Μία από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της μέχρι τώρα πορείας του στον ΠΑΟΚ έζησε ο Ανέστης Μύθου, καθώς εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της σπουδαίας ρεβάνς με τη Ντινάμο Κιέβου. Ο νεαρός επιθετικός, που πριν από μία εβδομάδα πήρε φανέλα βασικού στο πρώτο παιχνίδι του Λούμπλιν, έκανε το… ντεμπούτο του και μπροστά στα μικρόφωνα πριν από ευρωπαϊκή αναμέτρηση, δείχνοντας ψυχραιμία αλλά και μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Όπως επισήμανε, η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι της ομάδας αποτελεί πάντα ένα επιπλέον κίνητρο και όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα θέλουν να τους ανταμείψουν με μία εμφάνιση που θα οδηγήσει στην πρόκριση.

Αναφερόμενος στους προσωπικούς του στόχους, ο Μύθου ξεκαθάρισε πως πάνω από κάθε ατομική φιλοδοξία βρίσκεται η επιτυχία της ομάδας. Υπογράμμισε ότι η σεζόν μόλις ξεκίνησε και ο μεγάλος στόχος είναι ο ΠΑΟΚ να πετύχει τις ευρωπαϊκές προκρίσεις και να παρουσιάσει καλύτερη εικόνα σε σχέση με την περσινή χρονιά, κάτι που, όπως είπε, αποτελεί και τη δική του μεγαλύτερη επιθυμία.

Ο 20χρονος επιθετικός μίλησε και για τη συνεργασία του με τον νέο προπονητή, Αλέσιο Λίσι, αποφεύγοντας να αποκαλύψει λεπτομέρειες από όσα συζητούν καθημερινά στις προπονήσεις. Παραδέχθηκε ότι ο Ιταλός τεχνικός έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις από εκείνον και του δίνει σαφείς οδηγίες για τον τρόπο που πρέπει να κινείται μέσα στο γήπεδο, όμως τόνισε πως αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να παραμένουν στα αποδυτήρια.

Κλείνοντας, στάθηκε στη δική του εξέλιξη σε σχέση με την περσινή σεζόν. Ο Μύθου εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι πλέον αισθάνεται πιο ώριμος, πιο έτοιμος και πιο έμπειρος για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στόχος του είναι να αποδείξει μέσα στον αγωνιστικό χώρο τις δυνατότητές του, να αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία που θα του δοθεί και να βοηθήσει τον Δικέφαλο να πετύχει τους υψηλούς στόχους του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ανέστης Μύθου στην συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με την Ντινάμο Κιέβου στην Τούμπα: 

Για το δικό του στόχο φέτος στην Ευρώπη μετά από την περσινή του εμπειρία: «Ο στόχος ειναι σίγουρα να παμε καλύτερα ως ομάδα από ότι πέρσι. Το πιο σημαντικό είναι να προκριθούμε στην επόμενη φάση και να κερδίσουμε τον αγώνα με την Ντινάμο».

Για τα τα συναισθήματα του στο ξεκίνημα της σεζόν και το κλίμα στα αποδυτήρια: «Η χάρα και η ανυπομονησία κυριαρχούν. Περιμένουμε όλοι πως και πως τον αγώνα στην έδρα μας για να παίξουμε μπροστά στον κόσμο μας».

Για τις οδηγίες που του δίνει ο Λίσι και αν υπάρχουν διαφορές σε σχέση με τον Λουτσέσκου: «Αυτά ειναι πράγματα που μένουν στα αποδυτήρια. Ο κάθε προπονητής δίνει τις δικές του οδηγίες, έχει την δικη του νοοτροπία όποτε είναι φυσιολογικό να υπάρχουν». 

Για το πως βλέπει τον εαυτό του σε σχέση με πέρσι: «Είμαι πιο ώριμος και πιο έτοιμος. Μπορώ να δείξω το ταλέντο μου πιο εύκολα στον αγωνιστικό χώρο».