Facebook Pixel Άρης όπως Παναθηναϊκός του... Τερίμ! Τι έδειξαν Αραούχο και Φερνάντες στον Αλμέιδα - Καταστροφέας ο Γιόνσον
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-10 22:22:00

Άρης όπως Παναθηναϊκός του... Τερίμ! Τι έδειξαν Αραούχο και Φερνάντες στον Αλμέιδα - Καταστροφέας ο Γιόνσον

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Άρης όπως Παναθηναϊκός του... Τερίμ! Τι έδειξαν Αραούχο και Φερνάντες στον Αλμέιδα - Καταστροφέας ο Γιόνσον

Παιχνίδι... ταλαιπωρίας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Λίγες ευκαιρίες, προβληματισμός αλλά και κάποια θετικά συμπεράσματα για την Ένωση, πριν το ντέρμπι κορυφής με το Τριφύλλι.

Το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άρη δεν είδαμε τόσο καλό παιχνίδι από πλευράς ενδιαφέροντος σε σχέση με το ματς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και όσων δηλώσεων ακολούθησαν λόγω διαιτησίας, οι οποίες θα μας απασχολούν για πολύ καιρό, μετά τις σημερινές τοποθετήσεις του αντιπροέδρου της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Αλέξη Κούγια. Για την ακρίβεια οι δύο «κιτρινόμαυρες» ομάδες σπατάλησαν ένα ημίχρονο, όπου ταλαιπώρησαν τα μάτια μας, για να δείξουν κάτι στο δεύτερο μέρος, όταν και έγιναν οι αλλαγές από τους προπονητές.

Ο Αλμέιδα έκανε διαχείριση του δυναμικού του. Rotation όπως είθισται να το αποκαλούν. Ο Αργεντινός βλέπει περισσότερο το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό γι’αυτό και έδωσε ανάσες σε δύο στόπερ,αφού  Βίντα και Κάλενς τέθηκαν εκτός αποστολής, ενώ υπήρχαν αλλαγές σε πρόσωπα και στις τρεις γραμμές, όπως σημειώθηκε στο Match Report. Το πρόβλημα για την ΑΕΚ δεν ήταν όμως στην άμυνα, όπου Μήτογλου και Σιμάνσκι τα πήγαν περίφημα, ενώ ο Γιόνσον αποδείχτηκε μεγάλος καταστροφέας των αντεπιθέσεων του Άρη, αλλά περισσότερο στην επίθεση, όπου ο Πόνσε εξαφανίστηκε ανάμεσα σε Μπράμπετς και Φαμπιάνο, ο Πισάρο θέλει χρόνο και υπομονή κατά Αλμέιδα και οι μόνες επιθετικές προσπάθειες που είδαμε από πλευράς Ένωσης ήταν δύο σουτ, του Πινέδα και του Τσούμπερ στο τέλος του 45λεπτου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι αλλαγές του Αλμέιδα βοήθησαν ώστε η ΑΕΚ να γίνει κάπως επικίνδυνη. Κινητικότερη έγινε σίγουρα λόγω Γκατσίνοβιτς και πιο πιεστική, λόγω της παρουσίας Αραούχο και Άμραμπατ. Ο Άρης όμως έβγαλε περισσότερες ευκαιρίες. Οπότε η επιθετική αναποτελεσματικότητα σίγουρα προβληματίζει για την αθηναϊκή ομάδα, η οποία μέτρησε ένα πλασέ του Πόνσε και ένα γυριστό σουτ του Αραούχο.

 

Με τον Παναθηναϊκό η ΑΕΚ θα παίξει ένα ντέρμπι κορυφής με αντίπαλο μία ομάδα που θα έρθει στη Φιλαδέλφεια με τον…άερα της έλευσης Τερίμ. Το «Τριφύλλι» δεν μεταμορφώθηκε ως δια μαγείας. Ο Τούρκος όμως θέλει πίεση του αντιπάλου, κάτι που σημαίνει, ότι η Ένωση δεν αποκλείεται να συναντήσει παρόμοιες συνθήκες στην επίθεση με αυτές κόντρα στον Άρη, δηλαδή κλειστούς χώρους και δυσκολία να μπει στην περιοχή. Το θέμα όμως είναι, ότι δεν βρήκε το γκολ.

Υπάρχουν όμως και θετικά στοιχεία που μπορούν να εξαχθούν από το ματς. Μήτογλου και Σιμάνσκι τα πήγαν πολύ καλά στην άμυνα. Ήταν αλάνθαστοι και έβγαλαν εις πέρας την αποστολή. Ο Γιόνσον επίσης, όπως σημειώσαμε παραπάνω, έκανε καταπληκτική δουλειά. Αισιοδοξία εξέπεμψε η εμφάνιση του Αραούχο και του Φερνάντες. Τον Αργεντινό είχαμε να τον δούμε από το ματς με τη Μπράιτον, λόγω του προβλήματος στο χειρουργημένο γόνατο. Ο "Τσίνο" έδειξε, ότι δεν μασάει. Μπήκε, έβαζε τα πόδια του στη φωτιά, πίεζε, είχε ευκαιρία να σκοράρει. Ο Ισπανός πήρε λίγα λεπτά στο Καραϊσκάκη (στο πρώτο ματς μετά τον τραυματισμό του το καλοκαίρι) και ο Αλμέιδα του έδωσε περισσότερο χρόνο με τον Άρη, όπου ήταν κινητικός, είχε ενέργεια και διάθεση να κυκλοφορήσει τη μπάλα στην επίθεση.

Ας δούμε όμως τι σημειώθηκε για κάθε παίκτη της ΑΕΚ ξεχωριστά:

ΚΡΙΤΙΚΗ

Αθανασιάδης: Αφού τον… σταυρώσαμε λόγω των λαθών του σε Άμστερνταμ και Σέρρες, επέστρεψε κάτω από την εστία στο ματς του Κυπέλλου. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν θεατής. Στο δεύτερο έκανε μία πολύ καλή επέμβαση σε σουτ του Ζουλ.

Σιντιμπέ: Διαδικαστική η παρουσία του. Ένιωσε ενοχλήσεις και έγινε αλλαγή στο ημίχρονο.

Σιμάνσκι: Δεν είναι η πρώτη φορά που αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Αλμέιδα σε θέση στόπερ. Με τον Άρη η ΑΕΚ τον χρειάστηκε στο κέντρο της άμυνας προκειμένου να ξεκουραστούν Βίντα-Κάλενς ενόψει Παναθηναϊκού.

Μήτογλου: Όποτε έχει κληθεί να βοηθήσει φέτος ως βασικός ήταν σε ετοιμότητα (όπως στο ματς στο Μπράιτον) Στο 13’ πήρε τη μπουκιά από το στόμα του Μορόν, ο οποίος μπήκε μέσα στην περιοχή και ήταν έτοιμος να εκτελέσει, ενώ δύο λεπτά αργότερα του έβαλε κόντρα σε σουτ.

Πήλιος: Γράφαμε για τον Πήλιο για το ματς με τον Βόλο τα καλά του στοιχεία. Στο Καραϊσκάκη προτιμήθηκε πιο μπαρουτοκαπνισμένη επιλογή. Παιχνίδια όμως όπως αυτό του Κυπέλλου με τον Άρη είναι ιδανικά για έναν παίκτη όπως ο 23χρονος για να «ψηθεί» και να μπορεί να διεκδικήσει φανέλα στο μέλλον. Έκανε κινήσεις στο ματς, για να ξεμαρκαριστεί, να πάρει μπάλα και να σεντράρει. Τον είδαμε στο 30’ να κάνει ένα πολύ καλό τάκλιν σε φάση αντεπίθεσης του Άρη. Ήταν η πρώτη στιγμή που τον είδαμε σε μία δυναμική φάση άμυνας. 

Γιόνσον: Όποτε η ΑΕΚ κινδύνεψε σε αντεπιθέσεις του Άρη ήταν παρών για να αναχαιτίσει τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων, Χειροκροτήθηκε από τον πάγκο στο 11’ όταν έφτασε στο σπριντ τον Οντουμπάτζο και τον έκοψε. Δέκα λεπτά αργότερα έκοψε την κούρσα του Ζουλ που έβγαινε επικίνδυνα στο γήπεδο της ΑΕΚ. Το έκανε και στο 24’. Γενικά σε όλο το ματς ο Δανός είχε θετικότατη παρουσία.

Τσούμπερ: Είχε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής στο πρώτο ημίχρονο. Δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του, γι’αυτό και έγινε αλλαγή στο δεύτερο μέρος.

Ελίασον: Είχε τρεις εκτελέσεις κόρνερ που δεν έπιασαν τόπο. Και αυτός δεν μπόρεσε να βοηθήσει. Γι’αυτό και έγινε αλλαγή στο δεύτερο μέρος.

Πινέδα: Είχε ένα σουτ στο πρώτο ημίχρονο, που ήταν η πρώτη τελική της ΑΕΚ στο ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε δεξί μπακ αντί του Σιντιμπέ.

Πισάρο: Αργήσαμε πολύ να τον δούμε. Και όταν τον είδαμε, δέχτηκε ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα από τον Σουλεϊμάνοφ. Προσπάθησε να συνεργαστεί σε ορισμένες στιγμές με Πήλιο και Τσούμπερ. Είναι μεταγραφή του καλοκαιριού. Ο Αλμέιδα ζήτησε να έχουμε υπομονή, ενώ ο ίδιος ο παίκτης υποστήριξε σε συνέντευξή του, ότι λόγω τραυματισμών δεν ήταν 100% στα περισσότερα ματς. Οπότε… αναμένουμε.

Πόνσε: Δεν φάνηκε ούτε μία φορά στο πρώτο ημίχρονο. Μπράμπετς και Φαμπιάνο τον έκλεισαν πολύ καλά σε σημείο να τον… εξαφανίσουν. Στο δεύτερο ημίχρονο είχε μία καλή ευκαιρία με πλασε. Ο προβληματισμός για την περίπτωσή του συνεχίζεται.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Γκατσίνοβιτς: Με την είσοδό του η ΑΕΚ απέκτησε περισσότερη κινητικότητα.

Αραούχο: Είχαμε να τον δούμε από το παιχνίδι με τη Μπράιτον, λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει στο χειρουργημένο του γόνατο. Προφανώς ο Αλμέιδα του έδωσε χρόνο, για να αποκτήσει ρυθμό για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Είχε πολύ καλή ευκαιρία στο 70’. Πίεσε ψηλά, δεν φοβήθηκε να βάζει το πόδι του στη φωτιά.

Άμραμπατ: Έδωσε μάχες, κέρδισε και κάποιες μονομαχίες. Μέχρι εκεί.

Γκαρσία: Βρίσκεται σε ανοδική πορεία μετά τον τραυματισμό του. Σκόραρε σε 5 συνεχόμενα παιχνίδια. Στο ματς με τον Άρη όμως δεν φάνηκε ιδιαίτερα.

Φερνάντες: Στο Καραϊσκάκη επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στον αχίλλειο το καλοκαίρι του 2023, παίρνοντας κάποια λεπτά συμμετοχής. Με τον Άρη ο Αλμέιδα του έδωσε περισσότερο χρόνο και ο Ισπανός έδειξε αρκετή διάθεση και ήταν κινητικός στο παιχνίδι του.

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταγγελίες Κούγια για διαιτησία, Μελισσανίδη - "Γι’ αυτό με έλεγε σκουπίδι ο Μαρινάκης" - Τι είπε για Πατέρα, Κόκκαλη

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags