Για να είμαστε, βέβαια απόλυτα σίγουροι ότι θα παρακολουθήσουμε σε ισπανικό έδαφος έναν ακόμη αγγλικό «εμφύλιο» της Ιστορίας θα πρέπει να περιμένουμε την εύλογη ρεβάνς. Αλλά το 0-3 των «Red Devils» μες στο Μπιλμπάο και το 3-1 των Λονδρέζων του Άγγελου Ποστέκογλου με τη Μπόντο Γκλιμτ δεν αφήνουν, στη στατιστική και πολλά περιθώρια λάθους.

 Ήταν η πρώτη φορά από το μακρινό 1965, για το τότε Κύπελλο Πρωταθλητριών με αντίπαλο τη Μπενφίκα, που η Γιουνάιτεντ κατάφερε να πετύχει τρία γκολ σ’ ένα ημίχρονο, σε ευρωπαϊκό παιχνίδι και με βάσει τουλάχιστον τους αριθμούς η ομάδα που ολοκλήρωνε το πρώτο 45λεπτο με τρία γκολ διαφοράς τελικά προκρίθηκε και στις 133, από τις 133 περιπτώσεις.

 Σε αντίθεση με άλλα φετινά παιχνίδια της σε Αγγλία ή Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου και του αδιανόητου 5-4 με τη Λιόν, στην παράταση, αυτή τη φορά η εμφάνιση της ομάδας του Ρούμπεν Αμορίμ ήταν αναμφισβήτητα μία από τις καλύτερές της. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν βοήθησε και λίγο, έως πολύ από συγκυρίες ή αποφάσεις του Νορβηγού διαιτητή Έσκας που την ευνόησαν εμφανώς κόβοντας τα πόδια και την ψυχολογία των παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε.

 Συνήθως, ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού σπάνια διαμαρτύρεται δημόσια για τα όποια σφυρίγματα, για να το κάνει όμως τώρα σήμαινε πως πράγματι τον έβγαλαν, που λένε, από τα ρούχα του. Δεν του άρεσε που ο Έσκας πήρε πίσω, μέσω Var την αρχική του απόφαση για πέναλτι, υπέρ της Μάντσεστερ και αποβολή του Βίβιαν ύστερα από μόλις 34 λεπτά αγώνα. Όπως δεν συμφώνησε με μία δεύτερη κίτρινη κάρτα που δεν δόθηκε ποτέ στον Μαγκουάιρ και που θα μπορούσε να έχει μία μεγάλη βαρύτητα για τη ρεβάνς του «Ολντ Τράφορντ».

 Ανεξάρτητα από τα όποια λάθη, εσκεμμένα ή όχι για να «σπρώξουν» όσο πιο μακριά γίνεται το τι σημαίνει, για το μάρκετινγκ το σύμβολο μίας Γιουνάιτεντ, το θέμα είναι πως τόσο η Μάντσεστερ, όσο και η Τόττεναμ (εφόσον βέβαια δεν «αυτοκτονήσει» στη Νορβηγία), θα έχουν τη μεγάλη ευκαιρία να σώσουν τις καταστροφικές τους σεζόν παράλληλα κερδίζοντας, ως κάτοχοι του Europa League ένα επιπλέον εισιτήριο για το επόμενο Champions League, όπως και για το επόμενο Σούπερ- Καπ Ευρώπης με αντίπαλο μία από τις Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Άρσεναλ ή Παρί Σεν Ζερμέν.

 Αυτή τη στιγμή, με βάση τη σημερινή βαθμολογία της Premier League τα πέντε εισιτήρια (4 + 1 ακόμη λόγω πρωτιάς στο Ranking/ Uefa) πηγαίνουν στις Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Νιουκάσλ, συν ένα ακόμη μεταξύ Τσέλσι, Νότινγκαμ Φόρεστ ή Άστον Βίλλα. Συν ένα ακόμη σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή Τόττεναμ, ως νικήτριες του Europa League. Τύχη βουνό και για τις δύο, να τερματίζουν όχι πολύ μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού και ξαφνικά να βρίσκονται, από το πουθενά στα αστέρια του Champions League.

 Το ακριβώς αντίθετο απ’ αυτό που συνέβη πέρυσι με την Αταλάντα, που ναι μεν κατέκτησε το Europa League, αλλά επειδή είχε τερματίσει στην πρώτη 4άδα του Campionato δεν «απελευθέρωσε» μία ακόμη θέση για κάποια άλλη ομάδα. Ενώ Μάντσεστερ και Τόττεναμ λες και το ήξεραν πως, στο τέλος, ό,τι και να γίνει στην Premier με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα σκαρφίζονταν αυτό το κάτι που θα έκανε και πάλι τη διαφορά.