Facebook Pixel Άρης: Οι σίγουροι στην 11άδα για Παναιτωλικό
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-13 12:26:00

Οι σίγουροι στην 11άδα του Άρη για Παναιτωλικό - Ερωτηματικό με Μανού-"Φέτφα" - Τα πλάνα του Μάντζιου

Sportdog Team
Οι σίγουροι στην 11άδα του Άρη για Παναιτωλικό - Ερωτηματικό με Μανού-"Φέτφα" - Τα πλάνα του Μάντζιου

Ο Αρης ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία του για τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με αντίπαλο τον Παναιτωλικό και οι αλλαγές στο βασικό σχήμα του Άκη Μάντζιου θεωρούνται κάτι παραπάνω από σίγουρες. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 19:30 (Cosmote Sport 3).

Στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια Πρωταθλήματος με Πανσερραϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα, ο προπονητής του Αρη αναμενόμενα προχώρησε σε διαχείριση του υλικού προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι βασικού παίκτες, να αντιμετωπιστούν χωρίς απώλειες τα συνεχόμενα παιχνίδια αλλά και για να καλυφθούν τα κενά σε συγκεκριμένες θέσεις που υπάρχουν στο ρόστερ του. Ως έναν βαθμό αυτό επηρέασε φανερά τη συνοχή της ομάδας και κατ’ επέκταση την εικόνα της, που αν μη τι άλλο ήταν κατώτερη των προσδοκιών στα δύο 90άλεπτα που προηγήθηκαν της σημερινής πολύ σημαντικής αναμέτρησης.

Για τον Αρη ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Να κάνει το πρώτο μεγάλο για την παρουσία του στον μεγάλο τελικό και προς αυτή την κατεύθυνση ο Άκης Μάντζιος θα παρατάξει στο Αγρίνιο την καλύτερη δυνατή 11άδα, με ποδοσφαιριστές που έχουν τραβήξει φέτος το μεγαλύτερο βάρος και οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες πήραν τις απαραίτητες ανάσες προκειμένου να είναι έτοιμοι στη σημερινή μάχη στο Αγρίνιο. Μετά τη χθεσινή προπόνηση δεν ανακοινώθηκε αποστολή, αλλά υπάρχουν κάποια δεδομένα. Για παράδειγμα, ο Φαμπιάνο με τον Ζουλ είναι τραυματίες, ο Μοντόγια επανήλθε αφού εξέτισε την ποινή της τιμωρίας του (τρεις κάρτες) στα Γιάννινα και ουσιαστικά ο Μάντζιος σήμερα θα επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τους πιο ετοιμοπόλεμους και βασικούς ξεκούρασε κόντρα στον ΠΑΣ. Οι Νταρίντα-Βερστράτε, Σουλεϊμάνοφ και Μορόν είναι οι σίγουροι στα πλάνα του Μάντζιου, από τα οποία βέβαια δεν λείπουν και τα ερωτηματικά.

Ο τραυματισμός του Νέβεν Τζούρασεκ στους Ζωσιμάδες μπορεί να μην είναι τελικά τόσο σοβαρός αλλά σίγουρα δημιουργεί κενό στα χαφ, το οποίο θα καλύψει ο Βερστράτε ο οποίος δεν πήρε καθόλου χρόνο στον αγώνα Πρωταθλήματος, έχοντας παρτενέρ του τον Νταρίντα. Το ερωτηματικό είναι ο παίκτης που θα βρεθεί μπροστά από τα χαφ και θα έχει ρόλο δημιουργού με τους Μάνου Γκαρθία και Φετφατζίδη να είναι οι δύο βασικοί υποψήφιοι και με τον Ισπανό να έχει προβάδισμα λόγω (και) της παρουσίας του στους “Ζωσιμάδες” όπου σε 30’ συμμετοχής απέδειξε γιατί είναι απαραίτητος στο πλάνο της ομάδας.

Ένα ακόμη ερωτηματικό υπάρχει στη θέση των ακραίων επιθετικών και πιο συγκεκριμένο στην αριστερή πλευρά (σσ δεξιά θα είναι ο Σουλεϊμάνοφ). Ο Σαβέριο πήρε αρκετό χρόνο στα Γιάννενα αλλά κινήθηκε σε ρηχά νερά, έχοντας ωστόσο πιθανότητες να ξεκινήσει. Διαφορετικά δεν αποκλείεται να μπει στο “κάδρο” ο Μπένετ ή ένας εκ των Σαμόρα-Παναγίδη. Στην άμυνα ο Μοντόγια θα επιστρέψει στο αριστερό άκρο, ο Οντουμπάτζο θα καλύψει το δεξί και απόντος του Φαμπιάνο ο Ρόουζ έχει προβάδισμα να βρεθεί δίπλα στον Μπράμπετς, με τον Βέλεθ να είναι στο μυαλό του Μάντζιου μία εναλλακτική για τον άξονα λόγω των περιορισμένων επιλογών που έχει εκεί.

Πηγή: metrosport.gr

​ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο λόγος που ο Λουτσέσκου δεν ξεκίνησε τον Ντεσπόντοφ - Όποιος θέλει πρωτάθλημα, ας περάσει τον ΠΑΟΚ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags