επί των ημερών του η επερχόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ έγινε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ουκρανία ενώ κατάφερε να διασφαλίσει και την συμμετοχή της σε ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Διαβάστε το υπόλοιπο ρεπορτάζ στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags